Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Troppauer Hümer

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamelyik nap mentünk le TB-vel meg Lilivel a parkba. A zebra másik oldalán láttuk Radica nénit meg Pallitsch nénit beszélgetni, és első reakcióként menekülőútvonal után néztünk, de aztán csak arra Indultunk tovább. Persze nem úsztuk meg. Pallitsch nénit gyorsan kikérdeztem az…..
Troppauer Hümer 2012.11.03 20:09:18
Die beste Vorbeugung ist das Gespräch

Die meisten Konflikte können Nachbarn unter sich klären. Wilhelm Eßer, Mediator bei klären & lösen>>, empfiehlt: „So früh wie möglich Differenzen ansprechen und zwar nicht zwischen Tür und Angel: Bitten Sie um ein Gespräch.“ Das ist nicht immer so leicht, aber es funktioniert – wenn man die Grundregeln der friedlichen Konfliktlösung einhält. „Beim Gespräch ist es ganz wichtig, stets von sich zu sprechen und nicht den anderen zu beschuldigen. Dabei sollte man sich bemühen, Person und Sache voneinander zu trennen. Versuchen Sie, sich in den anderen hineinzuversetzen und die Interessen hinter den Positionen herauszufinden.“ Hier geht’s zur Checkliste>> zum Thema Konfliktlösung. Das komplette Interview mit Wilhelm Eßer lesen Sie hier>>.

Begleitung bei der Lösungssuche

Eine professionelle Mediation wird notwendig, so Eßer, „wenn alle Versuche, den Konflikt zu klären nicht erfolgreich waren, wenn also Gesprächsangebote verweigert wurden oder keine Ergebnisse brachten bzw. sich trotz Ergebnis nichts an der konflikthaften Situation ändert.“ Wird eine Mediation in Anspruch genommen, findet ein Vorgespräch der hilfesuchenden Partei mit dem Mediator statt. Manchmal ist es sinnvoll, dass beide Parteien im Vorfeld getrennt mit dem Mediator sprechen. Beim anschließenden gemeinsamen Treffen hat jeder Gelegenheit, seine Situation in Ruhe zu schildern und die Sichtweise der anderen Partei zu erfahren. Der Mediator hilft bei der Ausarbeitung einer Vereinbarung für die Zukunft, mit der beide Parteien einverstanden sind.

-o-

Je vis en maison depuis quelques mois. Dès le premier jour où mon mari et moi nous nous sommes installés, plusieurs voisins (voisins directs et indirects etc..) se sont mis à nous épier du matin au soir, que je sois dans le jardin où que je sorte. Quand je pars, je vois leurs têtes cachées à leurs fenêtre, quand je reviens parfois je les vois discuter entre eux dans la rue puis dès qu'ils me voient ils se séparent rentrent immédiatement.
En plus de leurs messes basses en groupe quand je tombe sur eux dans la rue, certains ont toujours tourné la tête lorsque j'ai voulu leur dire bonjour...
Ayant un vis a vis assez important sur mon jardin, dès que nous mettons le nez dehors, nous avons droit 2 minutes plus tard top chrono à un voisin qui sort pour laver ses carreaux, l'autre décide de passer au karcher la terrasse etc..
J'ai fais l'exercice plusieurs fois, et des amis à moi qui sont venu aussi : c'est systématique. Il n'y a plus de place pour la paranoia.
Je précise qu'ils sont pour la plus part retraités, et que moi je suis jeune, j'ai des origines "qui se voient", et que je fais partie de la population active... Je me suis dit que c'était peut être un des 3 éléments ou les trois voir un seul...
Avec le temps, et la colère de subir ça au quotidien (en plus du fait que ça soit blessant), je me suis mise à les ignorer complètement en ne laissant rien paraître à part une grande froideur.
Depuis leur comportement a changé, leurs façon d'épier est beaucoup plus "discrète", je ne les vois plus faire de messes basses dans la rue, mais par contre, nous sommes totalement mis en quarantaine.
Encore pire que lorsqu'on nous épiait !
Je suis dégoutée parce que pour nous cette maison est le projet d'une vie, nous voulions construire notre vie tranquillement.
Nous sommes de jeunes gens sans histoire, discrets, et respectueux des règles de bienséance et de civisme.
Voisins de merde.
Annyira szeretek olyan szavakat készségszinten használni, hogy raglánujj. Régen valahogy ezek még inkább az alapműveltség részét képezték, a mai fast fashion boltok időszakában már minden mindegy, csak a spagettipánt tarol. A selyemzsorzsett megvan? Krepp, karton, de nem az…..
Előretolt helyőrség Vihar előtt 2012.10.29 20:22:51
A múltkor ugye álmodtam a világvégéről, de akkor direkt nem írtam meg, miyen, nehogy elbízzátok magatokat. Akkor még napokig az eszemben voltak azok a képek, meg a hozzátartozó érzések. Most meg olvasok a Sandy hurrikánra való felkészülésről, és ez a fotó, tök olyan, mint…..
Előretolt helyőrség 5 hónapos 2012.10.29 16:45:00
Az itteni doktornéni mérlege szerint 8,31 kiló, 68 centis és még mindig gyönyörű. A keresztanyám szerint a combjai úgy néznek ki, mint a friss croissant, és tényleg. A haja úgy nő, mintha húznák, szöszke, de nem annyira tejfel, mint én voltam, egyenesszálú és meglepően erős,…..
Gondolom, már mindenki unja, mikor Magyarországról, meg a budapesti emberek kedvességéről áradozom, és tudom, hogy más ott élni, szívni a napiszarral nap mint nap, vagy csak néha hazalátogatni. DE. Ahol lakom (laktam, régen, mostanában csak vendég vagyok), lett egy ilyen…..
Olvasgatom a  Határátkelő blogot, és ámuldozom, milyen bátrak mások, hogy nekivágnak a külföldnek, öreg vagyok én már az ilyesmihez nekem biztos nem menne. Eltelik egy kis idő, mire kapcsolok. :) ..
Arra ébredni hajnali fél háromkor, hogy valaki nézi, ahogy alszol elmagyarázhatatlanul furcsa.  Sokszor van, hogy még éjjel is fent vagyok, (a koala csak akkor hajlandó reggel sokáig aludni, ha ott fekszem vele, sőt akkor igazából bármennyit tud, én pedig meghozom ezt az…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 20:06:54
Előretolt helyőrség Szemes bab 2012.10.09 14:02:59
Ha fényképen még nem is, de egyre jobban látszik a szempillája, hosszú és barnáskodik, ahogy én mondtam kiskoromban a barnuló hajamra. És ha nevet, felhúzza az orrát, mint én. És néz, figyel, szkennel, mindent és mindenkit, közben látod, ahogy a pókerarc mögött szépen lefűzi…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 20:03:51
TündérLili nagyon jó géneket örökölt. Többek között nagyon jó alvógéneket. Mindkettőnktől. Táltos Bandi a hosszútávban nyerő, én a pillanatok alatt való elalvásban, és mindketten jó visszaalvók vagyunk. Lili mindhárom számban bizonyított már.  A minap vendégségben…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 19:55:21
Dedicated to the musicians

En ce temps-là j’étais en mon adolescence

J’avais à peine seize ans et je ne me souvenais déjà plus de mon enfance

J’étais à 16.000 lieues du lieu de ma naissance

J’étais à Moscou, dans la ville des mille et trois clochers et des sept gares

Et je n’avais pas assez des sept gares et des mille et trois tours

Car mon adolescence était si ardente et si folle

Que mon cœur, tour à tour, brûlait comme le temple

d’Éphèse ou comme la Place Rouge de Moscou

Quand le soleil se couche.

Et mes yeux éclairaient des voies anciennes.

Et j’étais déjà si mauvais poète

Que je ne savais pas aller jusqu’au bout.

-O-

Berceuse

Le ciel ferme ses grands yeux bleus.
La maison ferme tous ses yeux.
Le pré dort sous son édredon.
Endors-toi mon petit garçon.

Sur ses pattes la mouche a mis
Sa tête et dort. La guêpe aussi.
Avec elles dort leur bourdon.
Endors-toi, mon petit garçon.

Le tramway rêve doucement
Endormi sur son roulement.
Dans son rêve il sonne à tâtons.
Endors-toi, mon petit garçon.

Sur la chaise la veste dort
Et son accroc dort corps à corps
Il n’en deviendra pas plus long.
Endors-toi, mon petit garçon.

La balle est vaincue, le sifflet
Somnole comme la forêt.
Et même il dort le gros bonbon.
Endors-toi, mon petit garçon.

Tu auras l’espace et la terre
Comme tu as ta bille en verre.
Tu seras géant pour de bon.
Endors-toi, mon petit garçon.

Tu seras pilote et soldat.
Berger des fauves tu seras.
Ta maman dort, et sa chanson.
Endors-toi, mon petit garçon.
Előretolt helyőrség Szeptember 2012.09.27 16:39:00
Azt hittem, a szeptember a rutin hónapja lesz a kaotikus augusztus után. Persze nem így lett, épp, hogy kezdtünk belejönni az itteni kerékvágásba, TB-nek messzebb akadt munkája 10 napra, így mi inkább megint útnak eredtünk Lilivel. Segítettünk a szüleimnek megenni a szőlőt…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 19:09:31
A mai varázsszó a: HoLNaP Drukkoljatok, hogy holnap meg az legyen, hogy MoST..
Troppauer Hümer 2012.10.13 19:02:21
Szóval TündérLili okiratainak ügyében ott tartottunk, hogy kell neki a tartózkodási engedély, továbbiakban TE (lehetőleg minél hamarabb, mert enélkül nem tudjuk elindítani az gyest, vagy mit, és ennek leadásához elvileg a születés utáni  8. hét a határidő), de ehhez ezév…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 18:59:53
Szóval ott hagytam abba, hogy leszálltunk Győrben a RailJetről, mert egy egész kis fogadóbizottság várt ott minket a nagy nyári éjszakában (na jó, fél kilenc volt). Az ilyen vonatos utazásaimat egyébként úgy kell elképzelni, hogy általában valaki kivisz, kikísér  a vonathoz. A…..
Troppauer Hümer 2012.10.13 18:47:18
Az augusztus úgy elszállt, hogy még most is csak pislogok. Volt ugye negyedikén a szülinapom, egy citromsárga bőr retikült kaptam Banditól, gyönyörű, és még a pelus-popsitörlő-váltásruha kombó is belefér a szokásos horgolás-könyv-kisnesszeszer-pénztárca-bicska-innivaló…..
Mosolyog. Kerek. Kedves. Békés. Gyönyörű. Éjjel 6-7 órát alszik, eszik, aztán megint alszik. Megnézi néha az öklét. Aztán betömi a szájába. Mindkettőt. Majdnem hét kiló. Puha. Jóillatú. Vicces. Figyel. Türelmes. Beszél. (E! Gö!) A szemével…..
Troppauer Hümer 2012.09.12 14:41:15
Egy újabb ezeréve elkezdett, de sose befejezett poszt.  Nem is volt olyan rég, amikor még azt hittem, hogy most jóideig nem fogok operába járni, a Donna del Lagora most mégis sikerült, tesómék vigyáztak a babára, szünetben behozták megszoptatni, nem tudok elég hálás lenni érte.…..
Troppauer Hümer 2012.09.12 14:39:02
Kedves fizikus barátom..
Troppauer Hümer 2012.09.12 14:37:41
Valami mindig kimarad, mint negyedéves jelentésből a fénykép. Kéne nekünk egy állandó fotós ide, aki nem a mobiljával lődöz, és képes olyan képet csinálni a kismadárról, ahogy tényleg kinéz. Azt nem írtam, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve szétkaptuk a kiságyat, mert…..
Szóval ott tartottunk, hogy TB két öccse várt minket a Keletiben, hazavittek (na, Lilinél itt borult ki a bili, sírdogált a kocsiban), megágyaztak, vacsorával kínáltak, vigyáztak a babára, míg zuhanyoztam, egyszóval felelősségteljes nagybácsiként viselkedtek, szerettem. Másnap…..
Na két hónap után eljutottam újra kondiba, rendesen, gyerek nélkül. Nem volt könnyű az újrakezdés, de végre tudom szépen tartani a lábam miközben lógok. Erről inkább egy mozgókép, ahogy felénk mondják: egy videó többet mond ezer szónál.  Most arra vagyok rákattanva, hogy…..