Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elf owl

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombati (február 5.) 10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi „túladagolási” eseményt megpróbáljuk élőben közvetíteni Budapestről, a Zrínyi utcából. A közvetítés kb. 10.15-10.30-ig tart. Ha nem jön közbe valamilyen technikai malőr, akkor itt nézhetitek. A közvetítés egy kézben tartott…..
elf owl 2011.02.06 22:02:55
@maycontainnuts:
egyáltalán 12 évvel ezelőtt lehetett kapni Magyarországon az oscillobogyót? Mert a Boiron csak 1995 óta van jelen az országban...
elf owl 2011.02.07 02:44:59
@Goompah:
de hiszen már sok száz kísérlet volt. Ezek nagyon szépen össze vannak foglalva Simon Singh könyvében. Angliában az egyik konklúziója a bizottságnak az volt, hogy további kísérletnek nincs túl sok értelme, volt már elég a konklúzió levonásához. A tudományos tesztek szintjén ez a kérdés gyakorlatilag már régen eldőlt. A homeopaták egy része erre azt hazudja, hogy a homeopátia nem is vizsgálható tesztekkel, egy másik része kicsemegézi a néhány pozitív eredményt hozó (tipikusan gyenge minőségű) vizsgálatot és ignorálja a sokszáz neki ellentmondót. Lehet az idők végezetéig kísérletezgetni, de sok hozanatra nem érdemes számítani.

Másrészt aki ilyen szereket szed, azoknak egy jelentős része nem is tudja, mi ez. Egy angol felmérés szerint csak egy nagyon kicsi részük tudta az a tényt, hogy ebben nincs egyáltalán hatóanyag, a többség gyógynövénykivonatnak hitte. Ezért volt nagyon jó ez az akció, mert ezt a tényt tudatosítja az emberekben.

Ami az Oscillobogyót illeti, az a legdurvább átverés a világon. Nem csak azért, mert a víz nem emlékszik, hanem mert már a kiindulási anyag sem létezik. Egyszer azt hitte egy ember, hogy egy bizonyos baktérium okozza az influenzát, amit ő kacsamájban is felfedezni vélt. Ez a baktérium nem létezik, és az influenzát eleve vírus okozza, amit akkoriban nem tudtak. Egyébként tegnap benyeltem belőle 3 dobozzal. Durva, hogy valaki ezért pénzt ad (kb. 200 000 Ft / kiló egységárú cukorért...), ráadásul 12 éven keresztül ennyi pénzt elcseszni rá...

Ha oázis leírását igaznak fogadjuk el, akkor elég nyilvánvaló, hogy ő már bemagyarázta magának, hogy neki ez hat: írja is, hogy csak akkor hat, ha időben észreveszi a tüneteket. Nyilván az ember általában gyorsan kigyógyul a náthából, ha állandóan ezt a szert szedi, akkor az ilyen eseteket ennek a szernek fogja tulajdonítani, így állandó pozitív megerősítést kap a hite. Amikor meg mégis komolyabban megbetegszik, azt meg azzal ignorálja, hogy nem sikerült időben észlelnie a tüneteket és elkezdeni szedni a bogyóját. Volt egyszer a Fókuszban egy nő, aki váltig állította, hogy őt kigyógyította a homeopátiás szer az allergiából, pedig az allergéntől totál bevörösödött a keze. De minden hiába, ő csak erősködött, hogy márpedig kigyógyult.

Aki ezzel ez "érveléssel" jön, hogy márpedig nálam működik, az nem gondol bele, hogy mások ugyanezt állítják a telefonos gyógyítókról, vagy az energiadombról, amit az illető pedig esetleg ki is nevetne, pedig ugyanaz az érvelés, mint amit ő használ.