Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tökmag rider

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok drága olvasóim. Az oldalam elköltözik saját környezetbe :)Az új cím: http://gordonblog.hu/ Csináltam új Facebook oldalt is https://www.facebook.com/gordonblog, de végül erre mégsem költözöm át, így marad a https://www.facebook.com/GordonRamsayReceptek.…..
Pisztráng rozmaringgal, petrezselymes vajban sütve     Be kell vallanom, ez volt életem első pisztrángja, de azt már tudom, hogy nem az utolsó. Gyulámnak nagyon ízlett, úgyhogy több halas ételt fogok majd készíteni :) Hozzávalók: 1 pisztráng 5 dkg vaj só,bors 1/2…..
Igazából egy thai levest akartam elkészíteni, minek: Tom kha kai a neve és nagyon ízlett nekem, de mivel kicsit lustább voltam a kelleténél, így lett ebből egy tárkonyos leves és egy thai leves házasítása :) Az eredetiből csak a gomba és a gyömbér volt jelen, én úgy gondoltam,…..
Készült pár új kép rólam és a tegnapi vacsiról, ami tört borsófőzelék volt fürj tükörtojás alá rejtve, és málnás piskóta. Arra gondoltam, hogy majd Facebook-on fogom megkérdezni Tőletek, hogy melyik ételem receptjére vagytok kíváncsiak, de nem csak ezért érdemes…..
Tuningolt tócsni     Az én Gyulám nagy kedvence a tócsni. (reszelt tojás, liszt, tojás, fűszerek) Gondoltam kicst feldobom a vacsit, hogy ne csak a tócsni legyen tejföllel, így felhasználtam a fehér pecsenyét ami a hűtöben volt, kis paradicsomsalátát. Hogy is passzol a…..
Steak Diane Gordon Ramsay receptje kicsit másképp       Hozzávalók: 2 szép szelet hátszín ( én ezt a fogást bélszínből csináltam , sikerült jó áron kifognom ezt a finomságot :-), mondhatom nagyon ízletes volt.!!!!) 2 fej salotta hagyma 250 g fehér csiperke 2 dl…..
A Zöld Lámpások eledele :-) Friss parajfőzelék lazaccal       Hozzávalók: 500 g friss parajlevél 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma Só Bors 30 dkg lazacfilé Petrezselyemzöld Liszt Olaj Elkészítés: Fazékban vizet forralunk, közben a parajt megmossuk, a levél szárait…..
Bolognai házi tésztával ahogy sikerül:-)     A spagetti ala bolognese az nem is spagetti hanem tagliatelle, ez szélesmetélt tészta amit Olaszországban helyben csinálnak és erre rakják a húsos szószt. Tőlem mint falusi gyerektől nem áll messze a tésztagyúrás, nyújtás.…..
Marha Casserole Gordon Ramsay receptje alapján     Előételnek: Zelleres Galambbegy saláta kék sajttal   Hozzávalók: 100g galambbegy saláta Zellerszár Kék penészes sajt Magkeverék Mustáros vinaigrette Elkészítés: A zellerszárat felkarikázzuk, hozzáadjuk a…..
Friss nyári lecsó     Szezonális alapanyagok   Ismét jönnek a jobbnál jobb receptek! Ezentúl minden hónapban lesz legalább egy új recept, igérem. Itt a nyár, bár nem látszik rajta. Számos finom és egészséges zöldség és gyümölcs ilyenkor nemcsak olcsóbb, de…..
A megkésett vasárnapi ebéd Tepsis csirke burgonyapürével. Sajnos betegségek nehezítették napjainkat, ezért késtünk a poszttal, elnézéseteket kérjük. Ha minden igaz április első vasárnapján egy igazi olasz vasárnapi ebéddel készülök Nektek, amit igyekszünk majd mihamarabb…..
Különleges vasárnapi ebéd Sárkánytitkot, azaz kígyó rejtélyt készítettem, ami szintén saját recept.     Étvágygerjesztő falatok: Padlizsánkrémes kenyér Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 2 gerezd fokhagyma 2 kanálnyi majonéz Só, bors Díszítésnek lilahagyma…..
Különleges vasárnapi reggeli Gondoltam meglepem Gyulám egy reggeli tortával.     Tortareggeli Hozzávalók: 1 kisebb kerek kenyér 20 dkg csirkemell sonka majonéz 2 db paradicsom 1 db Kaliforniai paprika 1 csomag újhagyma 1/2 Tihany Camembert Teavaj Díszítésnek póréhagyma…..
 Drága olvasóim!Holnap nagyon különleges vasárnapi ebédnek nézünk elébe :)Az én "Egyetlen Gyulám" holnap ünnepli a születésnapját és ezért az ő kívánsága szerint főzök.Hogy mit?...Azt később osztom meg Veletek, most viszont megyek és megveszem a…..
Kedvenc vasárnapi menüm Ismét saját recept alapján készítettem a vasárnapi ebédet, az egyik kedvenc ételünket, a Húslevest.     Előétel: Húsleves gazdagon így a kedvencünk Hozzávalók: 1 kg marhanyak fél bontott tyúk 0,5 kg sertés oldalas 2 csomó új sárgarépa…..
Vasárnapi menüm Sajnos a tervezett Gordon Ramsay recepthez szarvashúst csak fagyasztva lehetett kapni, ráadásul 1 kilós kiszerelésben. Mivel csak két főre terveztem az ebédet, más megoldást kerestem. A kelkáposztát már megvettem így egy finom kelkáposztaleves mellett döntöttem,…..
Előétel Előételnek egy könnyű, tejszínes, tormás, pácolt lazacot készítünk zöldfűszerekkel. Nézzük a hozzávalókat két főre: 25 dkg lazacfilé (Lehetőleg frisset vegyünk a piacról, és már előző nap pácoljuk be) tejszínes torma 1 maréknyi kapor koriander petrezselyemzöld…..
Ízelítőül egy villásreggelimről készült képet mutatnék meg nektek. Ez egy pulykahús-pogácsa, madársaláta ágyon, lilahagymás tükörtojással és pirítóssal.                     Hozzávalók: 200g pulyka darált hús egy…..
Tökmag rider 2011.02.03 19:54:02
Tökmag rider 2011.02.04 16:20:52
Gordon Ramsay receptek magyar háziasszony módra Mindig is szerettem főzni, de mint szakma csak mostanában kezdett el igazán érdekelni. Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában kezdem komolyabban szakácskodni tanulni, és a kedvenc fine dining szakácsom Gordon Ramsay,…..