Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eveno

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
eveno 2011.08.05 00:45:30
@Kiszámoló: Nem hiszem, hogy nagy balhé lenne belőle.
A nemfizető hitelesek jelentős része egyszerűen a csodára vár. Ismerek nem egy ilyet, sőt, a nemfizetők többsége ilyen.
Alig vesz vissza a kiadásaiból, még mindig hiszik, hogy úgyis fizeti helyettük az állam (az adózók) a számlát.
Akiket meg kitesznek, azok, menjenek albérletbe, kisebb ingatlanba, szülőkhöz, nem kötelező saját kégliben élni.
Hidd el, ha beindul a kilakoltatósdi, akkor hirtelen a most nem fizetők 90%-a "megjavul".
Előnyei is lesznek, ha egy csomóan bedőlnek. A bankok bátrabban hiteleznek (persze alaposabban ellenőrzik kinek), hiszen tudják, vissza is jön a pénzük. A még mindig túlárazott ingatlanpiaci árak csökkenek.
eveno 2011.08.05 01:15:12
@Kiszámoló: Továbbra sem értek Veled egyet.
Az állam/kormány(ok) felelőssége ismert, ha csak az elmúlt 20 évet nézzük és csak címszavakat írunk arról, h mit toltak el a kormányok, akkor is meghaladjuk a Lesley L Lawrence összest...
De ez a keret csak, az igazi felelősség a hitelfelvevőé, hisz a hitelszerződés egy szerződés közte és bank közt, mely mindkét fél beleegyezésével köttetett, a szerződés pedig tartalmazta a kockázatokat.
A veszély sem nemzetgazdasági szintű. Te 1,2 milliót említesz, ebből 90 % fizet, összehúzza magát, vagy ingatlant cserél, de nem visítozik. A maradék 10 % nem fizet, nem is akar, mondván, majd megmentik az adózók.
Ha beüt a krach, kipattintják az első párezret, a többi majd fizet. Szóval max pár tízezerről beszélünk.
Miért is az adózók állják azoknak a számláját, akik arra apelláltak, hogy a CHF és Forint majd szinkronban mozog? Vagy azoknak a számláját, akik már eleve túlvállalták magukat?
Intézzék el a bankjukkal, a szerződést köztük és a bank közt köttetett, sehol nem találni olyan klauzulát, hogy, amennyiben az adós nem fizetne, majd az adózók összedobják helyette...
eveno 2011.08.05 01:25:45
@Kiszámoló: Akkor nem lőttem nagyon mellé a 10%-os tippel, ugyanerre értettem, mint Te a precízebb 90 napon túlival.
Nem értem, miért lenne baj, ha pár tízezer ingatlan árverezve lenne. Nem hiszem, hogy a 90 %-uk ne tudna hova menni. Hidd el, ha élesebb lesz a helyzet a nemfizető hitelesek számára, hirtelenjében megjavul a fizetési morál.
Ez a CHF árfolyam meg felfogható lenne egyfajta "tisztítótűzként" is, had hulljon a férgese.
Legalább rendeződik végre a helyzet, egy illúzióval kevesebb lesz a naivabb emberek számára, világossá válik, hogy nincs ingyen ebéd...
Ez most -ennyi hallgatás után- csak egy leleplezés szeretne lenni a magyar használt piac "sajátosságairól". Mert hát ugye, mit is tehet az ember, ha szeretne egy családi járgányt, legfeljebb 2,5 millióból? Ha körbenéz a piacon könnyedén rábukkanhat a KIA Cee'd-re…..
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
eveno 2011.02.02 12:29:39
@EG0: Jól látod.
A kormánynak csak közvetett érdeke, hogy az adózók érdekében járjon el, közvetlen érdek a szavazatmaximalizálás, amit meg az eltartottak további támogatásával érhet el.
Undoritó, hogy az szavazhat arról, hogy miként osszák szét az adókat, aki nem is adózik.
Extrém példaként még előfordulhat, hogy 10-20 év múlva nyerni fog egy parazitapárt, aki azt igéri, hogy megduplázza a segélyeket, családi pótlékot-nyugdijakat, cserébe 90 %-os adókat vet ki a szerencsétlen adózókra.

Szerintem az lenne a korrekt, ha a szavazati jogot pl minimum 5 éves pozitiv adózási mérleghez kötnék.