Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paavo Nurmi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
Paavo Nurmi 2011.02.13 09:29:15
Japanban 15 even belul a szavazoi eletkor medianja eleri a 65 evet.

www.economist.com/node/17797860

A linken elerheto olvasoi velemeny talan kicsit mas perspektivaba helyezi a kerdest.
Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogot. Ha ez így lesz, akkor a…..
Paavo Nurmi 2011.02.12 17:17:35
Az alabbi linken egy Japanbol erkezett velemenyt olvashatunk, ami talan mas perspektivaba helyezi a gyerekek szavazati joganak a kerdeset.

www.economist.com/node/17797860

15 even belul Japanban a median szavazo eletkora eleri a 65 evet.

Sajnos el fog jonni az az ido, amikor valasztani kell, hogy nyugdijakra vagy iskolakra menjen el az allam penze, vagy esetleg meg jobban eladosodjon, a jovo nemzedek rovasara. Ha a tarsadalom hosszu tavu fennmaradasa a celfuggveny (nem pedig a mai felnott generacio egyes szemelyeinek az erdekeivel illetve joletevel), akkor muszaj lesz valamikeppen megerositeni a jovo generaciojanak a beleszolasat a dontesekbe.

Nezzuk csak meg mi tortenik Gorogorszagban. A nyugdijasok fel vannak haborodva, hogy megvagjak a nyudijkat, illetve felemelik a nyugdijkorhatart. Azt mondjak, "nem fair", meg hogy "megdolgoztak erte". Sajnos a vilag nem fair. Ha egy tarsadalom hosszu tavu fennmaradasa a cel, akkor sajnos muszaj a fiatalokat elonybe helyezni az oregek rovasara.