Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bauer János

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tud Hugh Laurie arról, hogy a Magyar Lupus Egyesület (ami a betegséget lupusnak és lupusznak is írja, mikor hogy) az ő ábrázatával gyűjti az adófizetők egy százalékát? És a Fox tévéadó arról, hogy a náluk látható House MD című sorozat egyik karakterét és bejegyzett…..
Bauer János 2011.04.07 14:15:37
@Rosszindulatú Vászka: Persze azért a torrentoldalak egy kicsit felizzanak minden népszerűbb sorozat után, ha az utcák nem is ürülnek ki. Hidd el, hogy sok sorozat élne még ma is, ha a tényleges rajongótáboruk a gyártók számára is tényleges nézőközönség lett volna. Lásd még: Firefly.
Bauer János 2011.04.07 14:22:59
@rosiegirl: Korábban írtam három példát arra, hogy ha létezne legális megoldás, az is bukásra lenne ítélve idehaza: 1. online zeneletöltés - most zárt be az utolsó próbálkozó, még olyan multik is belebuktak nálunk, mint a Telecom, pedig náluk aztán nem pénzkérdés egy ilyen boltot üzemeltetni. A Songo tulajdonosa elmondta, hogy működésük 3-4 éve során az 1.100.000 hozzáférhető dalból több mint egymilliót soha senki nem töltött le.
2. Az összes legális filmletöltő oldal döglődik, vagy meghal, volt olyan oldal, ahol a filmek többségét maximum egyszer töltötték le egy hónapban. A settop-boxos rendszereken most is működnek PPV-megoldások, vehetsz egy kattintással filmeket a UPC-n keresztül, de információim szerint teljes az érdektelenség, gyakorlatilag nulla a forgalom.
3. Az iPhone, Android telefonok piaca dübörög, mert menő dolog százezres telefonnal villogni, de a hazai alkalmazás-értékesítés gyakorlatilag nem mérhető, a telefonok többségét átbuherálják és 90%-ban kalóz-applikációk futnak.
Jelentkezzen, aki erre a piacra kitalál egy működőképes értékesítési modellt, miközben alapvető emberi jognak tartja mindenki a szellemi tulajdon lopását.
Bauer János 2011.04.07 14:58:10
@rosiegirl: Jól látod a helyzetet (már ami a bliccelés menőségét illeti), ezt mondom én is: a fejekben van a gond. Az iTunes meg nem véletlenül nem jön hozzánk, hidd el, hogy nagyon jól ismerik a magyar "piacot". Pont azt mondtam, hogy léteztek/léteznek legális fizetős modellek idehaza is, és nem működnek, mert a százezer forintos telefon menő, ezer forintért applikációt venni pedig nem menő. És ez nem pénz, vagy hozzáférési lehetőség kérdése, hanem hozzáállási probléma.
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Bauer János 2011.02.02 09:00:09
A visszalépés mellett "döntők" között valószínűleg lehetnek még néhányan olyanok is, akik ismerve a Fidesz gátlástalanságát, egyszerű félelemből nem vállalták, hogy nevüket, címüket adják egy Orbánék maffiája által nyilvánvalóan nyílt ellenzékiséget jelentő listához. Zsigerileg irtózom a MANYUP rendszer államosításától, még az állami rendszerből kirekesztés mocskos módszere sem tántorított volna el attól, hogy maradjak a magánnyugdíjpénztárnál, az egyetlen ok, amiért nem mentem el és maradtam az az, hogy van két gyerekem, akikért felelősséggel tartozom, és féltem a megtorlástól.
Akevés tisztességesen adózó polgárok egyike vagyok, soha nem volt simlis ügyem, nincs tartozásom senki felé, ennek ellenére tudom, hogy az APEH ha akar a Pápa füle mögött is talál vajat, ha azt akarja, és a legtisztességesebb vállalkozást is hetek alatt tönkre tehet a hatalom egy átfogó ellenőrzéssel.
Érdemes lenne év végén egy statisztikát készíteni arról, hogy a MANYUP-rendszer mellett döntő százezer demokrata hány százaléka kapott idén rutin APEH-ellenőrzést, és ez az arány hogyan viszonyul a teljes dolgozó lakosságnál tartott ellenőrzések arányához.
A lényeg: a feleségem és én a fenti megfontolásból adtuk át a pénzünket az Orbán-bandának, de a szavazófülkékben soha az életben nem fognak tőlünk kapni egyetlen x-et sem. (Nekem jól működött a memóriám, és emlékeztem rá, hogy mi is az a Fidesz, így tavaly sem szavaztam rájuk, de a feleségem az otthonmaradást választotta, amit most már - a 2/3-ad tudatában - megbánt).