Regisztráció Blogot indítok
Adatok
véghróbert

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
retro gastro Dianás cukorka 2010.03.10 06:37:00
„Erényi Béla gyógyszerész Diana márkanéven hozott forgalomba mentolos sósborszeszt, amit 1907-ben védjegyeztetett és "Diana sósborszesz és kozmetikai cikkek" névre hallgató üzletében árult. Erényi amerikai stílusú reklámkampányt indított a Diana…..
véghróbert 2011.02.01 22:07:01
@Fedup Sári: Szia!
Nekem ez a szakmám és roppant mulatságosnak tartottam a kommentekben olvasott találgatásokat.Például a folyadékot gyorsan körbecukrozni, kifejezetten szórakoztató gondolat:) A folyadékot megfagyasztani? Az alkohol a fagyálló alapja:)
Volt egy szakkönyvből vett idézet is, de a dolgok miértjére nem ad választ.Az odáig rendben, hogy túltelített cukoroldatot kell főzni ezután alkoholt kell hozzáadni és aromát. A formába öntés is stimmel, de itt jön a furfang.... upsz lefagyott a gép.. csak vicceltem:) Szóval a forma, az igazából kukoricakeményítőből kialakított forma negatív. Azért keményítő, mert erősen higroszkópos (nedvszívó).A titok a következő: Az alkohol nem engedi kikristályosodni a cukrot az oldatból, ezért marad folyékony a belseje. A külső réteg úgy alakul ki, hogy a keményítő magába szívja az oldatból az alkoholt, így a cukor ki tud kristályosodni kemény burkot képezve ezzel.
Vannak egyéb részletek, de abba most nem megyek bele. A lényeg ennyi.

Üdvözlettel Végh Róbert
Szamos marcipán