Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katais

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik korábbi alkotásomat publikálták az Ötlet Mozaik barkácsmagazin legújabb számában, amely telis-tele van jó ötletekkel, tippekkel, elemzésekkel, részletes leírásokkal, útmutatókkal.Néhány tipp, milyen témákról olvashatunk Magyarország…..
Hamarosan itt az évzáró. Nem, nem onnan tudom, hogy én már lázasan készülődnék a tanítónénik ajándékaival ... :) hanem onnan, hogy már túl vagyok az első olyan elkészült megrendelésen amely egy kedves tanítóéninek szánnak ajándékba, ... Györgyiék. :)Alapja egy kézzel…..
katais 2012.04.23 13:47:33
És megint két edény-alátét. :) Ezeket a Csenge ( 9 éves) kislányom csinálta, miközben én egy cseréptálat keltettem életre. Örülök, hogy tetszik neki is ez a technika.  Ez a hagyományos sakktáblaszerű mozaikminta neki nagyszerű, egyszerű és veszélytelen is hiszen nem…..
katais 2012.04.23 13:45:49
Eljött az idő, hogy átalakítsam, megszépítsem, új köntösbe öltöztessem a lépcsőforduló belső, közbelső falát is, azaz a másik oldali korlátot, így ez lesz a januári nagyobb projektem - persze, teszem ezt a több kisebb, kicsi és aprócska projekt mellett.Kezdtem ezt is a…..
Már írtam korábban is, hogy egy jó ideje vágytam egy igazi retró stílusú, hungarikum hangulatú pöttyös kollekció alkotására. Nos elkészült a megálmodott kollekció második darabja is: ez egy rusztikus, romantikus hangulatú fehér alapon sötétkék pöttyös tálca, az első egy…..
Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik korábbi alkotásom felkerült az Ötlet Mozaik magazin honlapjára, és a Facebook profiljuk oldalára is posztolták. Mozaikvilág az Ötletmozaik oldalán - klikk ide ha megnéznéd a cikketKöszönöm ezúttal is a lehetőséget és az elismerést. :)A…..
Magas, fehér, zárt és emiatt nagyon nyomasztó is volt a lépcsőfordulónk. Első perctől gondolkodtam mivel lehetne szépíteni, feldobni és hónapról-hónapra változtak az ötleteim. A munkát is halogattam, mert tudtam, hogy nagy munka lesz - de amint megláttam egy pályázatkiírást,…..
Kicsit csöndben voltam.... mentségemre legyen, hogy egy nagyon hatékony csöndben :) Készülök 2 nagy mozaik projekttel egy pályázatra és közben vannak apró kis dolgok is amelyek megtervezve, betervezve, mások félkészen, netán épphogy elkezdve... azaz kissé összejöttek az…..
Az évzáró téma ez is. Íme itt a harmadik darab is. Alapja kézzel készített kerámia tál. Díszítése minőségi fényes üvegmozaik és bézs fuga, egy réteg extrafényes lakk. A mintát képező mozaik minden eggyes darabja természetesen körbe van csiszolva, élei lekerekítve…..
Az évzáró téma ez is. Íme itt a második darab. Alapja kézzel készített nagyméretű kerámia tál. Díszítése minőségi fényes üvegmozaik, mini mázas kerámiamozaik és bézs fuga, egy réteg extrafényes lakk. A mintát képező mozaik minden darabja természetesen körbe van…..
katais 2011.06.19 14:16:35
Adós vagyok egy korábban készült sámli képével...Mivel maradt még abből a fura arany-terra kombináció mozaikból, megragadtam az alkalmat és adtam még a lendületemnek és letámadtam a kis előszobai sámlimat - amúgy is ütött-kopott volt szegény, és ráfért egy kis hálás…..
És megint itt a következő edény-alátét. :) Ezt a Csenge ( 8 éves) kislányom csinálta nekem, miközben én a többit  vágtam-zúztam, úgy látszik megtetszett, tetszik neki is ez a technika. ... Egyszerű sakktáblaszerű mozaikminta, de nagyon kedves, és jól sikerült. Igen,…..
Nos, itt a következő edény-alátét. :)Alapja ennek is egy megfordított 25 x 20 cm-es csempe. Azaz a hátoldalát használtam alapnak, így maga az alátét alja is egy sima felületet képező  mázas csempe, csúszásgátló filcekkel láttam el a balesetek elkerülése és a…..
Anyaga,  4 oldalról gyalult fa - kamraszáraz lucfenyő, fm-ben árulják bármely barkács áruházban vagy fatelepen. A mécsestartókhoz 10  cm-es levágott kockákat használtam fel, tetején a mécsesnek kialakított 5 cm-es átmérőjű, 2,5 cm mély vésett köralakú lukkal. Most 3…..
Ez most a Nagyi felújított tálcája. Az alapja egy nagyméretű IKEA kezeletlen füles fa tálca. Díszítése minőségi üvegmozaik, akrilfesték, színezett fuga és végül lakk. A minta minden egyes darabja körbecsiszolt, így nincsenek szúró, karcoló, kiálló részei! ..
Kihasználtam az időt amíg készülődik a diszkócica, ... és amíg megszáradnak egyenként az oldalai (hamarosan végre teljesen készen van) .... és így a kényszers-szünetekben felújítottam és összeraktam közben ezt a stabil, de szelíd kellemes színű virágtartó kis…..