Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemÍROKmár

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Módosítják a sztrádákon a díjfizetés rendszerét: jön a kilométerdíj, s előbb-utóbb megy a matrica. A most még képlékenynek tűnő nagy rendszerváltás 2013-ban indul, de tíz évig is eltarthat. A változások még jó ideig nem érintik az autósokat, motorosokat. Vélemények az…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
nemÍROKmár 2011.03.18 07:42:27
Fel kellene tenni saját magunknak pár kérdést.
1, Tényleg ennyire sietek?
2, Komoly probléma, ha kések egy kicsit?
3, Ki tudnám ezt küszöbölni azzal, hogy pár perccel korábban indulok?

És még pár hasonlót...

A kamionosok nevében megválaszolom ezt a hármat. :)

1, Tényleg. Az a munkám, hogy minél gyorsabban eljuttassam A-ból B-be az árút. Ez érdeke az engem alkalmazó cégnek, minél több fuvar - annál több nyereség alapon. Érdekem nekem is, mert életben marad a munkahelyem.
2, Tényleg bizony! Időpontra kért fuvarok vannak, néha elsüthetjük hogy baleset, torlódás, jégvihar... de többnyire illik időben ott lenni. Márcsak azért is, hogy legközelebb is az engem alkalmazó cég kapja a megbízást, ne egy bulgár-lengyel-román. Nem tudom mennyi adót fizet a cégem, de az országnak legalább az a haszna mindenképp megvan, hogy nem munkanélküliként ülök otthon.
3, Semmiképp. Szigorú előírásokat kell betartanunk, ami megadja a maximális levezethető órák számát, utána pedig a kötelezően betartandó minimális pihenőidőt. Ez legalább 9 óra. Ha sietek, ha nem, 8:55-nél még nem indulhatok. Hacsak nem akarok közel félmilliós büntetést fizetni az első ellenőrzésnél.

Elnézést azoktól a kamionos kollégáktól, akik nem így válaszolnának erre a három kérdésre. Ha sokan tiltakoznának ellene, vegyük úgy, hogy a magam nevében nyilatkoztam.

Volna pár személyautós, aki leírná ide erre a három kérdésre a válaszait? Csak őszintén, füllentések nélkül. Mint én.
nemÍROKmár 2011.03.18 13:14:54
@torokszultan: Csúnyán csúsztatok? Amennyiben? Azt írtam, ami van. Sehol semmi csúsztatás. Kényelmetlen volt 20 évig? Nekünk meg tán dizsi? Van AETR /modernebb verzióban 561/, ami korlátozza mennyit mehetünk. Van sebességkorlátozó, ami lefogja a vasat 90-nél, hiába taposom ki a fenéklemezt. Ezek sok éve megvannak. Nekünk eddig sem volt jó, csak most még szarabb. Na ehhez képest a "20 évig nekem volt kényelmetlen, most osztozzatok benne kicsit ti is." a csúf csúsztatás. Kértem : csak őszintén. ;)