Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tricera bácsi

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           Szilyzálódom.    Kálmán Olga megőrült.        E sorok írója szívesen felrúgná Orbánt, Szakályt, Schmidt Máriát. Ha valaki megdobálja az Orbán-féle emlékművet, esetleg nem kaszinótojással, akkor én nem fogok nyafizni. Schiffer András elmondta, hogy…..
Választási kampányában jó szokásához híven szemérmetlenül  és gátlástalanul az önkormányzat, azaz a köz  pénzét, eszközeit használja. Március 8-án, nőnapon egy Fiat Freemontból pakolják ki a zuglói fideszesek (lásd narancsdzsekik) a virágokat a Bosnyák téren. A…..
Tegnap este eleget tettem Papcsák Ferenc polgármester úr Facebookos szíves invitálásának és elmentem a zuglói rezsifórumra, ahol Németh Szilárd rezsibiztossal együtt léptek fel. A helyszín a Szent István Király Zeneiskola volt, a "ne vigyük be az iskolákba a politikát "…..
A közoktatási törvény legújabb változata szerint jövőre a hároméves gyerekeknek kötelező lesz napi négy órában az óvodai foglalkozáson részt venni, tekintet nélkül arra, hogy hároméves korban a kicsik még nagyon különböző érettséggel rendelkeznek. Hívjuk ezt a…..
Tricera bácsi 2013.08.28 23:07:14
@gipsz.jakab: a fides nem hit, hanem hűség...
Tricera bácsi 2013.08.28 23:18:28
@deneskata: egy szóval sem védtem a kormány oktatáspolitikáját, a nemzetieskedő-ájtatoskodó, konzervatív módszerekre épülő elképzeléseiket rossznak tartom, az államosítást feleslegesnek, a tanárok, igazgatók megfélemlítési, megosztási kísérleteit felháborítónak. És akkor még a felsőoktatásról nem is beszéltem. Csak nem szeretném, ha a fürdővízzel kiöntenék a gyereket is. Már ha lesz egyszer alkalom fürdővízkiöntésre...
Tricera bácsi 2013.08.28 23:43:55
@gipsz.jakab: tudtommal nem istenhit, hanem csak olyan értelemben "hit", hogy a partnerben való bizalom, jóhiszeműség. De lehet hogy rosszul tudom.
A többség jogait veszélyeztetik a homoszexuális mozgalmak Heti Válasz 2013. 29 heti szám..
A KDNP nem boldog. Pedig új pápát választottak tegnap este. De a KDNP nem boldog. Mert a neten vicceskednek az emberek. És ha nem boldog a KDNP, akkor sajtóközleményt ad ki. "A KDNP védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra…..
ProgBlog "Hallgass a szívedre!" 2013.03.12 00:27:29
Tricera bácsi 2013.03.12 23:21:25
Bencsik András volt és jelenlegi munkásőr számára nehézséget okozott, hogy definiálja a Fidesz székházát törvénytelenül, a kerítésen átmászva blokád alá vevő alakokat, legalábbis ez derült ki a pártszékház védelmére felhívó Facebook üzenetéből. Vele ellentétben…..
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Örülünk, Vincent? Polgármese 2013.01.22 23:08:21
Jacques-Louis igazi polgár volt. Egy távoli, de felettébb polgáriországban élt, polgári vadászbálokra járt, a Polgári Hírmondót olvasta.Esténként a Polgári Televízióból értesült a távoli ország polgárikormányának újabb és újabb jócselekedeteiről. Ez…..
Tricera bácsi 2013.01.23 22:52:13
@Szindbad: nem a békemenet a lényeg. A másfél millió szavazó megvan nekik, ígyis-úgyis. És azok nagy része vesztes, mert nincs ennyi állami beszállító meg 400 ezer feletti fizetésű. És mégis.
ProgBlog Cassandra-levél 2.0 2013.01.19 13:53:34
„Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt1!” Kossuth Lajos levele Deák Ferenchez (az ún. „Cassandra-levél”) – Párizs, 1867. május 22.     Kedves Ellenzéki Fiúk!   Kemény leszek most veletek, mert erre…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
(klikk a printscreenre) Amíg a Borzalmasvers sorozatunk téli álmát alussza, várva Pásztörperc visszatérését, a Vincenblog kultúrára szomjazó olvasóinak a tisztelet kultúrájának egy jeles Lámpavasdemokratájával, a Madách díjas szerző sms-ével…..
Télügyi biztost nevezett ki a kormány - adta hírül a HVG. Giró-Szász András kormányszóvivő, mai sajtótájékoztatóján elmondta ...a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel. A kormány ezért arról döntött, hogy az újonnan kinevezett…..
Tricera bácsi 2012.11.23 21:59:12
@nandras01: azt ugye tudod, hogy Matolcsy száguld szembe a busszal, de a találkozáskor valami csoda folytán mi lapulunk ki.
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
ProgBlog Ha én civil lennék… 2012.11.19 18:58:15
„Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg a múltjától.” Karl Marx – XIX. sz. 2. fele     Ha én most civil lennék, mármint valódi civil – mondjuk millás, vagy szolidaritásos –, akkor bizony lenne dolgom ezzel a BKV-buszokon virító…..
„…a katona már most gondoskodni kezdett a lövészárokbeli biztonságáról, és valahonnét az állomás mellől elemelte egy disznóól bádoggal megerősített ajtaját. Most rémülten, dülledt szemmel állt a kapitány előtt, s azt hozta fel a mentségére, hogy az ajtót magával…..
Kommenteltek? Andropov elvtárs intézkedjen. Hajnalban, igen. Ha a KGB nem boldogul kérjen segítséget a Médiahatóságtól. Szalai, da.  Takarják ki őket, vezércikk a Pravdában, a szokásos. Bérencek, vádaskodók, írjanak amit akarnak. Daszvidánja. Nu…..
Október 27-én felvattuk a Trianon emlékművet. Én elmentem és elvittem a fiam. Az emlékművet Budapest Székesfőváros, XIV. kerület Zugló önkormányzata készítette és az avatási ünnepséget is az önkormányzat rendezte, hiszen a kerületi polgárőrök végezték a…..
Most, hogy Orbán megkezdte a 2014-es választási kampányt, a média állampárton kívüli része egyértelműen azt várja Bajnaitól, hogy feleljen meg a felfokozott ellenzéki várakozásoknak, és ő is valami ütős kampánynyitó beszédet tartson október 23-án, a Milla tüntetésén.…..
Kedves választópolgár, képzeld el azt, hogy neked házat építeni kerekedne kedved. Odaadod a pénzed egy generálkivitelezőnek, aki miután átvette elküld téged a lehető legbúsabb picsába és nekilát a gányolásnak. Nem kérdez meg arról, hogy hová építse, hogy milyen anyagból,…..
ProgBlog Fanyar bor 2012.08.20 22:16:19
„Itt az idő, hogy többé ne puha kásával étessenek, az téged csak puhánnyá s finnyássá tehet, ez pedig a férfiasság elvesztegetése s a bűnök csiholója és a törvények megvetése; hanem itassanak meg olykor fanyar borral, mely értelmedet tanításomra figyelmessé teszi. Ezeket…..
Tricera bácsi 2012.08.24 23:07:11
@Vértes László: a cikk nem azért méltatja Istvánt, mert tűzzel-vassal keresztülvitte a döntését és stratégiát váltatott a néppel; hiszen ilyen alapon sok mindenkit lehetne "méltatni" a legkülönbözőbb diktátoroktól akár Orbánig. Hanem mert nem álomképeket kergetett, hanem a (kellemetlen) realitásokkal összhangban döntött, és azt vitte végig. Na ez hiányzik most.
Tricera bácsi 2012.08.25 23:09:13
@Vértes László: Nos, Medgyessynél színtelen-szagtalanabb kihívót nehéz kitalálni, és ő is megverte Orbánt, egyszerűen azzal, hogy addigra nagyon sokaknak elege volt Orbán képéből (bocs, nem tudom másképp mondani), pedig akkor még nem is kormányzott ennyire rosszul. (Meg a képe sem volt még ekkora).

Amúgy abban egyetértünk, hogy az Orbán-ekézés tökéletesen meddő tevékenység. Meggyőződésem, hogy az az ellenzéki vezető tud majd győzni, aki ki sem ejti Orbán nevét a száján a kampányban.

A távlatos gondolkodását azért vonom kétségbe, mert a 21. században a 20. század elejének-közepének csatáit vívja újra meg újra hatalmas energiákkal (és kényszerít másokat is erre), miközben a ma valós csatáiban (pl. EU-s pénzekért, befektetésekért, szakemberekért, technológiai fejlesztésekért, tudományos eredményekért, jó nemzetközi kapcsolatokért, stb) nagyon gyengén muzsikál.

És még valami, ami az ő távlatai ellen szól: István nem volt akkora zseni, hogy ő találjon ki új államformát, Európában évszázados hagyománya és működő példái voltak, hogyan kell megszervezni és vezetni egy királyságot - ő azt vette át (egyébként a későbbi "nagy" királyok is hasonlóan lettek nagyok).
Ezzel szemben Orbán nem mintákat követ, hanem valami egészen újat akar kitalálni, ami még sosem volt, és amit majd Európa követ - ami egy zseni esetében nem lenne baj, de tartok tőle, hogy ő nem az. Akikkel meg körülveszi magát... Maradjunk annyiban, nem látszik az elsöprő intellektuális, tudományos háttérmunka mögötte.
Tricera bácsi 2012.08.26 23:41:09
Először is köszönöm a türelmes válaszolgatást, abból tanulok.

Mindig sejtettem, hogy sokak számára szimpatikus, amit művel, de sosem értettem, miért. Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy-egy Szíjjártó, Selmeczi, Matolcsy vagy Giró-Szász nyilatkozat (=átlátszó, nevetséges és azonnal cáfolható hazugság) után nem érzik-e magukat ugyanúgy szembeköpve, megalázva azok, akik egyébként az irányvonallal egyetértenek?

A politikai közösség érzelmi közösséggé válása pedig még sosem volt olyan messze, mint ma, és senki sem tett ellene többet, mint Orbán és emberei, akik naponta zárnak ki egy-egy szavukkal százezreket a nemzetből (persze én magasról le, hogy ők kit zárnak ki és miből, de már ebben az ellentmondásban benne van az egész fidesz-újbeszél: "nemzeti együttműködés rendszerét" emlegetik azok, akik soha senkivel semmiben nem működnek együtt).

Ezért nem gondolom, hogy demokratikusan hosszú távra konszolidálhatja a hatalmát: akiket egyszer megalázott, akik előtt egyszer megbukott a hazugságaival (és egyre többen vannak ilyenek), sosem szavaznak többé rá. Nem véletlenül trükközik már a választási törvénnyel.

Amit pedig a példa követéséről mondtam, ez sem cáfolja: kérek mondani a világból olyan (mai!!) sikereket, amikor a "politikai közösséget érzelmi közösséggé tenni, és a belső gazdasági együttműködésére építeni" (=bezárkózni, nemzeti kiválasztottságtudatunkat erősíteni, nemzetközileg hisztisen fellépni, senki véleményét el nem fogadni – ugyanakkor saját erőből sikereket elérni) stratégia sikeres volt. Azért hangsúlyozom, hogy mai példát, mert volt idő – a nacionalizmusok és egyben a gyáripar hajnalán – amikor ez néhol tényleg működött, de annak már legalább 200 éve – ennyit a "távlatosságról".