Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kftr412

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Praxis blog! Szülésem rövid történetét szeretném elmesélni önöknek. 2009 március 23-án elfolyt a magzatvizem, így kerültem be a kórházba. Ez volt az első szülésem. Az orvosom, aki nem választott orvos volt megvizsgált, majd haza akart küldeni, mondván, nem a magzatvíz…..
kftr412 2011.05.15 17:18:22
@Pihe a lepkelány: nos, egyesek valóban megeszik, mert a benne lévő anyagok mindenre jó hatással vannak, de főleg - állítólag - a tejelválasztásra. Van/volt valami eljárás, miszerint a placentát kvázi megsütik, sütőben kiszárítják, porítják, oszt csipegetik... Brrrrrr!
Mindezt manapság, nem a középkorban!...
kftr412 2011.05.15 17:39:36
@El Visco Stello: nem egészen, azért van egy határ ahonnan már nem lehet visszahúzni, egyirányú utca lesz belőle, mielőtt még bármilye is megszületne a dednek. Ezalól kivételt képez a valamilyen végtagtartásos szülés.
@Babette_: jól gondoltad! :))
kftr412 2011.05.15 16:23:34
@Laliath: köszönöm, a számból vetted ki a szót! :)))
Némi szakmai tapasztalattal kijelenthetem, hogy az elmúlt 30 évben folyamatosan vált a terhességből és szülésből, mint természetes folyamatokból egy túl lihegett, agyon misztifikált jelenség, ami ilyen és ehhez hasonló barom posztokat eredményez, amikből meg születnek a rémhírek.

A klasszikus szülészeti tankönyv az első szülésre átlagosan 24 órányi vajúdást számol. Tehát 9 órával a szülés előtt simán elmehetett volna még fodrászhoz, kozmetikába, manikűr-pedikűr...
Továbbá úgy tudom, hogy az OEP (vagy mi a neve manapság) normatíva szerint a spontán szülés 2, a császár 3 támogatott kórházi napban került meghatározásra, az ellőt felfelé eltérő időszakra csak szigorúan orvosi indokkal ad pénzt az állam. Ha tehát az a "galád" dunaújvárosi doktor nem engedte haza még két napig, akkor kijelenthetjük, hogy igenis nagyon korrekt ellátást kapott, odafigyeléssel, stb., valamint hogy a csecsemős nővérnek jó a humora. :)))

Tisztelettel kérdezem a T. Posztolót, hogy ha a semmin ilyen zaftosat rinyál, mit tesz majd, ha valóban igazi gondja támad?
Asszem, mégsem szeretném tudni...

És végezetül mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy mindannyian "meg is halhattunk volna", ha nem élve születünk... Nyakon kzs-al, fogóval, vacuummal, vagy csak úgy, spongyán, minden firlefánc nélkül...