Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kofitüsi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
kofitüsi 2011.02.22 07:46:09
@FlybyWire: Szerencsés ember vagy, hogy találtál normális munkát és sikerült felállnod. Nekem nagyon szorgalmas és okos ember a férjem, 48 éves és évek óta "normális" munkát keres. 10 évvel ezelőtt teljesen más életet éltünk. Most csak vergődik ide-oda. Mert szerencsére dolgozik, de nagyon keveset keres. Egymaga nem tudna megélni belőle. Ennyi idősen más a helyzet az álláskereséssel, nem ítélheted el azt aki nem tud munkához jutni. És nem ugrálhat mindenki más városba és nem tud mindenki tanulni, mert egyéb kötelezettségei vannak. Mi két egyetemista gyerekkel adózás szempontjából éppen "gyerektelennek" számítunk, és lám mégis eltartunk kettőt. Nem sírok, mert megélünk, de nehéz és valahogy nem érzem hogy ez olyan nagyon igazságos lenne. Se családi pótlékot, se kedvezményt nem kapunk, mint akinek kisebbjei vannak... inkább pelenkát vennék.
"Kisbabát vár Fehér Anna! A Jászai-díjas színésznőnek az elmúlt ötvenkét évben nem adatott meg a lehetősége, hogy saját csöppségét tarthassa a karjában, de ez nem jelentette azt, hogy lemondott volna az anyaságról" - írja a mai Blikk a kultikus Szomszédok…..
kofitüsi 2011.02.16 12:31:52
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Nem tudom emberek honnan veszik a bátorságot, hogy mások magánéletébe ilyen módon beleszóljanak. Én fiatalon szültem, két felnőtt gyerekem van, de úgy gondolom mindenkinek szíve joga eldönteni hogy mit mikor tesz és sokszor nem azon múlik a gyerekvállalás hogy mikor akarja az ember. Biológia. Honnan tudod, hogy nem próbálkoznak-e már 20 éve? Az én nőgyógyászom egyébként azt mondta, hogy aki képes idősen teherbe esni, annak vannak olyan jók a génjei, hogy felnevelni is képes. Van aki már huszonéves korában elhízott és rosszabb állapotában van mint az 52 éves kismama. Miért kell mindig ítélkezni?! Csak szimplán lehetne örülni egy új kis jövevénynek.
kofitüsi 2011.02.16 12:43:49
@atpijkamo: Nem hiszem hogy eddig az ő magánéletével lett volna tele a sajtó.... sőt azt sem hiszem hogy most is ő kereste volna fel az újságírókat. Lehet véleményt alkotni, de nem mindegy hogy milyen stílusban.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
kofitüsi 2011.02.14 11:51:28
@emzéperiksz: Én is úgy gondolom, hogy a CSALÁD fontosságát hangoztatók részéről igen furcsa dolog ha a szüleink véleményét "alsóbbrendűnek" tekintik azzal, hogy gyereket eltartók véleménye duplán számít. Ez olyan, mintha nyűgnek tekintenénk rájuk és az ő jövőjüket ezzel le is írjuk... Az én életemben a szüleim sokat jelentenek minden formában, még ha nem is elmélkedek róla hangzatosan. Csak szép csendben tisztelem és kikérem a véleményüket. Senki nem gondolkozott még el közülük azon hogy ez mennyire megalázó? Megdolgoztak azért a nyugdíjért amiből most élnek (?), megdolgoztak azért hogy a gyerekeik most másodrangú állampolgárként kezelhessék őket?!
Csendben megjegyzem hogy a férjemmel két egyetemista gyereket tartunk el és ezért már gyerekkedvezményt sem kapunk, meg családi pótlékot sem, de valahogy mégis négyen élük két fizetésből.... van is gyerekem meg nem is.
kofitüsi 2011.02.14 11:55:45
@Joooe: Sok mindenben egyetértek, de sok mindenben nem. Ha különböző variációkat állítunk fel, akkor gondolkozhatunk úgy is, hogy van egy gyermektelen házaspár, akik képzettek, jól keresnek, sok adót fizetnek, sokat költenek, ezzel mozgatják a gazdaságot. Az ő szavazatuk 2. És van egy család akik vannak mondjuk 7-en, nem képzettek, nem dolgoznak, segélyeken élnek és támogatásokból. Az ő szavazatuk 7. Most akkor ez így igazságos?! Erről az oldalról is meg lehet közelíteni!
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
kofitüsi 2011.02.07 13:02:32
@szemet: igen, ismerem a mechanizmusát. Volt időm megtanulni, a lányom balesete után mikor jobban lett akkor tört ez rám. Ha csak az alapján működne valami hogy mennyire hiszek benne, akkor az orvos által speciálisan erre felírt gyógyszereknek is ugyanúgy hatnia kellett volna. Úgyhogy számomra ez a bizonyíték arra hogy működik. És attól hogy nem tudom hogy miért, még fantasztikus dolognak tartom. Az én gyerekeim már felnőttek és gyógyszer helyett homeopátiás készítményeket fogyasztanak - ritkán, ha szükség van rá - és csak végszükség esetén kapnak mást. Nekem elég bizonyíték a hatásosságára az általunk tapasztaltak. Gyógymasszőrként dolgozom és a vendégeim közül is nagyon sokat ezeket használják, hasonló jó hatásfokkal. Azért ennyi véletlen nincs.
kofitüsi 2011.02.07 16:11:02
@EBL: Biztosan igazad van ebben. Ha valaki hisz a gyógyulásában, bizonyítottan sokkal nagyobb hatásfokkal meggyógyul. Az akarat az nagy dolog. De hidd el én ugyanúgy hittem volna a gyógyszerben is és nem csak a homeopátiás szerben, de valahogy a szervezetem mégis erre reagál hatékonyabban. Sok minden van amit nem feltétlen tudunk bizonyítani kézzelfoghatóan és mégis működik. Én hiszek abban, hogy nem átverés. De ha mégis nem jól gondolom és csak placebo de segít, akkor is még mindig jobban jártam, mintha májat rongáló gyógyszert szedtem volna mellékhatásokkal. És ha tényleg úgy működök hogy a pénzért vett placebotól gyógyulok, ám legyen. De meggyógyít és ez a lényeg. Ez is egy olyan vita amiben mindenkinek igaza van valamennyire.