Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Assassin Szent Ferenc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évtized topikja a hangszeparálás lesz, ez már elég biztosnak tűnik. Most a QuikQuak jön ki hamarosan egy olyan eszközzel, mivel egy kevert zenéből egy nagyon egyszerű és jól érthető vizuális felület segítségével különíthetjük el, keverhetjük szét az egyes hangsávokat.…..
Assassin Szent Ferenc 2011.06.03 16:09:42
ez egy sima full parametrikus eq
hallani is, hogy valójában nem szedi ki pl az ének alól a többit, csupán azt a szűk frekvenciatartományt halljuk ilyenkor, ahol leginkább az ének szól, de hallható benne a többi is, már aminek az ének frekvenciatartományában is van hasznos információtartalma...
jó cuccnak tűnik egyébként, de nagy megfejtés az alapelvben nincs, csak másképp tudod az eq-paramétereket szabályozni, mint egy szokványos szűrőben és mindezt egy újszerű grafikus felfogásban. Egyébként a legtöbb eq nem tud nagyobb szögben vágni, mint 48dB/oktáv, láttam már jobbat, de azok a pluginek nem igazán beszerezhetők, illetve sok pénzért igen. Na most pont emiatt nem is lehet a keverésnél úgy elszeparálni a frekvenciatartományokat, amiről itt az előbb feljebb szó volt, a másik, meg hogy nem is kell, elég csak a különböző hangszersávokból a felesleges frekiket kiszűrni, de pl egy lábdob 30 hz-től akár 8-10 kHz-ig is szól, csak mondjuk nem árt kiszedni 200 Hz körül belőle valamennyit, de ez is stílusfüggő... vagy mondjuk az éneknek levágni az alját 100-150 Hz alatt, mivel ott nincs hasznos információtartalom már benne... és hasonlók. Persze ha jön valaki, aki képes nekem kiszedni bármely sávot egy masterelt wavból, úgy, hogy közben semmi, de semmi más nem hallatszik benne, annak kiosztom a 2011-es fizikai nóbeldíjat, miután ez a dolog fizikai képtelenség, egyszerűen nem lehet megcsinálni, mivel a különböző hangszerek frekvenciái összerezonálnak és nincs az az isten, aki azt képes szétszedni, szeparálni tökéletesen úgy, hogy utána, ha összehasonlítjuk mondjuk csak a kiszólózott éneksávot az ezzel a pluginnel "kiszeparált" éneksávval, akkor pontosan ugyanazt a wavot kapjuk. Szóval maradjunk annyiban, hogy ez egy sima eq, semmi más, csak a parametrizálása úgy van megcsinálva, hogy érdekesnek tűnjön, egyébként ezt, amit itt hallunk, valóban meg lehet csinálni egy vagy két hagyományos eq-val is... az meg, hogy milyen zenében mennyire szeparálják a frekvenciatartományokat, szerintem inkább keverési ízlés dolga, semmint bármilyen törvényszerűségé... és a szeparálás nem is azt jelenti, hogy a lábdob mondjuk csak 100 Hz-ig szól, hanem hogy szól mindenütt, csak mondjuk bizonyos frekiken nem vagy pedig alig vagy kevésbé.
Assassin Szent Ferenc 2011.06.03 16:26:51
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..