Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Manka

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a néhány héttel ezelőtti, lomtalanítós cikkemben is említettem, kis hazánk elképzelése a turizmusról és a turistáról, mint olyanról megér egy külön megemlékezést, természetesen néhány beszédes fotóval illusztrálva. Mert hát igen, kritikus pontja ez országunknak,…..
Metropolis Lomtalanítás 2011 2011.08.07 20:00:00
Azt hiszem, senkinek nem mondok újat azzal, hogy Budapesten a lomtalanítás minden kerületben az év mélypontja. Voltaképpen nem más ez, mint egy időutazás, mégpedig egy olyan korba, amikor gyűjtögető, halászó, vadászó életmódot folytattunk mindannyian és (gondolom) féltve…..
A rövid nyáriszünet után a blog történetében először, rendhagyó módon egy olvasónk írását és az általa készített képeket osztom meg Veletek. A helyszín Zugló, bár azt hiszem, a képek láttán sokunkban felmerül a kérdés, biztos, hogy ez nem csak valami photoshopos…..
Metropolis Ha én festő lennék... 2011.06.21 18:20:00
Sokszor tűnődöm el azon, hogy ha az Élet másképp alakul, máshol, mások hatása ér, akkor vajon hol lennék most, mit csinálnék. Nem titok, a művészetek nem állnak messze tőlem, magam is tizenkét évig koptattam különböző zeneiskolák és végül a konzervatórium padsorait és…..
Metropolis Budai gyöngyszem 2011.06.19 20:31:00
Amikor egy gyanútlan sétám során megláttam ezt a dizánj csodát, rögtön tudtam, hogy nem mehetek csak úgy tovább, hatalmas hiba lenne nem megosztani a látványt Veletek! Gyorsan előkerült a fényképezőgép és tudtam, hogy következő cikkem tárgya ez a budai gyöngyszem. Már maga…..
Metropolis Mankalak 2011.06.08 09:00:00
Ahogy előző cikkének bevezetőjében Panka is írta, ebben a rovatban olyan épületek szerepelnek majd, melyek talán csak számunkra bírnak jelentőséggel, mégpedig azért, mert hangulatukkal közel állnak hozzánk; bármikor boldogan költöznénk, ha valamilyen csoda folytán lehetőség…..
Metropolis Bagatelle 2011.06.03 08:00:00
Előző cikkemben a Hegyvidék egyik nemrég elkészült irodaépületéről írtam, mai cikkem tárgyának pedig szintén a XII kerület egyik régi-új gyöngyszemét, a tavaly megnyílt Villa Bagatelle-t választottam. Mivel ez nem gasztro blog, amellett, hogy mindenki kóstolja meg maga, a hely…..
Metropolis Irodaház a zöldben 2011.05.06 16:15:00
Mivel gyakran járok a Hegyvidék vagyis a XII. kerület azon részén, ahol ez az irodaház áll, az elmúlt közel tíz év során volt alkalmam nyomon követni, miként alakult annak a területnek a sorsa, melyen cikkem tárgya, ez a hegyvidéki irodaház áll. Bevallom, hosszú idő után végre…..
Metropolis Portál megint 2011.04.22 06:30:00
Immár sokadik alkalommal kerül terítékre a pesti portál és valószínűsíthetően nem is utoljára. Ezúttal ismét a Király utca a helyszín, a cikk tárgya pedig egy olyan portál, mely annyi esztétikai melléfogást és nemtörődömséget hord magán, hogy önmagában már ez is elég…..
Metropolis Bauhaus újra 2011.04.16 13:00:00
A Bauhaus sorozat első cikkében Gerlóczy Gedeon Párisi utca és Petőfi Sándor utca sarkán álló épületéről írtam, folytatásként pedig essen szó ugyanennek az épületnek a Rumbach Sebestyén és Madách utca sarkán épült „testvér párjáról”!A két épület valóban…..
Metropolis Régi-Új 2011.04.11 08:00:00
A Király utca elején, a történelmi zsidónegyed központjában áll ez a szépen és igényesen felújított épület, mely hosszú története során volt már fogadó, szegényház, lakóház, néhány éve pedig szállodaként működik. A tulajdonosok kitartását és szépérzékét…..
Metropolis Kúúúl?Neeem! 2011.04.01 20:00:00
Ha nagyon absztrakt hasonlattal szeretnék élni jelen cikkem témáját illetően, úgy azt mondanám, hogy húsz évvel ezelőtt a rendszerváltással nem csak a demokrácia intézményét kaptuk ajándékba, hanem a légkondicionálóét is. És ahogy a demokrácia bizonyos mértékig szabadon…..
Metropolis Trópus Pesten 2011.03.22 19:33:00
Van a Bajcsy-Zsilinszky úton, közel az Arany János utcai metrómegállóhoz egy különös hely, egy kis trópus Pesten. 'Pálma Gyümölcssziget', hirdeti a büszke cégér, és aki ezen felül még szereti a vizuális megerősítést, annak ott a gyönyörű, valódi műpálma, pontosabban egy…..
Metropolis Bauhaus Budapest 2011.03.12 20:05:00
Ezennel útjára indítjuk bauhaus sorozatunkat, mert a bauhaus szép, jó és mert Budapest bauhaus nagyhatalom. Noha nem sok nagyhatalmi pozíció van ebben, azért  lehetünk rá büszkék. Rengeteg szebbnél szebb bauhaus épületünk van, csábítják is a filmeseket, na meg persze az…..
Metropolis Kirakat 2011.03.02 10:13:00
A belvárosban sétálva talán már Nektek is feltűnt, hogy milyen szép épület is áll a Nagymező utca és az Andrássy út sarkán. A ház maga nincs a legjobb állapotban, ahogy nagyon sokra még az Andrássy úton, úgy erre is ráférne egy alapos felújítás. Panka néhány héttel…..
_Manka 2011.03.04 05:20:59
@városjáró: Nagyon köszönöm a linket,érdekes és mindenképp hasznos olvasmány! Az Andrássy úti paloták körüli kálvária sajnos valóban hosszú múltra tekint vissza, de bevallom, nem tudtam, hogy a ház, melyről írtam, szintén közéjük tartozik! Így már egy kicsit másképp látom a dolgot én is!
_Manka 2011.03.04 05:27:54
@milliliteratura: Én bízom abban, hogy Budapesten is lehet változtatni azon, ami nem jó, és felhívni a figyelmet arra, ami szép és értékes, mert szerencsére abból is egyre több van!Értékelni sajnos még valóban sokan sokszor nem tudják, de hiszem, hogy idővel ez is változik! Változnia kell!
Metropolis Pesti erkély 2 2011.02.25 06:01:00
Nem is olyan régen írtam először az erkélyről, mint tipikus magyar jelenségről, már ami a kihasználást illeti. Akkor a Király utca egyik műemlék házának igencsak egyedi módon értelmezett erkélyét vettem górcső alá, ezúttal pedig egy valamivel megosztóbb jelenségre…..
Metropolis Párizs Pesten 2011.02.18 15:31:00
Akárhányszor a Belvárosba vezet az utam, ott is a Kammermayer térre, mindig úgy érzem, hogy „hát igen, ilyen lehet Párizs … „ Mert bár még sosem jártam a francia fővárosban, pont ilyennek képzelem azt; ilyennek látom filmeken és képeken, ezt sugallják a kis…..
Metropolis Régimódi könyvesbolt 2011.02.11 07:00:00
Az internet rohamos fejlődésének következtében az emberek felcserélik majd a könyvet a számítógép képernyőjére, és könyvesbolt helyett a világhálón szerzik majd be a legújabb olvasnivalót, a hagyományos, régimódi könyvesboltok pedig lehúzhatják a rolót … hangzott a…..
Metropolis A pesti erkély 1. 2011.01.27 14:29:00
Amikor az ember a pesti utcán sétál, ritkán néz felfelé, tekintete általában szemmagasságban kalandozik, keresgél. Ám amikor feltekint vagy buszból, autóból nézelődik, a szava is eláll annak az ötletarzenálnak a láttán, melyet az eredeti funkciójának a legkisebb jó indulattal…..
Metropolis Különös műemlék... 2011.01.23 19:21:00
Budapesten vannak utcák és terek, melyek olyannyira meghökkentik az arrajárót, hogy időbe telik, míg az ember megemészti, amit látott … merthogy maga a látvány alapvetően elborzasztja a csak egy kis esztétikai és szépérzékkel is megáldott városlakót, aki balgán arra…..
Ugyanazon utca két vége nem is sugallhatna ennél eltérőbb hangulatot, mint a korábban említett Hild Étteremnek is otthont adó Október 6-ka utca az V. kerületben. Ha közhellyel élnék, azt mondanám, ég és föld a kettő … ehelyett azonban inkább beszéljenek a tények!…..