Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caribeanguy

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Caribeanguy 2016.09.30 21:59:43
@józanakaroklenni: Azt hiszem rátapintottál a lényegre, jobban átgondoltam és igazad van. Általában a 5dl bor környékén kezdem azt érezni, hogy a szervezetem ezt nem kívánja és undort érzek az alkohol ize iránt. A sörnél ez olyan 1.5l környékén kezdődik. A rövidekből meg már egy csepptől is borsódzik a hátam. Pedig nem részegedek le gyorsan, még kölyök koromból úgy emlékszem, akkor még volt hogy rendesen felöntöttünk és sosem én voltam a társaságban, aki kifeküdt, pedig akkor is ittam amikor már igen rosszúl esett, sosem hánytam és másnapos sem voltam. Manapság sem szoktam semmit érezni másnap de nem is iszok már annyit, mint egyetem alatt. Viszont, ahogy elöbb is mondtam a sör és a bor és egyéb édes valamik ízét kimondottan szeretem. De van valami a szervezetemben, ami bizonyos mennyiség után undort kelt bennem és megvéd a komolyabb önpusztítástól. Valószínűleg másoknak nem ilyen érzékeny a szervezete és ez a védelmi mechanizmus már egyáltalán nem aktiválódik náluk. De a kultúrált társasági alkohol fogyasztás természetesen nekem is örömet jelent.
Úgy érzem megérett a blog arra, hogy elővegyük a klasszikus japán Godzillás filmeket. Ultragáz bábuk, gagyi makettek, nevetséges megoldások, de ki nem volt rajongója?:)Első részünkben Ultraman szopatja a galléros Godzillát. ..
Caribeanguy 2008.04.15 22:53:02
A saját firkáimon is észrevettem, ami sátánista kisdiák-levelezőnk, Albán órai alkotásán is jól látszik: a gonosz rajzolt teremtmények szeme gyakran óriási, miközben a fejük háromszögletű. És a magyarok ugye a régmúltban sem láthattak túl sok véznaujjú makit, hogy…..
A Sorozatjunkie Uri Gelleres posztjának egyik kommentelőjétől nyúltuk ezt a videót, amiben Hugh Laurie még a Házdokis korszaka előtt vicceskedett a kanálhajlítgatós kóklerekkel. Valahogy időszerű ez ma este. ..
Isten hozott nálam Öcsém ez a való világ... Sajnos tényleg ez a valóság. Az állomások rohadnak szét. A MÁV IK meg fingom sincs mit csinál... Éljen Európa! Sziasztok! Most,hogy már lecsillapodtak a kedélyek ideje volt megint egy bármikor kezdhető sztrájkkal befenyíteni az…..
A múltkori spanyoltörténetünk szerzője elgondolkodott az életén és a párkapcsolatain, majd megírta még egy szerelmét nekünk. Köszöntsük tapssal, hurrával, nagy-nagy hejehujával! Sziasztok! Én írtam a Luis-féle hm... értekezést; örülök, hogy kikerült, a kommenteknek…..
Gondolkoztam egy sort azon, hogy ezt a bejegyzést ide tegyem, vagy inkább a VárosKözbe. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy biztosan lesz, aki lefikáz a téma miatt, és azt a blogot nem kellene kitenni ennek. Viszont valamiféleképpen szeretném eljuttatni ezt a - szerintem -…..
Hóbelevanc Láttál már magyart? 2008.02.22 09:05:13
Brüsszelben hétvégén koncertet ad a népszerű Vlaams Rádiózenekar, akik elismert művészek hazájukban. Különös apropója a hétvégi koncertnek, hogy magyar est lesz, Bartók és Ligeti műveket játszanak. A koncert célja egyben az olyan kisebb európai országok népszerűsítése,…..
Hétvégén semmi komoly poszt ...A zárás utáni pohárösszeszedés és a mosogatóba juttatása már komoly nehézséget okozott szegénynek. Megnéztem volna másnap reggel milyen fejet vághatott a főnöke :-)   ..
  Odajut az ember, hogy kínjában már sírva nevet azon, amit ma a Megyében felsőoktatásnak neveznek. Eddig sem volt ez méltó arra, hogy oktatásnak hívjuk (csúfoljuk), de most már eljutott arra a szintre, hogy semmi mást nem ér az egész rendszer, mintsem a szocializmusból…..
Caribeanguy 2007.09.17 23:33:26
Ez így van, minden órát végig hülyülök, semmire sem figyelek. Semmi gyakorlatit nem tanulunk. Csak nyers száraz szöveget kell bemagolni, mint egy majom, ez nekem jól megy mert jó a memóriám és át is megyek mindenből :D

Komolyra fordítva a szót, ez siralmas. Ha éles helyzetbe kerülnék, semmit nem tudnék kezdeni a tudásommal (mert nincs is). Nem értem miért nem gyakorlatias az oktatási rendszer. A tanulás lényege a gyakorlás. Próbáljon csak valaki nyelvkönyvekből megtanulni egy nyelvet, képtelenség.... ehelyett zenékből, filmekből nagyon könnyen megy. Én sose tanultam meg németül, mert azt tanították, viszont az angol tetszett és tanultam a különböző médiákból, a spanyolt meg imádom és kizárólag netről (zenékből, filmekből) tanultam meg középfokon.

Van egy Fülöp szigeteki ismerősöm, vendéglátást tanul. Az iskolájuk egy szállodában van, a gyakorlati óráik éles gyakorlatok, ők szolgálnak fel, mosogatnak, idegen nyelveken beszélnek... és ezek közé elméleti órákat illesztenek. A tanáraik mind a gyakorlatban is dolgoznak. Hallottam tőle hogy a közgazdaság területén is hasonló képen megy az oktatás, vannak nagyvállalatok melyek iskolákat működtetnek magukban, a tanulók az évfolyamok előre haladtával lépnek feljebb a cég ranglétráján, az első évfolyamokon még csak segédként dolgozhatnak (pl. irathordás, porta, fénymásolás). Így lehet tanulni! A rendszer hátulütője hogy nem jelentkezhet mindenki akárhova, mert az oktatás fizetős, minél elegánsabb cég iskolájába akarsz bekerülni annál nagyobb a tandíjat kell fizetni. A különlegesen tehetséges embereket (3-5%) megtartja a cég, de az is biztos hogy akik ilyen rendszerben edződtek bármely cégnél megállják a helyüket. Egyébként ez a rendszer garantálja hogy semmilyen szakmából sem lesz túlképzés, ugyanis a szegények nem bírják megfizetni az úri szakmák képzését, tehát nem akar minden paraszt fia mérnök lenni, nekik maradnak az alávalóbb munkák (és így nem fordul fel a társadalmi piramis mint Európában). Másrészt ez a rendszer nagyon igazságtalan és az európai filozófiával összeegyeztethetetlen, de gazdasági szempontból tökéletes. Nincs túlképzés, képzetlen munkaerő és munkanélküliség. Mivel ezek az emberek nem látnak mást, épp ezért nem is boldogtalanok a helyzetük miatt.
Érdekes felfogás, valamit mi is átvehetnénk belőle!