Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabagoly

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden, ami Közgáz Marketing 2011.10.12 12:45:00
Persze, persze, biztosan titkos adatgyűjtés nyomán jutott arra a Terrorelhárítási Központ, hogy lefoglalja a World War Z mozi rosszul hatástalanított fegyvereit. Mint ahogy az is persze, persze, hogy egy amerikai szuperprodukció stábja nem tudja, hogy a kellékként használt fegyvereket…..
A hitelkártya nem feltétlenül arra való, hogy készpénzhez jussunk - hitelkeretünk terhére - sőt. A készpénzfelvétel ugyanis hitelkártya esetében drága. Egy átlagos hitelkártyánál a költség a felvett összeg 2-2,5%-a (de minimum 1000 forint). Ráadásul a felvett összegre…..
csabagoly 2011.10.10 12:21:30
Minden, ami Közgáz ... vajon mi? 2011.09.22 10:03:13
Az vajon mi (szigorúan közgazdasági értelemben), hogy azt mondja egy oktatási intézmény (egy másik), hogy oktass nála heti pár órát - folyamatos teljesítés -, amit ő majd a félév végén fog kifizetni? Pontosabban a szorgalmi időszak után az oktatást, a vizsgaidőszak után a…..
Vicces, ha kormányzati gazdaságpolitikai elképzeléssé válik, amit az ember (közgáztanár) kiposztol. Úgy egy év késéssel, de szinte szó szerint.A Népszabadság írja (a'la Hoffmann Rózsa): "Ha az állam milliókkal támogat egy képzést öt év alatt, úgy hiszem, a társadalom…..
Rugalmas árfolyamrendszer. Kereslet meg kínálat, mi?! Egyensúlyi, meg reálárfolyam... Túrót! Elég egy kanos és erőszakos IMF vezérigazgató és már gyengül is az euro. Komolyan mondom, hogy ez annyira, de annyira gáz, hogy egyetlen hihető magyarázat jut eszembe, ami mindjárt…..
Éppen tegnap kérdezett rá a Kiscsaj, hogy mi az az "izé" a benzinkút után, az egyik épület előtt (miután áthajtottunk a Petőfi hídon és mielőtt elhajtottunk volna az új bevásárlóközpont előtt, kb. a Schönherz kolival átellenben.) Olajpumpa - mondtam, mert akkor még…..
Kicsit több, mint egy éve írom a blogot. Minden, ami Közgáz. Néha egy kicsit több, néha egy kicsit kevesebb. A mérleg: 286 bejegyzés és "a blog indulása óta az összes PI: 37549" - jó lenne tudni, hogy ez mit is jelent... :)Amikor elkezdtem közgazdasági témájú…..
Ránk jár a rúd mostanság... Igazából még ki sem jöttünk a világgazdasági válságból és máris a nyakunkon az arab forradalmak (és velük az esetlegesen elszabaduló olajár), ma reggel pedig a japán gazdaság kapott egy bazi nagy gyomrost a tenger felől. Még jó, hogy nekünk van…..
Minden, ami Közgáz Közlemény 2011.02.23 12:51:00
Kedves Olvasók! A tavaszi félévben kedden és szerdán folyamatosan óráim vannak (ami persze jó) és ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi (mission impossible), hogy ezeken a napokon posztokat írjak. Sorry!Posztmentes tehát a kedd és a szerda, posztos nap pedig a hétfő, a csütörtök és…..
Van ez a hír, hogy Minden szülő fizessen a bölcsődéért, a vg.hu-ról ollózva. Szeretnék gyorsan leszögezni két dolgot, mielőtt nekilátok a közgazdasági elemzésnek: 1) mindig is tudtam, hogy a konzervativizmus nem azonos a piacellenességgel, sőt! 2) a bölcsődei férőhelyek…..
A Budapesti Közlekedési Vállalatról (BKV) sok mindent el lehet mondani (nem itt és nem most), de azt biztosan nem, hogy bevétele növelésének érdekében a vállalat teljes mértékben kihasználná azokat a lehetőségeket, amelyek a monopolista árképzés nyújt számára.A BKV…..