Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeanvaljean

34 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer már írtam a nemzeti öntudatról, majdnem négy évvel ezelőtt. Most ismét előveszem a témát, de kicsit megforgatva: a szélsőségek helyett most arra térnék ki kicsit bővebben és példákkal illusztrálva, hogy mit is jelent a helyes hazaszeretet? Szélsőségek, baromságok, káros szövődvények…..
jeanvaljean 2017.03.22 11:52:55
@Malkav: Köszönöm!

Kérdés: Fölszenteltek végül is? Csak, mert a metropóliában dolgozom, tudnom kéne, ki vagy:)
A móri bankrablás nemcsak kegyetlensége miatt írta be magát a magyar bűnügyi krónikák fekete fejezetébe, de a megindult büntetőeljárás során elkövetett sorozatos rendőri, ügyészi és bírói hibák miatt is. A nyolc ember életét követelő, brutális rablógyilkosságot követően ugyanis egyszerre mondott…..
1903. Az első Harley-Davidson motor építő műhely. A 13 négyzetméteres épület a Davidson család telkén állt...
jeanvaljean 2014.07.24 12:06:27
@Andrassy Gabor: Ilyen butaságokat azért jobb nem leírni, hogy "a magyarok vették el a székelyektől Erdélyt".

Teljesen más kérdés, hogy a mai politikai helyzetben milyen politikai berendezkedést, autonomikus területi rendeződést akarnak az elszakított területen élő székelyek/vezetőik, itt történelmi tényekről beszéltünk.
jeanvaljean 2014.07.24 12:15:54
@JTom: A példám vallóban gyönge, evvel tisztában is voltam, csak érzékeltetni akartam, hogy amikor a saját tulajdonunkról van szó, hajlamosak vagyunk gyászolni, ellenszegülni, de ha "csak" az országunkról van szó, akkor az már régen volt, miért nem törődünk bele, stb...

A továbbiakban minden egyes szavaddal egyetértek, és nap, mint nap szembesülök ezekkel a magyar valóságdarabkákkal, (nekem is el kellett már rántanom a babakocsit a zebra közepén) de ez az egész már egy másik témakör.

Szerencsémre már hazaköltözhettünk, csak dolgozni járok ki, a blogommal sajnos nagyon el vagyok maradva - de gyűlik az anyag a gépemen.
jeanvaljean 2014.07.24 13:20:12
@Andrassy Gabor: Történelmet végeztem az egyetemen, ismerem a történelmüket. De a székely és a magyar egy nép, a magyarok, mint nép, nem vették el Erdélyt. Ne soroljuk ide a Habsburg uralkodók acsarkodását és az Árpádok hadakozásait.
Ma 66 éve alakult meg Izrael állam. A következő képeken a megalapítás utáni évek életképei láthatóak. Kibucok, ideiglenes táborok, bevándorlók érkezése, városi hétköznapok...
jeanvaljean 2014.06.27 19:52:46
@kekegsm: Te melyik világban élsz, barátom? Hogy jön ide a kurucinfó? Történelmet végeztem az egyetemen...

Beilleszkednek? Hova? A ledózerolt kibucokba? Ne haragudj, de milyen sületlenségeket írsz te ide?

A palesztin haver izraeli tábornok faterja a bizonyíték, hogy Izrael nem tiporja el a palesztinokat???
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Ha az ember családos lesz, óhatatlanul kicsúsznak a kezéből bizonyos dolgok, én így voltam sajnos a beszámolókkal. Gyűlik az anag folyamatosan, de megszerkeszteni, fölpakolni alig van időm. De most végre sort kerítek rá! Egy Windows-újratelepítést követően angol nyelv lett…..
Londonban élő hazafias fiatalokkal (és idősebbekkel) összetartó baráti társaságot alkotunk. A közös összejöveteleken, íjászaton, bográcsozáson kívül politikai, kulturális programokat is szervezünk a Londonban élő magyarok számára.  2012-ben is termékeny évünk…..
Hosszú, munkával telt hónapok után úgy döntöttünk, végre kiruccanunk valahova. Korábban már említettem, hogy legalább azért megéri itt dolgozni, mert megfizethető, sőt: nagyon jó áron lehet repjegyekhez jutni. Ha ez megvan, már csak egy kis guglizás kell a megfelelő szállás…..
Hosszas szervezés után méltó módon és emelkedett hangulatban emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseire Londonban. Az esemény 15-én este 8 órakor kezdődött Kossuth Lajos egykori londoni lakhelyénél, a Kensigton-beli Chepstow Villas utcácskában. A hazafi lakhelyét a…..
Perioikosz A National Gallery 2012.09.15 02:18:37
Turistaként bizonyára mindenki megfordult már a Trafalgar téren, mely a város egyik legnépszerűbb csomópontja. A hatalmas téren nem csak a szökőkutak és az év minden szakában jelenlévő sátras rendezvények jelentenek látnivalót, hanem - és főként - a Nemzeti Galéria, mely a…..
Talán kevesen tudnak róla, de a világhírű párizsi Pére-Lachaise temetőnek Londonban is van egy "párja", nem is akármilyen. Teljesen véletlen bukkantunk rá egy séta alkalmával. Csak ajánlani tudom minden itt élőnek és turistának egyaránt, máshoz nem hasonlítható élményt…..
Perioikosz Lánykérés 2012.04.09 21:37:00
Hosszú utat tettünk meg mindketten, amíg elérkezett ez a nap. Október eleje volt, Rita nővéréék meglátogatták Londonban. Egyik nap közösen kirándultunk Greenwich-be. Csodaszép idő volt, még a derekunkra kötött pulóver is csak izzasztott. Kivételesen tiszta és kék volt az…..
Szeptember végén-október elején Rita nővére, férje és két kisgyerekük jöttek hozzá látogatóba, néhány napot az én kis szobámban töltöttek - mind az öten.Az idő kissé szeles volt, de a nap szépen sütött, minden adott volt néhány kiadós sétára. Nem maradt ki a…..
Lassan utolérem magam a történésekkel, most egy igen gazdag élményről, nyaralásunkról mesélek. Az egész éves munka után úgy éreztük, megérdemlünk egy kis nyaralást. Rita meg is találta a tökéletes célpontot: Cornwall. Cornwall - helyi kelta nyelven Kernow - Anglia…..
Ági húgom esküvőjéről hazajövet ért a hír: a cég megvált Soho-beli pubjkutól, a nekem is munkát adó Pillars of Herculestől. A senkiföldjére értem vissza, kaptam is egy levelet, melyben megköszönték a munkámat. A Hercules korábbi menedzsere, Kamila és a hozzá közel álló…..
jeanvaljean 2012.01.22 23:12:59
@Kilencedik: Köszönöm! Hát akkor neked sem ismeretlen a téma.

Muswell Hill csodás, valóban, tőlünk pár perc keróval.

Hát akkor keep working, kitartás!
jeanvaljean 2012.02.08 13:16:36
@Sledger: Kösz a kiegészítést. Hát igen, valaki a focit nem szereti, valaki a sakkot, valaki a krikettet. Nekem mondjuk a Superbowl sem mond semmit, de lehet, hogy csak azért nem, mert nem tanulmányoztam a amerikai focit és nem is láttam egy mérkőzést sem végig.

Ismerős a nicked. Népsport?
Mindenekelőtt szeretném leszögezni: elegem van a blog.hu-ból: hol engedi, hol nem középre zárni a képeket, formázni a szöveget. Teljesen kikészít.   A leggyorsabb út hazafelé természetesen a repülő. Nagyjából két óra, míg a lakástól a reptérre érek, két és fél óra,…..
Pontosan egy éve vagyok kint. Az elmúlt egy évben mégis négyszer voltam otthon Magyarországon. Az első hazautazás nem volt betervezve, szomorú oka volt: szeretett nagyapám kilencvenedik évében hazaköltözött a jó Istenhez. Fájdalmas volt a hír, a gyász, a temetés, ugyanakkor…..
Régen nem írtam beszámolót, pedig annál több dolog történt velem augusztus óta. Meg volt rá az okom. Az azóta fölgyülemlett emlékeket most szépen sorjában írom le. Már tavasszal megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy legkisebb öcsémet kihozzam világot látni. Meglepetésemre…..
Most, hogy talán már el is felejtettük az angliai borzalmakat, s a líbiai forradalom győzelmének örül mindenki, (de máris a gyanú árnyéka merült az angol titkosszolgálatra (MI6), máris újabb események borzolják a londoni kedélyeket. A napokban több rendőrautóra dobtak égő…..
Mostanság LondonbanElőre elnézést kérek mindenkitől, ez a vacak blog teljesen érthetetlen módon szanaszét szabdalta az egész bejegyzést, nem tudok mit csinálni vele...  Hosszú ideje nem jelentkeztem már, amii azt jelenti: zajlik az élet körülöttem. Az ember azt hiszi, egy…..
jeanvaljean 2011.05.13 18:13:11
@Attila.: Örülök,ha segíthettem. Jó tanulást,aztán sok sikert idekint!
jeanvaljean 2011.07.03 22:19:03
@Attila.: Szia Attila, bocs a kései válaszért, alig van időm.

Szép dolog a borászat, irigylem azokat, akik értenek a borhoz.

Londont hívják a borok fővárosának is, nagy keletje van a boroknak. A kocsmákban főleg spanyol, francia, chilei és Dél-afrikai borok fogynak, sima "mezei"kocsmákban nemigen isznak más bort, drágább éttermekben állítólag fogyasztják a magyar bort is a hozzáértők, de én még nem találkoztam vele. Természetesen bőven vannak bortermelők is Angliában, de a mainstream inkább az angol sör, az ale.

Jólképzett, tapasztalt sommelier-k igen jól keresnek Angliában, ezt jó, ha már otthon elkezded és tapasztalattal jössz ki, jó ajánlással, az többet nyom a latba.

Nem tudom, hol laksz, az unokatestvérem autodidakta módon tanulta ki a borászat mesterségét, a legnevesebb Kárpát-medencei borászokkal jó kapcsolatot ápol, ő Budapesten él, ő biztosan tud neked tanácsot adni, esetleg elindítani az úton.

Egyébként jó szakácsok keresettek még, de sok ismerősöm van, akik bölcsészdiplomával jöttek ki, és most szakácskodnak valahol. Így is el lehet jutni a csúcsra, de ha te szakmával, tapasztalattal, néhány neves étteremben/szállodában eltöltött évvel a hátad mögött jössz ki, akkor talán egyből jobban fizető melót kapsz mert így könnyebben fölveszek valami nevesebb helyre szakácsnak.
jeanvaljean 2011.07.03 22:23:20
@Schwere Gustav: Kozma építészetben szeretne most elhelyezkedni, úgy tudom, ő is konyhán dolgozott, Hudi pedig szakács egy étterem-pubban, te idióta...

Konrádnak nem volt köze a munkájukhoz.

A te angol tudásoddal meg eszeddel már rég többezres fizetésed lehetne itt, csak hát el kéne határoznod magadat, nem lógatni a lábadat anyád hátán...

Kíváncsi vagyok az eredményre, majd számolj be privátban!
„Te semmit sem változol” - jegyezte meg egy budapesti barátom az esetet követően. Az esetet, mely megrengette a román televíziók, újságok és hírportálok évszázados nemzeti büszkeségtől duzzadó lapjait. Történt ugyanis, hogy a tavalyi trianoni gyásznap után –…..
Perioikosz Trianon évfordulójára 2011.06.05 13:09:00
1092 hónap, 4732 hét, 33215 nap. Ennyi telt el, mióta azon a pokoli délutánon a saját, remegő kezét átkozó magyar delegáció aláírta minden idők legigazságtalanabb, legaljasabb „békéjét”. A szerencsétlen, iszonyú súlyú küldetését tudatosan vállaló…..
Továbbra is zajlik az élet körülöttem Londonban. Május elején hazaugrottam egy napra, nagyapám csodálatos temetésére. Mindössze egy napot voltam otthon, de megérte a családi együttlétért, a csodálatos temetési szertartásért és azért is, mert egy este erejéig találkozhattam…..