Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egykata

86 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap megjelent egy cikk a 444.hu oldalon ezzel a címmel: "Táblára írt támadásokkal gyógyulnak a nemi erőszak áldozatai". A cikk beszámol arról, hogy Amerikában egy Grace Brown nevű fotós nemi erőszak áldozatait örökít meg a képein, amint egy táblát tartanak a kezükben,…..
A Gyere Haza Alapítvány nemrég megjelentetett 10 pontjára szeretnék reagálni az elmúlt 3 évem tapasztalataival: Baromság. Szépen hangzó állításokat fogalmaznak meg, hol az érzelmeinkre apellálva, hol pedig olyan racionális érvekkel alátámasztva, amik sajnos nem állják meg a…..
Mentolos Cigaretta Bizar 2013.01.08 01:34:37
"Még csak hétfő van, de nemsokára itt a péntek!" Lehet várni az órák múlását, a napok múlását,  a hetekét, és ugyanígy az évekét is.  Mert ezek az idők összeadódnak és észrevétlenül elröppennek. Közben mi történik? Semmi. Várunk. VÁRUNK! Meddig lehet várni?…..
Két munka között akadt pár szabadnapom, és mivel még egyszer sem voltam Londonban úgy istenigazából, nekivágtam gyalog a városnak. Hosszú lesz, most szólok. Nagy szerencsém volt, mert végig sütött a nap. Kedden este érkeztem meg, lecuccoltam a hotelben. 3 csillag állítólag, de…..
A pszichológus Botton Village 2012.10.13 18:03:59
Angliai munkám során sok különböző helyre eljutok, ilyen például Botton is. Botton egy kis falucska Észak Yorkshire-ben, amit értelmi fogyatékos emberek számára építettek az ötvenes években. Körülbelül 300 ember él itt együtt, ezeknek körülbelül fele gondozó (house parent).…..
Mint a nők többsége, szerelmi bánatomban én is romantikus filmeket nézek és rengeteg csokit zabálok. A csokival már egy hete leálltam, de annyira unatkozom néha, hogy a filmekkel nem tudok. Szóval megfigyeltem, hogy a romantikus filmek sztorijában az a közös, hogy mindig van egy ember…..
Miután a salleres néni úgy döntött, hogy eltávozik közülünk, kaptam egy hét extra szabadságot. Mivel a repülőjegyem már megvolt későbbre, egy hetet Liverpoolban töltöttem egy barátomnál, aki hat másik fiúval bérel egy tipikus viktoriánus kori házat a város szélén. Egy nő…..
Mentolos Cigaretta Élek! 2012.08.06 17:16:31
Van az a szédülős érzés, amikor rálépsz a mozdulatlan mozgólépcsőre és az agyad egy másodperccel később fogja csak fel, hogy nem mozog. Amikor a szemem sarkából ránéztem a halottra, úgy tűnt, mintha még mozogna a mellkasa. De jobban megnézve, teljesen mozdulatlan volt. Az…..
Mentolos Cigaretta Még 15 nap 2012.07.28 21:57:47
Egy hónap és 10 nap után eljutottam a totális unalom állapotába. Itt ülök a konyhapultnál és gyümölcslé és akciós pisztácia formájában töltöm magamba a felesleges kalóriákat. Mindeközben Magyarországon minden nap történik valami izgalmas. Az ismerőseim 70 százaléka…..
Magyarországon, de különösen Budapesten az emberek hajlamosak szidni a kényelmünket szolgáló technikai vívmányokat, elektronikus rendszereket, utakat, meg úgy általában mindent. Én azt hittem, hogy ha eljövök nyugatra, akkor itt magasabb színvonalú szolgáltatásokat találok majd.…..
Újra meg kell tanulnom tájékozódni. Az egy dolog, hogy a másik oldalon kell vezetni, de az utak annyira szűkek itt, hogy két autó nem igazán fér el egymás mellett. Ha jön valaki szembe, akkor le kell húzódni a bokrokba. A sebességkorlátozás pedig ugyanúgy 90 km/h (60…..
Hétfőtől életbe lép Angliában egy új szabályozás, ami megengedi, hogy a rendőrségénél lekérdezd, hogy az új párod követett-e el családon/ párkapcsolaton belüli erőszakot a múltban. A "Clare's Law' bevezetésére azért került sor, mert 2009-ben egy férfi megölte a volt…..
A haldoklásban van valami félelmetes, legalábbis annak, aki már nagyon közel van hozzá. Az egzisztencialista filozófusok szerint a halálfélelem az egyik legalapvetőbb félelem, ami az életvezetésünket formálja. Miért? Mert örök életet szeretnénk, mert az ismeretlentől félünk.…..
Mentolos Cigaretta One-way ticket 2012.07.10 15:10:00
Elérkezett az a pont, amikor becsomagoltam a bőröndömet és megvettem a csak egy útra szóló jegyemet. Elég sokat lehet hallani és olvasni arról a médiában, hogy manapság milyen sok fiatal menekül külföldre az otthoni viszonyok miatt. Azt gondolom, hogy azok, akik elhagyják a…..
Az abortusztablettáról nem szakmai vita folyik, hanem politikai. Nagy különbség! Az egyikben arról vitatkoznak a nőgyógyászok, hogy biztonságos-e az alkalmazása, a másikban viszont politikusok vitatkoznak arról, hogy belefér-e az általuk képviselt ideológiába avagy sem.…..
Legalábbis a reklám szerint. Szerintem viszont ezt az önértékelési és önérvényesítési deficittel küzdő férfiak gondolják így. Plusz még azok a nők akik nem tudnak egyedül becsavarni egy villanykörtét (ezt tessék képletesen érteni).A nők számára elsősorban az olyan…..
Az elmúlt év legnagyobb katasztrófája Japánban történt, miután egy szökőár megrongálta a fukusimai atomerőművet. A térség jelenlegi állapotáról David Guttenfelder készít fotókat a National Geographic számára. A képeken is látható, hogy a károsultak számára még mindig…..
"Nem értem ezeket az embereket, minek örülnek annyira? Attól, hogy vége lett egy évnek, még nem lesz másmilyen a következő. A munka világában minden év egyforma, és attól, hogy megint január elseje lesz, nem fog megváltozni semmi." - magyarázta nekem tegnap egy…..
"Azért kínozzuk egymást, mert őszinte reakciókra vágyunk" (Feldmár András)..
Ez a mondat a minap egy barátnőm szájából hangzott el, és bennem máris elindult az asszociáció áradat a Kötelező Szeretet (és költekezés) ünnepéről. Ettől a mondattól olyan érzésem lett, mintha a karácsonyi hangulatot a plázában árulnák. A rádióban rosszabbnál rosszabb…..
Kata-Strófa 440 halott - eddig 2011.12.17 22:31:00
Hatalmas vihar haladt át a Fülöp szigetek felett múlt éjjel, ami áradást idézett elő. Mivel az ott élő emberek számára szokatlan az ilyen időjárás, a hatóságok figyelmeztetése ellenére nem készültek fel a viharra. Rengeteg ember halt meg, vagy veszítette el…..
"Nő a tanulási nehézséggel, magatartászavarral küzdő gyermekek, az öngyilkosságot megkísérelt, illetve elkövetett 24 év alattiak száma, miközben megoldatlan az akut krízishelyzetben lévő gyermekek ellátása - állapította meg Szabó Máté ombudsman, aki a gyermek- és…..
A pszichológus Amy meghalt 2011.07.24 00:39:00
Amy Winehouse-t holtan találták otthonában, a hírek szerint. Anyja állítólag már három évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy felkészült a lánya halálára. Sajnálom, hogy Amy nem énekel többé...A gyász az olyan dolog, amit addig nem ismer senki, amíg meg nem tapasztalta. A…..
 Franciaország után most Belgiumban is betiltották a burkát. Akit az egész testet elfedő ruha viselésén kapnak, az akár egy hét szabadságvesztésre is számíthat. Egy demokratikus országban, a mi, európai kultúránkban érthető, ha a nők önrendelkezési jogát védi a…..