Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisnyul

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki tud idegen nyelven olvasni, azelőtt új világ nyílik meg. A németül tanulóknak szerencséjük van, mert ezen a nyelven nincs olyan óriási különbség az írott és a kimondott szó között, mint például az angolban vagy a franciában. De hogyan kezdjünk hozzá egy iskolás gyerek…..
A Facebookon már a napokban megosztottam az olvasókkal az én kis titkomat, most pedig itt a blogon is részletesen elmesélem, hogy miről van szó. Hosszú hónapok erőfeszítésének és gyöngyfűzéssel átvirrasztott éjszakáinak a végére tettünk nemrég pontot. A napokban megvalósult Martos Csillával (a…..
Kisnyul 2012.12.03 19:25:11
Ti hogy álltok vele? Bevallom, én leginkább sehogy, viszont tényleg érdekelne a ti álláspontotok is. Tervezzük ugyanis egy szakértő kolléganőmmel, hogy elindítunk egy kötősulit itt a blogon, amely a hozzám hasonló kezdőknek szólna. Addig is összegyűjtöttem néhány szuper ötletet gyakorlottabbaknak,…..
Szerencsénk volt! Dörgésre, villámlásra, szakadó esőre ébredtem. Ehhez képest egyszer csak összeszedte magát az időjárás, és a buli 4/5-éig kint tudtunk lenni. Az utolsó 1/5-e pedig épp a vihar miatt lett izgi, bent nézték a srácok a Lucky Luke-ot (western bulin mi mást ?!),…..
Jelenleg járásképtelen vagyok (átmeneti, valószínűleg pszichoszomatikus - túl sok felé akartam egyszerre rohanni), így az, hogy 5 métert menjek a fotógép súlyával és kattogtassak -teljesen kizárt. Mikor legutoljára láttam a muskátlikat, még mindig a Substral-os vezetett, de már…..
Kisnyul 2012.07.27 10:04:17
Kitaláljátok-e mi ez, és miért van itt? :D Forrás a képre kattintva elérhető..
Adott hét - törpe helyett - designkaspó, benne tizennégy tő futómuskátli. Mind ugyanonnan, egyszerre vásárolva, miután meggyászoltam az áprilisi fagyban elhunyt ugyanennyit. Tavaly óta készülök arra, hogy teszteljem a tápoldatokat. Gondolkodtam, petúnia legyen-e vagy bármi más,…..
A Facebookon már ti is egyre többször találkozhattok a Pinterest nevével, de vajon tudjátok-e, mire jó és mennyi előnye van?  Mi ez?Elég nehéz pár szóban, érthetően összefoglalni, hivatalosan talán virtuális üzenőfalnak vagy képgyűjteménynek lehetne nevezni, de én inkább inspirációs falnak nevezném.…..
Német mesék ..
Kisnyul 2012.01.23 10:57:53
A hosszúra nyúló vénasszonyok nyara ellenére én azért már kezdek átállni az őszre. Főleg, miután sikerült a teljes családommal együtt megbetegednem (ez az oka eddigi hallgatásomnak is), úgyhogy őszi hangulatok következnek.Minden évben készítek ajtódíszt, ha nem is minden…..
Június végén a budapesti Goethe Intézetben jártam egy előadáson.A rendezvényen Lisa Pilypaityté Németországban dolgozó egyetemi kutató beszélt a korai nyelvtanulásról (az előadás címe ez volt: Möglichkeiten und Grenzen des frühen Fremdsprachenlernens).Úgy vettem észre, rajtam…..
Van egy új tanítványom: egy nyolcéves kisfiú. Második osztályos, az iskolában tanul németül, én pedig délutánonként foglalkozom vele. Igyekszem olyan dolgokat felkínálni neki, amik érdekelhetik és nem túl megterhelők számára. Az írásos-olvasásos feladatokat természetesen…..
Egy őszinte vallomás Előző hírlevelemben ígértem, megmutatom mivel foglalatoskodtam az utóbbi időben. Sokan tudjátok rólam, hogy keramikus vagyok. Ez egy csodaszép, de bizony elég nagy fizikai megterhelést is igénylő szakma. A múlt évben már nyilvánvalóvá vált számomra, hogy…..
  Szerintem egy ilyen gyöngyöt elkészíteni nem nehéz. Gyakorlásnak mindenképp jó lehet:) Az eredeti angol leírást itt találod. Itt meg a fordítás: Horgolt gyöngy leírás: Amire szükséged lesz: -egy kb 1.8 cm átmérőjű fa gyöngy -vékony pamut fonal -2-3 mm-es…..