Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toportyán Ulla

30 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy csodálatos cím, éppen a szám íze szerint való. Bár ezt a könyvet nem én választottam, hanem ajándékba kaptam - köszönet az ajándékozóknak és különösképpen annak, aki kiválasztotta! Neki is készültem, hogy olvasok végre egy finom, echte japán fejlődés- és…..
Hozzávalók: - 1 kis sárgarépa - 5 cm kígyóuborka - 2 marék bébispenót - 1 banán - 3 dl ásványvíz Maradékhasznosító turmix volt többnapi kihagyás (betegség) után. A banán kicsit éretlen volt, ezért az ízét nem igazán éreztem. ..
Hozzávalók: - 2 marék insalatina saláta - 1 banán - 2 dl ásványvíz Még nem kóstoltam ezt a salátát, ezért elsőre egy minimalista turmixba tettem, hogy megismerjem az ízét. A jégsalátánál kevésbé intenzív, valahol a fejessaláta és a bébispenót között mozog.…..
Hozzávalók: - 1 nagy körte - 2 marék madársaláta - 2 dl víz Gyors, finom turmix lett. ..
Hozzávalók: - 1 sárgarépa - 3 ek ribizli (mirelit) - 2 marék madársaláta - 1 banán - 3 dl ásványvíz Az édes gyümölcsök ellenére a ribizli savanykás íze dominál. Tovább kísérletezem vele. ..
Hozzávalók: - 1 nagy sárgarépa - 1 marék madársaláta - 1 banán - 2 dl víz Több salátát is elbír, jó édes lett, és nagyon sűrű. Felhígítottam utólag. ..
Hozzávalók: - 5 cm kígyóuborka - 1 marék madársaláta - 1 banán - 1,5 dl ásványvíz A fenti sorrendben elhelyezkedő alapanyagokat alaposan összeturmixolom. ..
Hozzávalók: - 2 mandarin - 1/2 fej jégsaláta - 1 banán - 2 dl víz A hozzávalókat a fenti sorrendben a gépbe hajigáltam, majd egy darabig turmixoltam. ..
Hozzávalók: - 1 kiwi - 2 alma - 5 cm kígyóuborka - 1/2 fej jégsaláta - 3 dl ásványvíz Előbb a kiwit, az almát és az uborkát turmixolom össze 1 dl vízzel, aztán hozzáadom a salátát és a maradék vizet. Kicsit savanykás. ..
Hozzávalók: - 1/2 fej jégsaláta - 1 banán - 2 dl ásványvíz Kísérleti turmix az új gépemmel. Még ismerkednünk kell, de mindenesetre derék munkát végzett. ..
Hozzávalók: - 4 mandarin - 1/2 jégsaláta - 2 dl víz Még mindig nincs rendes turmixom, csak a célra alkalmatlan bot. Még a rendes fényképezőgép is lemerült váratlanul. Hjaj... ..
Hozzávalók: - 1 nagy marék spenót - 1 banán - 2 dl ásványvíz Tegnap leégett a turmixom motorja, így botmixerrel szerencsétlenkedtem össze a mai reggelit. Maradtak is benne darabkák. ..
Hozzávalók: - 1 kiwi - 5 cm kígyóuborka - 2 marék spenót - 1 banán - 2 dl ásványvíz Összeturmixolom a kiwit, az uborkát és a fele spenótot 1 dl vízzel. Hozzáadom a többi spenótot, aztán a banánt némi vízzel, végül a maradék vizet. ..
Hozzávalók: - 1 alma - 5 dkg kelkáposzta - 2 marék spenót - 1 banán - 3 dl ásványvíz Összeturmixolom az almát némi vízzel. Hozzáadom a kelkáposztát. Beleturmixolom a spenótot kis vízzel. A banán következik, végül a maradék víz. ..
Hozzávalók: - 1 alma - 15 dkg kelkáposzta - 1 banán - 3 dl ásványvíz Valahogy összeturmixoljuk a hozzávalókat. (Nekem most nem ment egyszerűen.) Enyhén csípős a kelkáposztától. ..
Hozzávalók: - 5 cm kígyóuborka - 3 db aszalt datolya - 3 ek ribizli (mirelit) - 2 marék spenót - 1 banán - 3 dl ásványvíz A datolyát kimagozom és beáztatom. Később összeturmixolom az áztatóvízzel, az uborkával és a ribizlivel. Hozzávegyítem a spenótot némi vízzel,…..
Hozzávalók: - 3 ek ribizli (mirelit) - 2 marék spenót - 1 banán - 2 dl ásványvíz Összeturmixolom a ribizlit és a spenótot a víz felével, beleteszem a banánt, végül belevegyítem a maradék vizet. ..
Hozzávalók: - 1 marék madársaláta - 1 marék kínai kel (kb. 15 dkg) - 1 banán - 2 dl ásványvíz Összeturmixolom a zöldeket egy kis vízzel, két részletben. Beledobom a banánt, végül a maradék vizet. Még a gyerek is ivott egy pohárral. ..
Hozzávalók: - 4 db aszalt sárgabarack - 2 marék madársaláta - 1 banán - 2 dl ásványvíz A barackot beáztatom 1 dl ásványvízbe pár órára. Összeturmixolom az áztatóvízzel és a fele salátával, aztán beleteszem a többi salátát is. Végül a banán, majd a maradék víz…..
Hozzávalók: - 1 marék spenót - 1 marék madársaláta - 1 banán - 2 dl ásványvíz A turmixba teszem a zöldeket, rá a banánt, ráöntök 1 dl vizet és alaposan megjáratom. Utána hozzáturmixolom a maradék vizet. A spenótot tettem alulra, mert az már kissé csoffatag volt.…..
Hozzávalók: - 1 alma - 2 marék spenót - 1 banán - 2 dl ásványvíz Összeturmixolom az almát 1 dl vízzel, beledobom a spenótot két részletben, majd a banánt még némi vízzel, végül a maradék vizet is beleöntöm és megjáratom. ..
Hozzávalók: - 1 nagy körte - 1 marék sóska - 1 karalábé levelei - 1 banán - 3 dl ásványvíz A körtét összeturmixolom egy dl vízzel. Beledobom a sóskát. Beledobom a karalábéleveleket némi vízzel. Beledobom a banánt. A sort a maradék víz zárja. ..
Hozzávalók: - 1 marék spenót - 1 narancs - 5 cm levendulaág levelei (kb. 20 levélke) - 1 dl ásványvíz Mindent összeturmixolok a víz felével, majd hozzáadom a maradék vizet. Jó friss limonádé, nyárra való hűsítőként is el tudom képzelni. ..
Hozzávalók: - 8 szem aszalt datolya - 1/2 fej jégsaláta - 2 dl ásványvíz A datolyát kimagozom és pár órára ásványvízbe áztatom. Aztán úgy, ahogy van, kicsit megturmixolom. Néhány részletben hozzáadom a jégsalátát, végül a maradék vizet. A datolyától jó édes,…..
Hozzávalók: - 6 szem aszalt datolya - 1 körte - 1/4 fej jégsaláta - 2 dl ásványvíz A datolyát kimagozom és pár órára beáztatom egy deci ásványvízbe. Amikor eljő a turmixkészítés ideje, a datolyát összeturmixolom a körtével és az áztatóvízzel. Két részletben…..