Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lala5a

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állóvíz Műhorizont 2012.10.20 23:42:05
A Címben szereplő műszer minden repülő elengedhetetlen tartozéka. Minden valamire való gépben benne van, még a sárkányrepülők műszerfalára is kerül belőle egy: Ez semmi másra nem jó, mint az, hogy a gép pillanatnyi helyzetéről tájékoztat, megmutatja, melyik irányba…..
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
lala5a 2012.09.02 22:32:13
@purehetero: Nyugodj meg, ha a szerbek is belengetnének érte pát millát, mehetne ő is. Már azon sem csodálkoznék, ha megkeresnék Izraelt is, felkínálnák nekik eladásra Csatáry Lászlót. Nagy szerencséje van szegény Asange-nak, hogy nem ide jött, mert őt is már rég eladták volna. Javítani kell a külker mérlegen.
Lótuszom Kiraboltak 2012.07.22 08:06:00
    A történet valódi, velem esett meg, de nem mai "élmény". Közreadásával szeretném megóvni a nyaralni utazókat, hogy velük ne történhessen meg mindez. Legyetek óvatosak, és - fáj ezt tanácsolnom -, bizalmatlanok!     I.   Útban Ibizára, egy…..
lala5a 2012.07.22 21:08:52
Két évvel ezelőtt pontosan azon a napon, amikor a világbajnok spanyol válogatott haza érkezett Madridba, Portugáliából már hazafele jövet érkeztünk mi is a városba. Mivel Portugáliában autót is béreltünk, a kauciót 800 €-t, kp-ban hoztam, külön gondosan becsomagolva és elrejtve az övtáskám legvédettebbnek hitt rekeszében. Beérkeztünk a metróval a Nouvos Ministerios megállóba, ahol át kellett szállnunk egy másik a vonalra. Az állomáson alig lézengett akkor még pár ember, de mivel a vonat sokáig nem jött egyre többen lettünk, a végén már mozdulni sem lehetett a peronon. Végre jött egy szerelvény, ami szinte teljesen tömve volt. Az ajtó épp előttünk nyílt ki, és a tömeg szinte betolt a kocsiba, és az ajtó bezáródott. Mellettem állt egy nem jóképű spanyol férfi, hanem egy napszemüveges, inkább a nálunk is megforduló román cigányokra hajazó öregúr, aki ahogy a szerelvény elindult elég látványosan kezdett rosszul lenni, tökéletesen magára vonva a figyelmem. Közben persze lökdöstek minden oldalról. Egyszer éreztem, hogy az övtáskám a hasamról az oldalamra csúszott, de a szabad kezemmel vissza is húztam. Közben a vonat beért a következő állomásra, ajtó kinyílt, a tömeg kitolt a peronra, a rosszul lett öregúr biztosan a levegőtől hirtelen jobban lett, és a mögöttem álló fiatalabb "hölggyel" együtt gyorsan eltűntek. Lepillantottam az övtáskámra és megdöbbenve láttam, hogy az a rekesz amiben a pénz volt, és csak az, ki van zipzárazva, a rekesz meg üres. Tudtam egyből kik voltak, társaimmal próbáltuk utánuk futni, persze eltűntek a tömegben és a labirintusokban.
A rendőrökkel nekünk nem volt ilyen szerencsénk, mert egy működő rendőrőrsöt is alig találtunk, ahhoz is kellett 4-5 megállónyit menni metróval. A madridi bkv viszont nagyon készséges volt, és elláttak bennünket annyi ingyen jeggyel, amivel el tudtunk menni, sőt másnap a reptérre is ki tudtunk jutni. Nálunk ez elképzelhetetlen. A rendőrökön viszont látszott, hogy mekkora nyűg vagyunk nekik, mert ők is az utcán szerettek volna inkább lenni, a több százezres tömegben éltetve az aranylábú fiúkat. Nem is mentünk velük sokra.
De szerencsésnek érezhettem magam, mert csak a pénz tűnt el, pedig a mellette levő rekeszben voltak az irataim is. De szerencsére azok megmaradtak. És megmaradtak a portugál élmények is. Túltettem magam rajta. De nincs még vége.
A történelem és a sors ismétli önmagát ? !!
A múlt évben ismét Portugália és Spanyolország déli részét szemeltük ki nyaralásunk helyszínéül. Öt fős társasággal utaztunk, s mivel egy évvel korábban füstbe ment a madridi városnézés és menetrend miatt is úgy alakult, Madridba mentünk először, és 2 napos városnézés után szándékoztunk tovább repülni Faro-ba. Okulva az előző évi történéseken, mindenki elővigyázatos (?) és éber volt. Első nap nem is volt semmi. Második nap megéhezvén a Moncloa metróállomáson lévő Burger Kingben vásároltunk kaját, amit az étteremhez tartozó, de az üzlet elé kitett asztaloknál leülve szándékoztunk elfogyasztani. Letettük a kajáinkat, leültünk. Egyik hölgy útitársunk pontosan velem szemben ült, háttal az étteremnek. Láttam, hogy az étterem felől egy harmincas, szintén nem a spanyol szépfiú kategóriába tartozó fazon tart felénk. Abban a pillanatban nekem valami bevillant, de mire szólni tudtam volna egyetlen mozdulattal letépte a hölgy útitársunk válláról a táskát. Elrohant és egy pillanat alatt eltűnt az aluljáró forgatagában. A nem kevés pénz mellett, bankkártyák, telefon, 2 útitársunk összes irata tűnt el egy szempillantás alatt. Madridi időnk hátralévő részét a rendőrségen illetve a konzulátuson töltöttük, de legalább a tovább ill a hazautazáshoz szükséges útleveleket megkaptuk.
Így nem sikerült Madridot megnézni másodjára sem. De most már nem is érdekel.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
lala5a 2012.06.16 22:14:56
@polly graph:
Nagyon jól látod a helyzetet. Pont ez a céljuk.
Igaz jól bevált ősi trükk az "oszd meg és uralkodj", de még most is kiválóan működik.
Kövér László a hétvégén ráérzett a vereség ízére. A történtek után nyugodtan teret engedhetnénk a legőszintébb emberi érzésnek, a kárörömnek. Röhöghetnénk Morcos Bajusz izmozásának kudarcán, képletesen megveregetve a vállát: ügyes vagy Laci, szokjad az érzést, lesz…..
lala5a 2012.06.11 15:02:00
@miva?: Pontosabban: Odaát NEM hülyék.
Elment az ÁngyánJózsi irattárba, csuhajla. Tanulmányt írt a lapjára, csuhajla.  Tanulmányban sava-borsa,  Most leszünk mink' beszopatva, csuhajla!   Tartozom én a parasztnak, csuhajla. Ezer hektár fődárával, csuhajla!  Jaj Viktorom, hogy adjam meg,  hogy a közvélemény…..
Azt már tudjuk, hogy gyalog jobban járunk, mintha Ryanairrel mennénk, de azért még van hova tovább szinezni az összképet. Naiv ügyfél korábban megfelelő poggyászméretű csomagja ezúttal túl nagynak bizonyult. A pótdíjat telefonon bediktált kártyaadatokkal sikerült csak…..
lala5a 2012.05.25 15:06:41
@Semper Fidelis:
Szívemből szóltál.
Kb 50-60 rayenes felszálláson vagyok túl, de eddig egyetlen alkalommal sem volt gond a kézipoggyászommal. Igaz, nem 100 kilós kerekes bőrönddel és a fél házat magam után húzva szoktam utazni. De tágra nyílt szemmel szoktam nézegetni, hogy egyesek mekkora bőröndöket pakolnak fel. De ami ki szokott borítani, amikor azt ilyenek miatt jönnek a sztyuvik, hogy a kis hátizsákomat vegyem ki és tegyem a lábam alá, hogy a nagy bőröndöknek legyen helye. Számtalan vitám támadt már ebből velük, mert nem voltam hajlandó leszedni. Remélem a posztoló komolyan gondolja a "fenyegetését", mert legalább eggyel kevesebb bőrönd veszélyezteti a hátizsákomat. Javasolnám továbbá a posztolónak, hogy ezen elhatározását terjessze ki a Wizzair-re is, mert bizony ők sem szeretik ha kedves utas a kedvenc nagy bőröndjét akarná velük kézipogyóként fuvaroztatni.
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
lala5a 2012.04.18 18:35:29
@Yakk:
Sajnos ez nem csak 2 éve volt így. Most is ugyanezt csinálják. Gép a termináltól 50 m-re, de nem lehet gyalog menni. Várj a buszra, a buszon kifele is befele is.
A bebuszoztatás is szó szerint úgy van most is ahogy leírtad. 2 hete a második busszal jöttem be, de így sem nyitott ajtó fogadott. Hiába az első busznak már kinyitották, miután ők bementek bezárták és a második sofőrje újabb telefon után nyittatta ki. Simán ki lehetett volna érni 2 perc alatt, de BA szivatása ismét bejött, és lett belőle 20 perc.
Nem is értem ilyen "hatalmas" reptéren mint a T1 mi szükség van buszoztatásra.
A T2-n meg ott vannak a csápok, vagy azok csak dísznek vannak?
Varánusz Alulmúlni Veres Jánost 2011.11.26 05:19:45
Rá kellett jönnöm, hogy Kusza Szem számmágusnak igaza van. Győztünk. Kemény volt a csata, megküzdöttünk a sikerért becsülettel, és most itt vagyunk: sikerült alulmúlni Veres Jánost. Senki sem hitte igazán, hogy sikerülhet, de a csillagok közé szökő CDS felárunk…..
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
lala5a 2011.08.27 22:21:46
@jack o'neill:
Azért csínján bánjunk azzal a jó ponttal. Bizonyára emlékszünk még rá, hogy júniusban késő őszi idő volt, évszázados hideg rekordok dőltek meg. Aztán július 9-ei hétvége előtt megjött a nyár, a meteorológusok egész héten arról beszéltek, még a hőségriasztást is elrendelték. Mindenki készült az első igazán nyári hétvégére, csak a MÁV nem. 4 fős társasággal utaztunk volna ezzel a vonattal mi is. Valóban 8:15-kor, amikor kiérkeztünk már tekintélyes tömeg volt a Déliben. Csak vonat nem volt sehol, ami el is szállíthatta volna őket. A tájékoztatás egyenlő volt a nullával. 40 percnél tartott a kiírás, amikor bementem az ügyeletes tiszthez, aki éppen telefonon beszélt valakivel, akinek azt a rendkivüli helyzetet ecsetelte, hogy utasok olyan tömege lepte el a Délit, amilyent ő még nem látott. Pedig nem Brad Pitt zombijai tettek látogatást. A telefonos élménybeszámoló után, amikor már 40 perc volt kiírva késésnek, még nem tudta megmondani, mikor fog elindulni a vonat. Csak annyit, hogy most már hamarosan várható, miután összekapcsolják és betolják a 3 egységes szerelvényt.
Mivel jó előre tudott volt, hogy nagyon meleg lesz, ha MÁV kicsit is törődne az utasokkal is, eleve már 3 egységes szerelvényt állít be. De ha nem tette, akkor miért az indulás előtt néhány perccel jutott eszükbe vonatozást játszani, ki-be tologatni a szerelvényeket? Jobban járt volna mindenki, ha időben elszállítják a 8:31-es szokásos összeállítású szerelvénnyel azokat akik addigra már kint voltak, és nem várják meg, hogy a következő 1 órában megduplázódjon az utasmennyiség. Megjegyzem, Elvira szerint pontosan 61 perc volt a késés, tehát már a következő vonatnak is el kellett volna indulnia, amikor még az előző sem indult el.
Mi is lemondtunk az utazásról. A pénztárakat látni nem lehetett, nem, hogy megközelíteni, ezért a Keleti-ben váltottuk vissza a jegyeket, természetesen 20%-ot levonva, amiért nem hoztunk igazolást a késésről ami miatt elálltunk az utazástól, vagy váltottuk volna vissza a Déliben igazolás nélkül, ahol hivatalból tudnak a kialakult káoszról.
Ilyenkor az jut eszembe, a MÁV-nak csak 2 baja van az utasokkal.
Az egyik, ha nincsenek, a másik, ha vannak.
Új MÁV blog Do you speak angolul? 2011.08.20 17:02:00
Ma siettem a Keleti-pályaudvarra, hogy a reggel 9-es szombathelyi IC-hez kiérjek az ünnepre fellátogató szüleimhez. Épp jól időben voltam, amikor egy tébláboló külföldi kiscsaj, olyan 18 év körüli, megkérdezte, hogy beszélek -e angolul. Mivel siettem, csak félvállról mondtam,…..
lala5a 2011.08.21 09:10:15
Nem szeretnék a magyar rendőrök védelmére kelni, megérik a pénzüket. Azonban személyes tapasztalataim alapján elmondhatom, tőlünk nyugatabbra is akadnak ilyen üde színfoltok egy turista életében.
Tavaly nyáron, éppen azon a napon késő délután érkeztünk Madridba, amikor a világbajnok focicsapatuk is megérkezett. A város lakossága kint az utcán vagy a metróban, ahol nagyobb volt a népsűrűség, mint a heringsűrűség a konzerves dobozban. Ráadásul ezt még sikerült azzal is fokozni, hogy 25 percig nem jött egyetlen vonat sem. Aztán a beérkező szerelvényre igyekezett mindenki felpréselni magát. Az első megállóban leszálltak páran, többek közt a mellettem álló, kissé furcsán viselkedő idősebb „úriember” és a mögöttem álló, vele lévő fiatalabb nő. Ahogy leszálltak, nyomban észrevettem, hogy kizsebeltek, (övtáskából kivették a pénzt) nyomban kiszálltunk, és rohantunk utánuk, de eltűntek a szemünk elől a tömegben. Nem voltam még fél órája Madridban, és máris több száz eurótól sikerült megszabadulni.
Voltak biztonsági őrök az állomáson, de rendőr nem. Az őrök mondták, hogy 3 megállóval arrébb van egy rendőrőrs, menjünk oda. Adtak ingyen jegyet, amivel tudtunk metrózni. A rendőrségen beálltunk a sorba. Az a módi, hogy egy telefonon angolul elmondod a sztoridat, amiről jegyzőkönyvet írnak, amit kb fél óra múlva átküldenek arra a rendőrségre ahol vagy, és ekkor már találkozhatsz élő rendőrrel is. Szóval megjött a jegyzőkönyv, behívtak egy irodába, ahol 2 rendőr volt, és az orrom alá dugtak egy spanyol nyelvű jegyzőkönyvet, hogy ezt írjam alá. Angolul természetesen nem beszélt egyik sem, tolmácsot nem is próbáltak hívni, nem spanyol-magyar, de még csak spanyol-angol tolmácsot sem, mondván, hogy nincs. Hiába szerettem volna elérni, hogy nézzük végig a kamerák felvételeit, hiába akartam személyleírást adni a zsebesekről, nem igazán érdekelte őket. Az látszott rajtuk, hogy nekik itt kell szenvedniük a hülye turistákkal, miközben mások kint fiestáznak az utcán, ünnepelve a hazatérő aranylábú fiúkat. Nem jutottunk semmire egymással. A számomra érthetetlen nyelven írt jegyzőkönyvet nem voltam hajlandó aláírni, ezért jobb megoldást nem találva, el kezdtem magyarul leírni a történteket, amit nem akartak engedni, de végül belementek. Aztán az orruk alá dugtam, hogy ezt meg írják alá ők. Hosszas süketek párbeszéde után arra jutottunk, hogy én aláírtam egy számomra érthetetlen nyelven írt jegyzőkönyvet, ők meg aláírták a számukra érthetetlent. Aztán mintegy 2 óra elteltével elköszöntünk egymástól.
Azóta is várom a nyomozást megszüntető határozatot, és azon gondolkozok, ha már egyszer angol nyelven veszik fel a panaszt, akkor vajon miért nem nyomtatják ki legalább angolul is?
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses. Miközben izgatottan követjük…..
lala5a 2011.01.30 17:06:31