Regisztráció Blogot indítok
Adatok
406coupé

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma kezdődik a Serie A, ráadásul egy Chievo-Juvéval (6-tól) a Roma-Fiorentinával elnyomtatva. És holnapra is marad néhány izgalmas-izgalmas meccs: Vajon mit tud az új Milan? És az új Lazio? Ráadásul egymással mit kezdenek? Talán még jobban érdekel a Toro-Inter miután Immobile…..
Bizony, az utolsó fordulóhoz érkeztünk, holnap a végéhez ér a kilenc hónap óta tartó menetelés. Majd minden kezdődik elölről: pletykák, igazolások, felkészülés és a bajnoki rajt. És így,hogy világbajnokság előtt állunk, talán már mindenkit az izgat jobban, mint hogy mi…..
A Juve tehát behúzta sorozatban harmadik bajnoki címét és tette ezt úgy, hogy gyakorlatilag egy darab izzadtságcsepp sem gördült le a játékosok homlokáról. Ugyanis vasárnap a Catania - Roma meccsen olyasvalami történt, melyre még álmainkban sem gondoltunk volna. A…..
Olasz fórum Siamo noi, siamo noi? 2014.05.03 19:14:30
A címben szereplő kérdés, holnap akár kijelentéssé is módosulhat és bővülhet a "i campioni d'Italia siamo noi"-jal, amennyiben a Roma nem fekteti két vállra idegenben a Cataniát. Azonban ne szaladjunk előre a Juve bajnoki címével, hiszen ma Coppa Italiát rendeznek, két…..
Hamarosan (ma 20:45) kezdődik a forduló egyik legjobban várt összecsapása, mely akár még dönthet a bajnoki címről is. Pontosabban arról, hogy a Juve ünnepelhet-e majd hétfőn a Sassuolo ellen, vagy erre várnia kell jobb esetben egy fordulót. Ugyanis, ha a Milan ma pontokat vesz el…..
Bizony, jó olasz szokás módjára most nem lesznek vasárnapi meccsek, helyette az összeset megkapjuk szombatra. Húsvét ünnepe miatt, ez már így hagyomány Olaszországban, amivel nincs is semmi gond. Lássuk is akkor gyorsan, mi a kínálat mára. Kezdjük a zárómeccsel,a  Fiorentina…..
A legfajsúlyosabb meccs – úgy értem, hogy mindkét fél számára komoly-komoly téttel bíró meccs – alighanem nem a legmagasabb színvonalú 90 perc lesz: a Livorno-Chievóra gondolok. Persze, hogy izgalmas lesz ez a forduló is. A Nápoly-Lazio (Klose, Marchetti, Dias, Biglia…..
Lesz itt azért nekünk, sok más egyéb meccs is, de ha a fordulóban adott egy olyan találkozó melyen városi riválisokat láthatunk egymásnak feszülni, az kiemelt jelentőséget fog kapni. Persze, ha mellette nincs rangadó. És most tényleg nincs, de a Chievo - Hellas nem csak ezért lesz…..
Mindenki szurkol majd saját csapatának, de közben ott motoszkál a fejében: de jó lenne megnézni a Nápoly-Juvét. S arról álmodik talán: de jó lenne egyszer ott lenni a San Paolóban! Akkora nem lesz, mint akkor volt, de élvezni fogjuk! Hagyományosan nagy meccs, óriási emlékek,…..
A nyitómeccs egy valami miatt már biztos emlékezetes lesz, hiszen Totti 700. alkalommal ölti magára imádott csapata szerelését; de ha a Toro odateszi magát azért is emlékezetes lehet. Már pedig a rossz szériát letudták, Immobile mesterhármasával, így még egész jó kis parázs…..
Ugyanis állítólag a holland még két meccset kapott arra, hogy bizonyítsa, erre a pár fordulóra ő a megfelelő ember a Milan kispadjára. Ellenkező esetben Tassotti váltja, majd nyáron új seprű után néznek. Más kérdés, hogy szerintem a szezon végeztével így is új arc érkezik a…..
Kisebbfajta rangadóval indul a szombat és egyben a Serie A e heti fordulója: az Inter a Hellashoz látogat egy újabb idegenbeli skalp reményében. Merthogy az esélye meg van erre a Nerazzurrinak, hiszen Toniék rengeteg pontot szórtak el a közelmúltban és az aktuális formával sem ők…..
Ugyan első meccsünk házigazdája egy kisebb zuhanórepülésben van, de szinte az udineiek az egészt szezont így pörgetik le. Mindenesetre vigyázniuk kell, mert a Milan a Juve ellen is hajtott-küzdött, de egyébként is jó formát futnak. Még a BL meccsük előtt is esélyesebb a…..
A megszokottól eltérően ma csupán egy mérkőzést láthatunk, viszont hiába az EL, nem lesznek hétfői meccsek, mivel jövő héten válogatott találkozók sorát rendezik. Például lesz nekünk egy magyar - finn és egy spanyol - olasz is. Első ránézésre sima Roma - és…..
Igaz, hogy a fordulóból kiemelkedik a Juve - Toro meccse, de lesz sok más helyen is izgalmas találkozó - legalább is remélem -, még ha a párosításokból erre nem is lehet elsőre következtetni. Tény,hogy a Juve nemzetközi meccs után lép pályára, de a Torónak, ha valaki ellen,…..
Ma a Milan - Bolognával indul útnak a Serie A 24. fordulója, míg hétfőn a Hellas - Toro bajnokival ér véget. Seedorf rögvest javíthat a csúnya nápolyi vereség után és lélekben már készítheti is fel övéit, hiszen hamarosan újraindul a BL és az EL sorozata. Balotelli nagyon…..
Vagyis szombatra egy Napoli - Milan, vasárnapra pedig egy római derbi. Természetesen mindkét meccs tv-s és ha igazat lehet adni a híreszteléseknek, akkor a Sport Klub mellett, a Digi is sugározza. Egyébként májusig így lesz majd, míg a következő szezon csupán a Digin fog…..
És természetesen gervinhóé, aki újra szezon eleji önmagát idézi a Románál, s a héten ennek köszönhetően kétszer is nyerőembernek bizonyult. Az elefántcsontparti góljával ütötte el a tizedik kupacím megnyerésének lehetőségétől a Roma a Juvét, majd egy szép szóló után…..
Igazából a fordulóban most nem lesz olyan kiemelt meccs, amelynek külön figyelmet kellene szentelni, hiszen például a Lazio - Juvét, vagy a Hellas - Romát is jó esetben is inkább várt meccsnek tudjuk be, mint holmi rangadónak. Ha a formákat nézzük, akkor pedig nem nagyon lövünk…..
Két meglehetősen sima meccsel rajtol el szombaton az olasz pontvadászat második fele, elvileg sem a Romának, sem a Juvének nem jelenthet majd nagyobb gondot ellenfelük lelépése. Különösen a Romának, mert a torinói verésből helyre jöttek, ellenben a Livornónál továbbra is akadnak…..
Már-már évek óta gyakran előfordul, hogy egy-egy játékost kiszúrok magamnak, s hónapokon át figyelgetem őt, hogy mennyire igazolja várakozásaimat, néha okoskodásomat. Ha olasz és fiatal (viszonylag fiatal) játékos, illetve beilleszkedés, akkor nyilván Balotelli a fő téma.…..
Vízkereszt jegyében kivételesen hétfőre tevődik a meccsek többsége, azonban a főcsemege vasárnap estére jut. A Juventus otthonában fogadja jelenlegi legfőbb kihívóját, a Romát. A Gazzetta előzetes kezdőiben Pirlo és Totti is helyet foglalnak, vagyis Buffon és De Rossi mellett a…..
A helyzet az, hogy a Juve keresztbe lenyeli az egész Serie A-t! A Roma produkált egy világraszóló sorozatot, a Nápoly egészen jó és kiegyensúlyozott, de így is magabiztosan (egyelőre csak 5 ponttal) vezeti a mezőnyt a Juventus. 730 perce nem rúgtak gólt neki! Nagyon-nagyon…..
Tisztelet jár ki a Serie A derékhadának, de a forduló legjava az utolsó két meccs lesz: a Nápoly-Inter (vasárnap 8,45) és a Milan-Roma (hétfő 8,45). Engem jobban érdekel a Chievo-Samp, izgalmas csapat a Fiorentina (olasz csapat még nem szerzett annyi pontot az EL-csoportkörben, mint…..
Szóval, rendesen potyogtak a gólok a fordulóban, összesen 33 találat született, míg csupán két csapat, a Livorno és az Udinese maradt gól nélkül. Ehhez a nagyszerű számadathoz hozzájárult a két hétfői meccs is, amelyből az egyik szerintem nemcsak a játéknap meccs címét…..