Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingatlan Bergman

17 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az ember a céljai eléréséhez vezető út feléhez ér, megpihen, kibont egy sört, és közzéteszi a jóhírt a bolgján. Kivéve, ha momentán akkora hajtásban van, mint Bergmanné és Bergman. Olyankor nem hogy nem pihen meg, de még sört se bont, blogbejegyzést meg végképp nem…..
Eladás fronton semmi elmozdulás. Kevés a blogolásra fordítható időnk, és már a chi sem áramlik bennünk úgy, mint régen. Jobb híján tehát kaptok egy fontoskodó bejegyzést ingatlanpanamáról, eladható önértékelésről meg kvázihülyékről. Mert…..
Most, hogy befenyítettük a Trigránitot, egyből van érdeklődő a kőbányai lakásra. Bergmannénak és Bergmannak kétsége sincs afelől, hogy Demján Sándor járt közben az érdekükben. Civilkurázsi, ugye...Részleteket egyelőre nem árulhatunk el, mert (1) az üzlet akkor lesz…..
Ingatlan Bergman Technoreflex 2011.05.16 22:06:00
Nem szokásunk naponta több bejegyzéssel fárasztani azokat a látogatókat, akiket érdekel a picsogásunk ingatlanválságról meg lakáseladásról, de ma olyan technikai trendforduló állt be az Ingatlan Bergman történetében, amit nem lehet szó nélkül hagyni.Többségbe kerültek a…..
Ingatlan Bergman Magánakciók 2011.04.24 23:20:11
Két lakáson próbálunk túladni egy bedőlt piacon. Emiatt bátraknak tűnhetnénk. Amikor pár hónapja elkezdtük, segítség nélkül próbáltunk vevőket találni, és így nem nehéz belátni, hogy nem bátrak, csak gyengeelméjűek vagyunk.2008 előtt az ingatlanpiaci magánakcióknak…..
Ingatlan Bergman Show Time 2011.05.16 16:59:00
A hirdetésfeladónak is van írói büszkesége: szereti, ha az olvasóktól visszajelzést kap. Ha szombat reggel azzal hívják fel az hirdetésfeladót, hogy "Jónapot, monnya, eladó a kislakás, ami aktuális még?", az ember megilletődött…..
"Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van..."  (Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina) Hermész Triszmegisztosznak innen üzenjük, hogy valamit nagyon benézett.Még minket is elkeserít Majoros Márta helyzetelemzése…..
Bergmanéknak volt egy elméletük, hogy mitől fogják tudni eladni a lakásaikat. Az elmélet jó volt, de a lakásaink még mindig megvannak. Új elméletükben jelentős számú ingatlanügynök likvidálását irányozzák elő.Olvassuk, hogy a devizahitelesek felének a kisebb lakásba…..
Keressük-kutatjuk a részletes elemzéseket arról, hogy mi történik velünk, ingatlantulajdonosokkal. Nyitva tartjuk a szemünket és a fülünket, hátha valaki leírja vagy elmondja nekünk, hogy miért válik értéktelenné nagyszüleink és szüleink ingatlanba fektetett élete munkája.…..
Nekem az az érzésem, hogy mindenki pótcselekszik, minden héten újabbnál újabb hülye ötletek jelennek meg amik senkin sem segítenek. Rögzített árfolyam úgy hogy a maradékot majd automatikusan felveszem hitelben? ez mi? nincs még elég bajom?Ma reggel egy rettenetesen részletesnek,…..
Ingatlan Bergman 2011.05.09 13:48:15
A bevezetőhöz kapcsolódva: ingatlanbergman.blog.hu/2011/05/04/amikor_a_kuss_tobbe_kerul_mint_a_leves
Valami gyanús, oltári nagy hallgatás van arról, hogy valóban mi is folyik itt...
Bergmannak momentán ezer tennivalója lenne, így teljesen logikus, hogy órákon keresztül ingatlanhirdetéseket böngész olyan keresőszavak alapján mint "krumpli" vagy "rágcsálókkal együtt eladó", aztán az átlagostól eltérő, úgynevezett…..
Ebben a bejegyzésben Bergman elképzeli, hogyan működik a hármas csere. (Semmi malacság, 14 éven aluliak szülői felügyelet nélkül is olvashatják.)Bergmannak furcsa álma volt az éjjel: 62 négyzetméternyi lakás tulajdonosa volt, két garzon, amiknek talált is helyet a…..
Bergmannak a 120. cserelakás-hirdetés áttanulmányozása közben eszébe jutott a szakállas vicc, miszerint két rendőrt járőrözés közben megszólít egy turista: "Excuse me, do you speak English?" A biztosuraktól semmi reakció, így a turista tovább próbálkozik:…..
Ebben a bejegyzésben Bergman a későbbi viszonyítás kedvéért újra leteszteli a piaci viszonyokat és összeállítja a lehető legspecifikusabb ingatlanpiaci TOP 5-öt.Sorstársaink eladták. Ingatlanközvetítők nélkül, magánba'. Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást…..
Ingatlan Bergman 2011.04.28 23:46:16
@Fuckup_with_marmelade: Ha jól értem, akkor a home staging annyit tesz, hogy mielőtt befotózzuk a lakást, berendezzük olyanra, hogy attól leessen a lakáskeresők álla? Ha igen, honnan szedem hozzá a bútorokat, a plazmatévét és a jacuzzit? Iszonyú macera ez az egész...

De tényleg, most, hogy eladtátok, nem osztod meg velünk a technikátokat?
Ingatlan Bergman 2011.04.29 22:47:20
Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.

A home staging egyébként abszolút logikus, de pl. a kőbányai lakásban sok minden nem szab gátat a vásárlói fantázia szárnyalásának:
www.ingatlannet.hu/kereses/kep.html?hirdetes=918126&kep=2011/4/13/918126-1.jpg#

A kispesti kecó más tészta...

A vicc az, hogy miután említetted, körülnéztem a neten, és kiderült, hogy a home staging-et árulják szolgáltatásként is: homestaging.shp.hu/hpc/web.php?a=homestaging&o=hs_kepek_F5Ak
Ez a cég konkrétan kitakarít 50 000 forintért.

Még egyszer kösz a tippeket! Kispesten bevetjük őket.
Úgy tűnik, tényleg elkelt a lakás...Mondanom se kell, hogy azért még hívogatnak (nem az ingatlanosok)... lehet, hogy tényleg beindult valami a piacon?..
Most olvassuk az OTP Jelzálogbank legújabb ingatlanpiaci statisztikáját. Örülünk, hogy nem mindenhol ütött a válság, de a ránk vonatkozó adatok a hosszú távú terveinkre valószínűleg nem lesznek pozitív hatással.Először is a budapesti kerületek válságérzékenységét…..
Ingatlan Bergman Egyedül nem megy 2011.04.25 21:26:59
Hamar szembesültünk azzal a ténnyel, hogy ingatlanközvetítőket is be kell vonnunk, ha el akarjuk adni a lakásainkat. Ügynökön keresztül értékesíteni bármit mindig fájdalmas dolog, hiszen a lealkudott árból még közvetítői díjat is fizetnünk kell. De mint azt…..
Ingatlan Bergman Leltár 2011.04.22 09:49:00
Bergman azon szerencsések közé tartozik, akiknek tartozásuk nincs, de lakásuk van. Méghozzá kettő. Mielőtt kinyílnak a bicskák a zsebben (elvégre tavasz van), tisztázzuk, hogy mindkét lakás családi örökség. Valaha a munkásosztálynak is volt örökölhető vagyona.Bergmanné…..
Ingatlan Bergman Miből főzünk? 2011.04.21 14:51:00
Először is van 115 000 fizetésképtelen devizahiteles Magyarországon, aminek következtében előbb-utóbb több tízezer ingatlan fog megjelenni az amúgy is halott lakáspiacon. A piacon állítólag eleve tízszer több ingatlan eladó mint amennyire kereslet van, tehát ha…..