Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whiteandblack

184 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már-már hagyománnyá vált, hogy az egykori VHK-alapító-frontember, Grandpierre Atilla katartikus hatású koncerteket adó zenekara, az ősi rítusokat magyar népzenével ötvöző Vágtázó Csodaszarvas minden év decemberében fellép az A38 Hajón - idén a középkori világzenét…..
Naija Wife A sohaviszont 2014.06.10 20:36:21
Hamarosan megszűnik a budapesti otthonom, a húgom nem tudja egyedül fenntartani a lakást, keres egy kisebbet. Az is csoda, hogy idáig bírta, elvégre három hónapra jöttem, és már másfél éve itt vagyok. Az ottani életemnek tehát vége. Nagyon letaglózott a hír, azért is, mert…..
whiteandblack 2014.11.01 22:13:29
@Babymama: Hát ez szupeeeer! Irj, lécci, a nigerwife@gmail.com-ra! Örülök, hogy új taggal bővül a kis közösségünk :)))
Naija Wife Folyt. köv. 2014.07.05 23:43:32
a hungariannigerwife.wordpress.com-on... ..
Naija Wife Gülü-ügyek 2014.06.26 15:22:04
Annyira lefoglaltak a vizsgakérdések az utóbbi időben, hogy nem maradt erőm írni, pedig megint sok minden történt. Kezdem a szobatársammal. A „kérek egy másik irodát, mert a principal inzultált (ha nem kapok, akkor itt hagyom az iskolát)” ügyet a Madam frappánsan megoldotta:…..
Előre utáltam a közelgő születésnapot, mert tudtam, hogy ez lesz az első, amikor nem Anya telefonja ébreszt. Mini már előző este boldog szülinapot kívánt, aztán mentegetőzött, hogy ajándék nem lesz. Emiatt nem bánkódtam, neki is csak evés-ivás jutott. Másnap 6:22-kor…..
Naija Wife Sült magyar 2014.05.18 22:18:08
 Mindenhol ott vagyunk :)  Shoprite, Ikeja, Lagos..
Naija Wife Mini 35 2014.05.18 22:12:41
Születésnapja van a szerelmemnek :) Meglepi ajándékot nem kapott, mert annyira még nem vagyok beilleszkedve, hogy önállóan elmenjek pénzt felvenni meg vásárolni, ezért azt mondtam neki, hogy elviszem étterembe. Pizzázni volt kedve, megcéloztuk a Shoprite-ot. Vezetsz is? – kérdezte,…..
És ezt Anyának köszönhetjük. Tavalyelőtt is annyira elöntötte az ár a Jimoh streetet, hogy kidöntötte a kerítést (az előző évivel ellenkező oldalon), és bezúdult a víz a házba, tönkretett vagy elvitt mindent. Idegenek úsztak be a házba, kitörték a plafont, és…..
Naija Wife Teljesen kivagyok 2014.05.11 01:01:07
Jár az agyam a Gülü-féle inzultuson, semmire se tudok koncentrálni. Van négy füzetem több száz vizsgakérdéssel, meg húsz kilónyi leckekönyvem, de tegnap hozzájuk se nyúltam, ma meg csak harminc kérdést voltam képes legépelni. A házimunka frontján se jobb a helyzet, a lakás…..
Naija Wife The last bazdmeg 2014.05.11 00:59:19
Nyugdíjba küldtük a Blackberrymet. Szegény pára már újonnan is használt volt, és az elmúlt évek alatt nagyon lestrapálódott. Még otthon sikerült keresztben kettétörnöm a képernyőjét, de ez nem zavart különösebben a használatban. Aztán itt még egyszer csúnyán leesett,…..
Naija Wife Pálcát törtem 2014.05.11 00:56:40
Még csak szerda van (vagyis volt, amikor elkezdtem írni múlt héten), ráadásul rövidített munkanapok, de már mindenkinek elege van, mindenki összebalhézott mindenkivel. Nekem már hétfő reggel meggyűlt a bajom a bejutással. Vasárnap Mini felhívta a sofőrt, Mr. Obit, hogy…..
Pedig nem úgy indult a nap, ahogy elterveztük. A tegnapi elhatározásból, hogy ma templomba megyünk, annyi lett, hogy beállítottam fél 4-re az ébresztőt, de egyikünknek se akaródzott felkelni, aztán addig nyomogattam a szundi gombot, míg 5 óra lett. Akkor kellett volna indulni,…..
Naija Wife Elkészült a káposzta 2014.04.26 22:06:16
Főzés közben azon izgultam, vajon Mininek ízleni fog-e, mert nem emlékeztem, evett-e már valaha. Én még sosem főztem, szóval otthon (mármint a régi otthonunkban) biztos nem találkozott vele. De amikor hazajött, boldogan felkiáltott: Pont olyan illat van, mint Kojdoch-on! (Azaz…..
Különben meg kit érdekel, hogy kezdődik az iskola, amikor ma ünnepeljük a negyedik évfordulónkat? És a házasságunknak már majdnem a felét sikerült együtt tölteni! És végre megint boldogan élünk, és dúl a szerelem, és ma savanyú káposztát eszünk kolbásszal, utána pedig…..
Naija Wife Letelt a tavaszi szünet 2014.04.24 18:10:44
Kinek korábban, kinek később... Az utolsó héten ugyanis négyszer vagy ötször variálták át, hogy mely napokon kell megjelennünk marketingezni. A naptáramban három kezdési időpont volt bejelölve, kedd, szerda és péntek, bennem a szerda maradt meg. Kedd este írtam egy üzenetet a…..
Naija Wife Judit látogatása 2014.04.24 18:06:09
Eredetileg azt terveztük, hogy a szünetben meglátogatjuk Juditkát Kadunában, de pechünkre a nagybácsi elutazott, és Mini nem kapott szabit. Mondtuk Juditnak, hogy ha tud, jöjjön ő, aztán napokig izgultunk, vajon sikerül-e, mert Stephen közben maláriás lett, és egy vagyont…..
Naija Wife Ezen gyorsan túlesünk 2014.04.24 17:54:57
Gyorsan összecsapom a maradék másfél hónapot, mert már nagyon unok a múltról írni. Volt két verseny az iskolában, matek és általános ismeretek (ezt nem tudom szépen magyarul). Az elsőt horrorrá változtatta a Gülü, non-stop fegyelmezte a gyerekeket, nem izgatta, hogy beleszól a…..
Naija Wife Csak őszintén 2014.04.18 01:16:04
Marhára kíváncsi voltam, mi lesz a visszhangja a nagybácsival folytatott beszélgetésnek. Hétfőn kicsíptem magam, felvettem az új nacimat és blúzomat – Mini szombaton újította be őket a tokunbo piacon, fillérekért –, még magas sarkú cipőt is húztam, hogy lenyűgöző…..
Naija Wife Ez már a legalja 2014.04.18 00:37:23
Március 6. Nagyon izgalmas nap következett, az iskolában matekverseny volt, de azt majd később mesélem el, most ugorjunk az estére. Hazajött a Minikém, és a szokásos kérdéssel kezdte, hogy „Mi volt ma az iskolában?” Azt hittem, érdekli a válasz, elkezdtem mesélni, hogy ez meg…..
Március 5. A megaláztatások sora nem ért véget a vécépapíros történettel. Sikerült előttem teljes titokban tartaniuk – nem volt nehéz –, hogy az oktatási minisztériummal folytatódtak az egyeztetések, és a minisztérium újra kijön szemlét tartani. Aznap Gülüt hívatta a…..
Naija Wife Tissue issue 2014.04.18 00:31:15
Február 24. Hetekig se a Mistress-szel, se Joyjal szinte nem is beszéltem, és az is feltűnt, hogy újabban meetingek sincsenek, vagy legalábbis engem sose hívnak. Gülü hozzám hasonlóan nehezen emésztette meg, hogy mindent elzárnak előlünk, két táborra szakadtunk, ők ketten meg mi…..
Naija Wife Valentin-nap 2014.04.18 00:04:08
Azt nem tudom, Nigériában általánosan elterjedt-e, hogy az iskolákban megünneplik a Valentin-napot, mindenesetre nálunk nagy felhajtás volt. Rögtön karácsony után elkezdtünk készülni a bulira, ez úgy nézett ki, hogy csak a zöld és arany dekorációt szedték le, a piros fenn…..
Naija Wife Szánalmas kis meccseink 2014.04.18 00:01:21
10-én meghozta Ehis az irodaszereket, és csodák csodája, hozott egy légfrissítőt is. Amíg azon küszködött, hogy valahogy el tudja helyezni az irodánkban, megkérdeztem tőle, mennyibe került. 120 naira. Ennyit is sokallok érte, mert olyan, mintha illatosított naftalint dugtak volna…..
Igazából nem is valódi piacra mentem, hanem a főútra, ahonnan az utcácskánk nyílik. A főút mentén üzletek sorakoznak, a végén pedig van néhány zöldséges, meg egy húsos bácsi. Spenótos, tejszínes tésztához hasonló valamit akartam főzni, ehhez először is vettem zöldséget.…..
Naija Wife Ehi 2014.04.10 23:39:10
Szegény fiú megérdemli, hogy külön fejezetet kapjon. Ő a nagybácsi-nagynéni benini iskolájából került hozzánk basic technology tanárnak, még a kezdetek kezdetén. Befészkelődött az adminisztrációs irodába, nem olvadt be a tanárok közé, és abban is eltért tőlük, hogy sosem…..