Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Old Boy

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kulturkoszt Felhorzsolt illatok 2011.05.02 07:30:00
Kongnak a harangok, kezdődik a húsvéti istentisztelet. Amikor belépek a templomba, elkap egy édes-bús hangulat: a gyerekkoromat idézi. Képzeletben újra Olaszliszkán járok. Nagypapám itt volt református lelkész, sok időt töltöttem el a Bodrog partján. Sajnos az elmúlt időben ez a…..
Kulturkoszt Kikerekedve 2011.05.09 07:30:00
Hányszor adatik meg, hogy úgy érezzük, mi vagyunk a világ közepe? És kiknek köszönhetjük ezt az érzést? Mindannyiunknak nagyon jól tud esni, amikor úgy érezzük pár pillanatig, hogy csak a mi kedvünkért, csak mi ránk süt a nap. A lányomnak most volt a keresztelője, és bár a…..
Kulturkoszt Több tál lencse 2011.04.09 01:00:00
Új perverzióm, hogy a vasárnapi ebéd után a kanapén elhenteredve megnézek egy-egy régi, fekete-fehér magyar filmet. Nem magasröptű, mély mondanivalójú alkotásokról van szó, épp ezért néha, 5-5 percekre el is szundíthat közben az ember. A mostani vasárnap ’Egy tál…..
Kulturkoszt Kacsamesék 2011.03.23 08:00:00
Egy igazi műalkotás olyan, mint a szerelem. Megváltoztatja az életed. Örömet okoz, vagy éppen bosszúságot, a lényeg, hogy egyszer csak semmi sem lesz már úgy, mint régen. Hatással van rád és formál, ahogy a folyó a köveket. Te pedig vissza-visszatérsz hozzá, nem tudod soha…..
Nem szeretem a Valentin-napot. Egyrészt, mert az nem is Valentin-nap, hanem Bálint-nap, másrészt, mert erőltetett az egész. Zavar, hogy miért kell központilag kijelölni egy napot, amikor a szerelmeseknek kötelező egymást szeretni. Az év többi napján ne szeressék egymást? És mi van…..
Kulturkoszt Fehér szalag 2011.02.21 07:30:00
Féltem belekezdeni az idei farsangi fánk elkészítésébe. Eddig minden évben a nagyanyám segített. Főként a dagasztást bíztam rá, mert bár én erősebb vagyok, mégis Édesmama fáradt, reumás kezével - hála a sok évtizedes tapasztalatnak - gyönyörű hólyagos tésztát tudott…..
Két fiatal nő. Egy kisgyerekes, egy kutyás. Néha együtt moziznak, vagy éppen irodalmi estre mennek. Néha csak átszaladnak egymáshoz, bevágnak egy tucat muffint, vagy elkortyolnak egy jófajta bort, és lelkiznek. A kultúra mellett a másik legfontosabb közös örömforrás: a főzés.…..
Old Boy 2011.01.30 19:56:07