Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kárpátalja

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ungvári zsidóság gettósítása, deportálása és a zsidó vagyonok elkobzása 1944-ben Az utóbbi években számos kutatás jelent meg a holokauszt feltárásának történetében, így nem maradt kivétel a kárpátaljai zsidóság tragédiájának feldolgozása sem. A téma mérföldkövének számító Randolph L.…..
Kárpátalja 2017.04.09 18:34:54
@Jakab.gipsz:
Nem célom a bűntudat keltése. Munkáimban nem erre törekszem. Olvassa el a bevezetést még egyszer. A magyar történelem olyan időszakának traumáját mutatom be Ungváron, amely sorsfordító volt a magyar társadalom életében. Mind a mai napig ható hatását, mi kárpátaljai magyarok érezzük a legjobban. Gondoljon bele kedves Jakab.gipsz, ha nem deportálunk 85 ezer magyar állampolgárságú embert egy aljas "szövetséges" kívánságára, aki gátlástalanul eltörölte 1944. március 19-én országunk megmaradt szuverenitását is, ma mekkora lenne a magyarság részaránya Kárpátalján? 1944-ben Huszton eltűnt a magyar többség a zsidók deportálásával! A pénzügyi élet összeomlott a zsidók eltűnésével a hadműveleti területen! STB.
Igen voltak bűnösök és igen voltak akik próbálták menteni a menthetőt. Fel kellene már nőlnünk ahhoz, hogy ezt kimondjuk és tudatosítsuk. Nem mond semmit Önnek a tanulmány? No problemo, az Ön véleménye az első negatív kritikája a tanulmánynak :-) S szerintem az utolsó is :-)
Igen kiragadtam egy szeletet pont azért, hogy egy esettanulmány szintjén megkérdőjelezhetetlenül tárjam fel a fő mozzanatokat, a kapcsolatokat, az összefüggéseket. Egy város esetében nehezebb a lényeges kérdéseket, kapcsolatokat, összefüggéseket szem elől téveszteni. Ha ez Önnek nem tetszik kedves jakab.gipsz, írja meg jobban. Sok sikert hozzá. :-)