Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cinegér

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutolsó bejegyzés tavaly született, ami lássuk be elég rég volt... ennek egyetlen oka, hogy az építkezés abba a fázisba került, hogy nagyrész mi ketten dolgoztunk a házon és nem szakemberek. Ez miben merült ki? Az esztrich száradása után elérkezett az idő a…..
Mi az ami nélkül senki vagy legalábbis az emberek többsége nem úszhatja meg az építkezést?Hát persze, a kölcsön...Természetesen mi sem vagyunk kivételek...!Mi a tartományi kedvezményes kölcsönt szerettünk volna igénybe venni.Erről írok most röviden:Ausztriában minden…..
Szombaton bekerült az előző nap meghozott emelő-toló ajtó is. Nem volt egyszerű és gyors a beszerelés, de az Internorm emberei remek munkát végeztek. Profi csapat a javából!A helyszínen összeszerelendő két ablakra, amelyikből az egyik az emelő-toló  volt …..
 Néhány hete a belső munkákat is megkezdtük volna, de sajnos ez sem megy gördülékenyen...Megérkezett a szigetelés, melyet a vízszigetelésre kellett volna leraknunk, erre jött volna a fólia és a fémháló, ami a padlófűtés váza lenne. Mi el is kezdtük az Austrothrem Grafit…..
A falazásról: júliusban 2 hét szabadságot vettünk ki, hogy saját magunk el tudjuk készíteni a falazatot. Az első hét után vissza kellett mennünk dolgozni, mert a napokig tartó esőzés miatt semmit nem tudtunk haladni. A falazási munkát ezért hétvégente végeztük, egy-egy…..
Hát igen, az építkezés kezdetén, s a blog indításakor azt gondoltuk, hogy mindenre lesz idő...Nem így lett, ahogy sokasodott a munka, úgy maradtak el a blogbejegyzések.... :-(De a fényképezőgépet azért rendszeresen kattogtattuk, így fényképekkel tudunk szolgálni, ha csak késve…..
Hosszú blogszünetet követően újra itt...Szerencsére nem azért nem születtek bejegyzések, mert nem történt semmi, csak annyi volt a meló, hogy erre már nem jutott idő.Elkészült az alap. Természetesen esett az eső, hol kicsit, hol nagyon, de esett... de azért elkészült.…..
A kavicsfeltöltés után jöhettek a vízszerelők... jöttek és ástak, ástak, ástak... aztán bekerültek a csövek a megfelelő helyekre. Ezután megkezdhettük a fóliázást. Vagyis csak kezdtük volna, mert a kőműves hamar elvette a kedvünket: az a fólia, melyet a tüzépen…..
Grüß Gott... Zsalukövezés 2011.06.23 22:03:00
A hétfőn elkészült beton sávalapra kedden elkezdték felpakolni a zsaluköveket az előre egyeztetett 2 magasan, majd azokat bebetonozni, amihez 10 m3 C20/25-ös betont használtak fel. Aznap sem tudtunk kint lenni, ezért nagy adag aggódással viseltük a napi történéseket és…..
Cinegér 2011.07.06 20:04:49
@csimpánzki: Köszönjük a hozzászólást, de kéretik kicsit figyelmesebben olvasni! 7 m3 a vasalatlan beton, 30 m3 a vasalt és a zsulukőbe 10 m3 ment.... így már kijönnek a számok?! :-)
Mivel kb. 3 hónapja nem került bejegyzés a blogba, ezért összegezném, hogy mi történt azon kívül, hogy lelépett a kőműves.- Az építkezés megkezdése előtt lennie kell egy felvonulási épületnek, más néven fészernek. Hívjuk bárhogy is, ilyennek lennie kell, mondták az okosok.…..
A blog régóta nem frissült, ennek több oka is volt.... időhiány és egy "kisebb" sokk....Sajnos a kőműves vállalkozó, akivel december óta voltunk tárgyalásban és el is vállalta a munkát, május elejei kezdéssel, a tervezett időpont előtt pár nappal lelépett. Hogy…..
Végre ez is elérkezett! Ma reggel a földmunkacég megkezdte a tereprendezést a megbeszéltek szerint. Mire 13.00-kor kiértünk a telekre már egy nagy gödör fogadott bennünket, aminek a közepén egy lánctalpas monstrum pakolta a földet egy földszállító dömperre. Kiváncsian várom,…..
Grüß Gott... Építési engedély 2011.02.04 17:22:00
Építkezésen már átesett ismerősöktől sok negatívat hallottunk az építkezés első fázisáról, az engedélyezésről. Szinte senki nem volt aki első körben megkapta volna az engedélyt.Az ügyintéző szerint lehetne ez az ablak nagyobb, kerülhetne a bejárati ajtó máshová,…..
Grüß Gott... Fűtésmegoldások 2011.01.29 21:12:00
Abban a periódusban, amikor még mi sem tudtuk hol és mit építünk pontosan, többféle megoldás is felötlött bennünk.gázkazángázkazán+vízteres kandallófaelgázosító kazánfaelgázosító és pelletkazán - kombi megoldás Ezen megoldások közül végülis a kombi…..
Grüß Gott... Számok itt és ott 2011.01.28 18:36:00
A tervekkel együtt energiatanúsítványt is kaptunk, melynek első lapján ott virít:35,78 kWh/m2a és hogy leendő otthonunk "B" minősítést kapott.Hát ez első körben nem hangzik túl jól....Hisz háztartási kisgép vásárláskor is min. A vagy A+ jelzésűt keresünk…..
Grüß Gott... Tervek 2011.01.28 18:32:00
Ma végre átvehettük a terveket, amiket egy osztrák tervező készített!Hogy miért nem magyar tervezőt bíztunk meg?Első körben próbálkoztunk ezzel a lehetőséggel is, de hamar rá kellett jönnünk, hogy ez nem a legrövidebb és nem is a legolcsóbb megoldás.Ausztriában csak osztrák…..