Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DreamerZ

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már egy hete csak az új bejegyzésen töröm a fejem, és közben gyűlnek, gyűlnek a mesélnivalók. Rengeteg terv született, némelyik elindult a megvalósulás felé... de haladjunk sorban.1. Legtávolabbi tervekElső és legfontosabb fegyvertény: megszületett az őszi alapstruktúra,…..
DreamerZ 2011.01.30 13:38:39
Tisztelt Süveges Gergő!

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a magyar2 ifjúsági tévévé fog válni! Még jobb ötletnek tartom ezen blog megszületését, ahol elmondhatjuk a véleményünket.
A csatornanév-javaslat helyett szeretném megosztani Önnel, hogy mit várok az átalakítástól:
24 évesen még mindig szívesen megnézek egy-egy rajzfilmsorozatot, de a gyerekcsatornák kínálatából hiányolom a régi, jó rajzfilmeket. Különböző fórumokat olvasgatva, nyilvánvaló, hogy rajtam kívül még számos felnőtt vágyik a nosztalgiára, hogy gyerekkori kedvenceit újra megnézhesse. Az erre tematizálódott tévéken azonban jobbára új sorozatok mennek, melyek vagy gyerekeknek szólnak (Minimax), vagy idiotizmusukkal a néző agysejtjének pusztítását tűzte ki célul (Cartoon Network). Elvétve ugyan felbukkan a tévében egy-egy sorozat a köztévé egyeduralkodásának idejéből, de ezeket rendre újraszinkronizálják, ami sokakat idegesít és a retro-érzetet is csökkenti.
Érdemes lenne az MTV archívumából olyan külföldi sorozatokat is műsorra tűzni, mint a Titokzatos aranyvárosok, Barbapapa, Múmin (nem lett befejezve), Maja a méhecske, Don Quijote, Robin Hood ('95 környékén adták egyetlen egyszer), Bobobók, A nyomorultak, Nils Holgersson, Stan és Pan, Alfréd a kacsa, A gyűszűnyi erdő lakói, Janó és Bibice (a Hupikék törpikék előzménysorozata), Tini nindzsa teknőcök (nem lett befejezve) és még sok-sok régi rajzfilm. Ezek már a klasszikus magyar szinkron miatt is kincseknek számítanak!
Szívesen megnézném a Hannah-Barbera rajzfilmeket is az első Magyar Televíziós szinkronnal. Például: Turpi úrfi (a '69-es Bodrogi Gyula-féle szinkronnal), Flúgos futam (1970-es szinkron), Atom Anti, Cukorfalat, A Jetson család (Harkányi Endre-féle szinkronnal).
Egy interjújában említette, hogy új részekkel érkezik a Magyar népmesék és gondolkodnak a Mézga család folytatásán is. A régi magyar animációs sorozatok feltámasztását/folytatását régóta várom, és egyszerűbbnek is tartom, mint új sorozattal előállni, hisz az alapötlet, a karakterek, a stílus adott.
Tetszik az ötlet, ahogy fel van osztva az idő: háttértévézés, idősebb korosztály, esti műsorstruktúra, stb. Látszik, hogy megfontolják hogyan érdemes felépíteni a csatornát.
Lényegében én amellett vagyok, hogy az új műsorok, a régi magyar ifjúsági sorozatok/filmek mellett legyen olyan blokk is, amikor a nosztalgiára vágyó néző is megtalálja a kedvére való programot.

Tisztelettel:
DreamerZ