Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martedli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az ember lánya gyanútlan lény, ha csak úgy flangál egy plázában és nem elég gyakorlott. Mert ugye milyen kedvesnek is tűnik, hogy leszólítják, szeretne-e egy ingyenes sminktanácsadást. Ki ne vágyna egy randa hétköznap délután egy felderültre rajzolt orcára, némi…..
martedli 2011.02.07 11:06:42
A barátnőmet megszólították a West End-ben. IL MAKIAGE
"...persze, nem baj, ha késel, persze, hozhatsz egy vendéget is magaddal és akkor kettőtöket külön-külön kisminkelik, tanácsadással egybekötve és mindkettőtökkel egyénre szabottan fognak foglalkozni" Jelzem, én voltam a vendég.

Az Andrássy út 4-ben az egyetlen szimpatikus ember a biztonsági őr volt, aki ruhatárosként is működve elvette végtelen udvariasan a kabátjainkat és útba igazított. Az emeleti recepcióhoz felérve már egészen apró, jelentéktelen, szürke pontnak érezhettük magunkat, mert a recepciós hölgyek olyan magas pulpituson ültek, hogy ülve is csak lenéztek az érkezők feje tetejére. Ám aztán még fel is álltak és úgy nyújtották át a kérdőívet kitöltésre, hogy ha a szemükbe akar a delikvens nézni, ki is töri a nyakát. Erről persze nem ők tehetnek. Nem is őket, hanem a cég hihetetlen rossz üzletpolitikáját kritizálom.Nincs ott egy pszichiáter, vagy tanácsadó, aki némi empátiával ráérezhetne arra, hogy milyen sok múlik agy helyiség berendezésén és annak elrendezésén? Csak úgy lélektanilag gondolom persze.

Ám hogy ne álljon meg a kritikák száma egynél:
A kérdőíven olyan személyes adatokra kérdeztek rá, amelyekhez semmi közük,(lakás vonalas telefonszáma, pontos lakcím, stb), a kérdőív alján nem szerepelt záradék arra vonatkozóan, hogy harmadik személynek nem adják ki az adataimat.
A teremben, ahová várakozás céljából hajtják be a gyanútlanokat, fel-alá járkáltak afféle egyenruhába bújtatott bennfentesek (sminkes-növendékek, vagy tán mesterek is?), fontosságuk és felsőbbrendűségük teljes tudatában. Összesúgtak, sutyorogtak közben, a válluk fölött hátrasandítva méregették az ott üldögélőket. Láthatólag semmi dolguk nem volt azon kívül, hogy egyik ajtón besurrantak, a másikon pedig kiviharzottak. Ezeket a szépreményű ifjakat is helyre tehetné a fentebb már hiányolt tanácsadó, mert akár tetszik nekik, akár nem, olyan hétköznapi embereken kell kezdeniük a hivatásuk gyakorlását, amilyen én is vagyok és attól, hogy apuci-anyuci kiköhögte helyettük a tanfolyam borsos árát, ők még nem lettek nagyobb és értékesebb emberek.
Sőt mondok mást is:ők is megöregszenek egyszer, a mostani hamvasságuk csak időleges, nem kell úgy elszállni tőle.

Aztán odalépett egy hölgy, bemutatkozott és beinvitált minket egy kis elbeszélgetésre a szobájába, mondván, mire befejezi a tájékoztatást, talán lesz szabad sminkes is.
Előadta a cég történetét 1972-től kezdve, majd elújságolta, hogy akkora hírességek, mint Prince és Madonna fordultak elő napi rendszerességgel a szalonjaikban. Ezután hallhattunk a termékeik összetételéről, majd arról, milyen tanfolyamokat lehet nálunk elvégezni. Árról egy szó se hangzott el, így kénytelen voltam rákérdezni. Nos, kedves érdeklődő, mai árfolyamon egy 16 hetes, kiadós smink-tanfolyam már mindössze 488 ezer fényes forintért (vagy lehet, hogy csak 458 ezer?) hozzáférhető.
Mikor már nem tudott a marketinges hölgy mit mesélni, kiengedett minket további várakozásra.
Úgy 20 perc további üldögélés után odalépett egy fagyos tekintetű jányka, bemutatkozott és közölte, hogy egyikőnket elrabolná. A barátnőmre mutattam, és ennyit mondtam: Én csak a vendég vagyok, ő menjen először.
No, el is vonultak.
Csak ültem, ültem, századszor is végignéztem a cég reklámfilmjét és vártam.
Újabb húsz perc után eluntam a dolgot és utánanéztem, merre is tűnt el a barátnőm. Ő már akkor a kinti pultnál vásárolt és a sminkesek szemmel láthatólag haza indulóban voltak.
Ekkor odaléptem a már nem idegen sminkes jánykához és mondtam neki, hogy látom, már mindenki indulóban van, de én még mindig a sminkre és a tanácsadásra várok. Jányka rám se nézve a válla fölött sziszegett vissza, hogy "Nem, ön az imént azt mondta, hogy ön csak kísérő és a másik hölggyel foglalkozzak" Mire én mondtam neki, hogy nem ezt mondtam, hanem azt, hogy vendég vagyok...Közbevágott, hogy én nem tartottam igényt a sminkelésre. Mondtam neki, hogy én nem fogok vitatkozni vele, de az érdeklődők hozhatnak egy vendéget, legalább is a behülyítéskor ez hangzik el, nos a vendég én vagyok, az adataim a pedig a recepción leadott kérdőíven szerepelnek és a jelenléti íven is fent vagyok.

Mint utóbb kiderült, semmiféle tanácsot nem adtak a barátnőmnek sem és a sebtében, hanyagul felpacsmagolt sminkje is felejthető volt. Az egész történet arról szól valójában, hogy aki odatéved és azt hiszi, hogy sminkelési tanácsokkal látják el, csupán azért megy oda, hogy méregdrága Il Makiage termékeket vásároljon, vagy hogy horror árakért bepalizzák valami tanfolyamra.

Belátom, este 8 után már minden élére vasalt sminkmester -és tanonc fáradt és menne a vackára haza, a háta közepére se kívánja az én péntek estére megfáradt, gyűrött háziasszony ábrázatomat. Ám akkor talán nem kéne a fényes bevétel reményében odacsábítani embereket, akiket aztán jószerével páros lábbal rúgnak ki a "műintézményből"
Ezeket a rongyrázó senkiházi kis libákat meg kéne tanítani arra, hogy nem Prince és Madonna lesznek az első vendégeik és ha valaha is eljutnak addig a szintig a szüleik pénzén, akkor is még hosszú utat kell bejárniuk. Ha emberekkel akarnak foglalkozni, az a minimum, hogy emberként kezelik a vendégeiket. Még ha félreérthetően is fogalmaztam volna az ígért szolgáltatást illetően, illetve arra vonatkozóan, hogy miért is rontom én ott a levegőt, akkor egy nézeteltérés esetén inkább próbálja a cég jó hírnevét öregbítve helyrehozni Libuska a dolgokat és nem azt bizonygatni, hogy én jogosulatlanul kérem, amit kérek, annak dacára, hogy a tetű kérdőívüket kitöltöttem.

A fentebb már említett tanácsadónak talán azt is a növendékek eszébe kéne vésnie, hogy szigorúan tilos a vendéget csupán a külseje alapján megítélni. Való igaz, hogy nem Gucci kosztümben érkeztem, de erre előzetesen nem nyújtotta be a cég az igényét. Azt hittem, egy tiszta farmer és hozzá a kiegészítők elegendőek egy ilyen eseményen való megjelenéshez.
Ezzel a szemlélettel ne álljon neki egy cég se növendékeket felnevelni. Az efféle felfogást és hozzáállást halálos vétek még szaporítani is. Csupa felfuvalkodott, félresiklott, másokat lenéző ego kerül ki a kezük alól.

Ez az egész Il Makiage smink-tanácsadás egy hatalmas kamu, azt hiszem, a cégnek is meg kéne írnom.