Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Három Nyulak

55 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontokba foglaltan, hogy mit akartam mondani. (Lássátok feleim, ahogy a kormány a diákság, úgy én a kommentáló hangját meghallom.) 1) Kapkodás. Nem érthető logika alapján, de bizonyos szempontból kiszámíthatóan haladtak eddig. Belső ellenzék nincs, lenyomták erőből. 2/3ad…..
apám titkos élete Részeg kacsa 2012.12.17 21:19:00
- Nyomasztó populizmus. És ez rólunk szól! Amikor el lehet játszani velünk azt, hogy Orbán lemegy egy romkocsmába (ez is már milyen? az Ötkert mióta romkocsma? egy felkapott belvárosi, gazdag szórakozóhely, ennyi.), és hirtelen minden irányba fordul. - Te tudod, hogy kikkel…..
Három Nyulak 2012.12.19 21:55:41
Tegnap volt Antall József halálának 19. évfordulója. Lehet, hogy én néztem nagyon felszínesen körül, de igen gyér volt a megemlékezések száma. Orbán Viktor valaha azzal lavírozott be a jobbközép centrumba, hogy bizony ő volna az örökös. Antall politikája személyesen nem állt…..
- Számomra semmi mást nem jeleznek az óriás plakátok, minthogy Bajnai potenciális kihívó. Nem azért, mert ő alkalmas, hanem mert róla elhiszik. Nem csak ellenzéki oldalon, hanem - és ezt jelzi a plakáthadjárat - a kormányoldalon is. Vagy nagyon tudatosan emelik vezéri pozícióba,…..
Három Nyulak 2012.12.03 14:37:40
@nemhívő: Sok mindennel egyetértek, de nem osztozom a félelmeidben. Farkast kiáltottak itt már annyiszor, hogy ettől nem ijedek meg. Ha annyiszor fasiszta, antidemokratikus, putyini vagy bármilyen diktatúra lett volna, mint ahányszor ettől rettegtek, akkor mi már nem beszélgetnénk itt.
Én abszolút érthetőnek, még ha nem is elfogadhatónak tartom a magán/párt/csoport vagy akármilyen érdek előtérbe helyezését. De ez magyarázat arra, ami az elmúlt két évben történt? Az mnyp államosítását ezért értettem, és ezért nem értettem egyet vele. IMF hirdetésekben való szidalmazása? Angol nyelv irtása az iskolákban? A választási törvény keszekuszasága?
Vagy az a nagy terv mögötte, hogy ilyen ostoba gumicsontokat dobnak oda, miközben hű oligarchák gyarapodnak, nem foglalkozunk a választási rendszerrel, alkotmánnyal, az önkormányzatok "államosításával", stb.?
És mindez csak azért gondoltam végig, mert mintha egy életképes jelölt jelent volna meg a másik oldalról. Aki képes maga mellé, alá, fölé sorakoztatni azokat, akik kormányt váltanak. És ezt a Fidesz is érzi - legalábbis számomra a plakátkampány ezt jelzi. Ha így van, akkor van-e ellenérve a négyéves kormányzat sikereiből? Mintha a látszatát is kerülnék, hogy tudnak kormányozni.
apám titkos élete Ma megoldották 2012.11.21 02:06:29
Ha valaki a demokrácia kudarcával akar szembesülni, akkor nem az átlagszavazóval kell beszélgetni öt percig (lásd Churchill), hanem meghallgatni a cigány vitanapot. A Jobbik meg, vagy valamelyik szatellitje a holdudvarban, tüntet Szegedi Csanád ellen. (Ez már önmagában is komikus: mint…..
Távolról és halkan, de azért figyelem, mi történik a választási törvény vitájában. Itt már nincsenek érvek, csak a puszta erő: a 2/3 izomból megoldja. Már az előterjesztők sem hiszik, csak csinálják. Eddig a választást kampánnyal, demagógiával, mozgósítással, ingyen…..
apám titkos élete '56 2012.10.23 20:43:42
Ha nekem kell majd egyszer ezen a napon megszólalni, akkor látványosan hallgatni fogok. Politikai vezérszólamok helyett főhajtás...
Apád egy bűnöző, amikor lekevert egyet? Ez egy csúnyán szexista kijelentés? Miért nem anyád kevert le? Vagy a bátyádnak a nővéred? Nem mérném egy pofon súlyát családon belül és azon kívül, kapcsolatban és azon kívül. Az egyéjszakás kaland pofonja azért mégis csak…..
Három Nyulak 2012.09.19 12:34:33
@fizetekmegegysort: a szavazat maximalizálás erős érv. hogy jól vagy rosszul csinálják, az most másodlagos. viszont tény, hogy ezen kívül nem sok minden férkőzik be a tudatukba. és nem is ez a gond - a politikum bináris kódja.
viszont vajon milyen szavazók fogékonyak erre? ki az a szavazó, aki ettől marad/átjön? és ha ezt végiggondoljuk, máris elszáll az az optimista vízió, hogy elég lenne itt egy politikai elitváltás, és utána eljönne a kánaán. hát nem.
Három Nyulak 2012.09.19 12:41:35
@heliox: és ezt így kitalálták? felfújták, hogy tök jó, van itt egy félresikerül mondat, ezt meg kéne lovagolni (még hozzá nekünk!), mert amíg emiatt rúgnak minket, addig sem a baltás, sem a regisztráció? pörgessük meg hát a köpönyeget ebben az ügyben, hiszen itt csak kicsit kopik a becsület, ott meg nagyon?
vagy már előre kitalálták? és azt mondták, hogy na, van ez a családon belüli erőszak, abban mondjuk valami böszmét, és addig is leszállnak a baltásról?
tényleg érdekel, hogyan is gondoltad.
Három Nyulak 2012.09.19 12:41:50
@TrueY: hacsak az nem. :)
És végre valaki kimondta. Hiányzott, főleg akkor, hogy valaki lényegretörően kimondja. Kialakult a szokásos politikai hit menti hisztéria, amibe lényegébe mindenki beszállt. Nyilvánvaló volt már akkor is, hogy 1) a rendőrség akkor is hibázott, amikor nem volt képes megvédeni a…..
Legyen köztulajdon a szépség, hogy demokratikusan és egyenlően elosztható legyen. Meglehetősen cinikus meglátás, de a logika tökéletes precizitással írja le azt az abszurd folyamatot, amelyik mindennapjainkat átjárja. Én és te köztem van különbség, és ez így jó. Másképp…..
Ha egyszer miniszterelnök leszek, akkor bizony nem lesz itt "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!", a többiektől még szlogent sem tudok mondani, hanem "Jó reggelt, Magyarország!", sőt ha kell még az "Ébresztő, ébresztő" rigmusokat is skandálni fogom.  Az elégedetlen szurkoló..
apám titkos élete I love Budapest 2012.07.20 21:50:00
Ha Budapesten körbenézel, akkor kicsit feljebb kell emelned a fejed. Húgyszagú utcák, a kutyaszar úgy tapad a járdára, mint a háromnapos lepedék, kosz és mocsok, nincs három egybefüggő négyzetméter, amin ne lenne repedés vagy kátyú. Az épületek alsó tereit a reklámok, ész és…..
Itt is volt szó a rosszul működő államról. Ezen héten fel-felbuknak a hírek, kivételes sodorvonal lehet, hogy most egyszerre pár ügy a síkos felszínre kapaszkodik, miközben itt lent, ez a betonkemény valóság. A rothadó, széteső közigazgatás, a rosszul működő állam. Nem…..
Az index.hu cikke rámutat az ország valós problémáira. Míg a politikai rágógumizás odatapasztotta mindenki szeme elé az uniós alap befagyasztásának gondolatát, lám a kormány elbaltázta vs. nem fontos, csak adminisztratív dolog, addig  elsikkad a valós probléma: nem tudunk élni…..
A közélet úgy szenved a politikától, mint Midász király lánya az aranycsinálástól. Amint a politikai hozzáér valamihez vagy valakihez, akkor hirtelen a közbeszéd közepén találja magát, Nyírőt lekapkodják a poros könyvtári polcokról, a Trafó művészeti jövője közüggyé…..
Érdekes témát feszeget a Guardian cikke. (via metazin) Nyugodtan vehetjük tényként, hogy a keresztények érzékenységét kevésbé tekintjük a szólás- és véleményszabadság (tréfa és alantas viccelődés is ebbe tartozik) gátjának, mint a mondjuk a mohamedánokét. Létezne egy…..
Három Nyulak 2012.05.25 16:07:50
@Ben Franklin: ugye most arról a Schiffer Andrásról beszélünk, amelyik nem támogat semmilyen balos egységfrontot és amelyik benyújtotta az ügynöktörvényt?
ha tényleg csak ez a rokoni párhuzam van, akkor továbbra is tartom az állításom.
Három Nyulak 2012.05.25 16:26:10
@Ben Franklin: Még most sem látom a verőlegényekkel való párhuzamot. A balosságát én nem vitattam, csak két momentumra hívtam fel a figyelmet, ami pont azt támasztja alá, hogy nem éppen követője a komcsi diktatúrának, nem kíván még a nagyon-nagyon távoli jogutódaival sem közösködni. (Pedig már egy maszop rákosi párhuzamot is merésznek tartok.)
Szerintem túltárgyaltuk, mindenki saját ízlése szerint eldönti, hogy hol és milyen formában fog félni, tényleg sajnálom, ha te személyesen reális veszélynek látod az LMP esetében a RÁkosi-rendszer visszajövetelét. (Ezt úgy mondom, hogy az LMP nem szívem csücske, ők sem.)
Minden rendszer gulyáskommunizmus. A görögök most már a bőrükön, nem csak a hangzatos újságírói frázisokban érzik a válságot. Eltapsoltak rengeteg pénzt, amit részben elpazaroltak, részben feléltek, és bizony nem kis részben ott van a görög emberek pénztárcájában. Akik…..
Sokszor hallgatom, de még inkább olvasom bölcs, jogállamiságról értekező professzorok és laikusok véleményét. Értem én, aggódunk az alkotmány miatt, a bíróságok miatt, az adatvédelmi ombudsman/hivatal miatt, és még sok minden miatt. De a jogállamiság vagy annak hiánya ennél…..
Mennyire fontos vagy nem fontos a politika? A közügyeink fontosak, és ennek jelentős része a politikán keresztül valósul meg, ha van valahol politikai túlhatalom az én ízlésem szerint, az pont itt. Szeretnék minél több olyan közügyet, ami nem politika és főleg nem…..
Ma reggel - ismétlés volt - hallgatom Schiffer Annát nyílt leveléről és az arra született Lázár válaszról. Párhuzamos univerzumok feszültek egymásnak, a megértés minimális kockázata nélkül. Olyan mértékben képtelenek a másik gondolatainak, érzéseinek, történetének a…..
„Akármilyen undorítónak tetszik is a fennálló rendszer, a rákövetkező olyan lesz, hogy az előző kínzó nosztalgiával fogunk visszaemlékezni.”Viktor Pelevin/Empire „V”Tartok tőle, hogy ezt már akkor is idézhették volna, amikor Pelevin még le sem írta...
És ez így is van rendjén. (Szegény Mercedes, az elmúlt 10 legnagyobb beruházását hozza Magyarországra, az egész napnak, hétnek, de hónapnak erről kéne szólni, mi meg...)..
apám titkos élete Dr. Töltőtoll 2012.03.27 22:01:00
"A szakdolgozatírást kihívásként kell megélni."U. Eco/Hogyan írjunk szakdolgozatotEz nem politikai, hanem becsületbeli kérdés...
apám titkos élete Napi 2012.03.26 22:34:00
„De hát mi köti össze a pénzügyigazgatót a kis házaló zsidóval? A közös vér? Ostobaság! A közös hit? Üres fecsegés! Nincs, ami közös lenne kettejükben: a gyűlölet közös, melyet éreznek irántuk, a zsidógyűlölet, mely kicsik-nagyok ellen egyaránt fellángolt…..