Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adelbogyo

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy vagy két hete, egyik délután felugrottunk Balázsékhoz hazafelé menet és a két egykorú soha nem látott módon eljátszott egymással. Motoroztak, autóztak és kézen fogva be is vonultak Balázs szobájába, mi - Eszter, Zsolt és én - meg egy röpke esélyt kaptunk…..
Adél egyre szebben beszél, bővített mondatokban, mondókázik és énekel (?) is, de egyszerűen néha nem boldogul  a névmások ragozásával, ami nem kevés vicces pillanatot okoz.  -  Anya, van egy öletem. Fürödjünk ma együtt és mikor Apa hazajön, majd megfürdet…..
1.) Adél összekoszolta a frissen festett falat, mondtam neki, hogy nagyon szomorú vagyok: A: Anya, ne lógasd az orrod! Én: Apa is  nagyon szomorú lesz... A: Majd feljavítom néhány puszival:-) Itt már röhögtem.... 2. A: Apa már nagylány,  a WC-be pisil.  3. Ma…..
Adélt öltöztetem,  a következő monológ- majd párbeszéd hangzik el. A: Apának kukija van. Nekem puncim. A Lalának is kukija van. - töprengés- A: A Manóbácsinaaaaaak.... inkáááábbbb, puncija! (Zoli már röhög a konyhában). A Bencééééének...a Bencééééének is…..
... az egész elérhető itt: https://picasaweb.google.com/110145085321993378491/ApaLaba?feat=flashalbum#5511597213378022962 Kézcsókom a szerzőnek, KÖTELEZŐ, TERÁPIÁS  OLVASMÁNY:-) ..
Alapvetően visszás érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban, egyrészt döbbenetes, hogy Adél bármelyik mesét, bárhonnan fejből folytatja  a megfelelő szóval és tudja, hogy melyik mese melyik könyvben van, másrészt egy perc alatt agyhalott leszek,ha ebből a  sorozatból…..
Manó akciózott még a nyáron, jó kis képek lettek ám:-)  Mást is tud ám fotózni: http://www.facebook.com/kissikimrephotography?fref=ts     ..
1.Adél:Anya, esik a havas hó, nem lehet a jácccóra menni,lehet szánkózni, menjünk is! Anya: Neked is jó reggelt..... 2. - Adél, mi ez a csípés a kezeden? - Nem  tudom, biztos megbújikolt  egy szúnyog. Az úgy volt, hogy jött és odabújt, az ez a csípés.  3.…..
Adél élete és munkássága Kóma 2012.10.17 14:17:03
A mai napomról eddig annyit, hogy ez volt a sorban a  harmadik nemalvós, 15X kelős éjszakám. Megjegyzem, a közel két és fél év alatt pedig a negyedik, szóval el lehet képzelni, hogy milyen  aktív és mosolygós, derűs- életvidám vagyok ma. Az éjszakai ramazuri négy…..
A gyerek elromlott két napja, de kizárólag alváskor jelentkeznek a tünetei, viszont annál durvábban. Üvöltve, visítva kommunikálja azt hogy : Nem alszom! Nem vagyok álmos! Már befejeztem az alvást! Már kialudtam magam! Nem maradok bent (kiságyban)! Nagyágyban akarok bujikolni! A…..
... a kis híján betört fején  a sebet (saját bibi) takarja  a sapka, éppúgy mint a "kényszerhajvágással" lenyesett ticseit is.  ..
Még terhesen gondosan kijártam - és kijárattam - egy gyermek- elsősegély nyújtó tanfolyamot, meg különben sem vagyok rosszul a kisebb ház körül előforduló balesetek eredménye láttán, így bíztam abban, hogy ha A. -val történik valami, majd megoldom. Valahogy. Valakivel. Az a…..
A. játszik a nappaliban, egyedül, én kb 10 másodpercre bemegyek a fürdőbe, hogy beindítsam a gépet.  A: Anyaaaaaaa...... a nappaliban pisíííííítem....!!!!!!! Én: ....morogva érkezek.... legalább mielőtt beindítottam a gépet.. mééé nem előtte.....grrrrr A:…..
Mindig meglepődöm, hogy mennyi mindent képes első hallásra megjegyezni A., de néha az átlagnál is jobban sikerül meglepnie.  Egyik reggel a hajnali híradóban mindenki toxikológusa, az általam nagyon tisztelt és istenített dr. Zacher Gábor nyilatkozott, hogy blalalalllba…..
Alapvetően örülök, ha a mi kis mikroéletünk eseményeit meg tudom örökíteni a blogban és nem is igen jut arra energiám, hogy másokkal részletesen foglalkozzak, de mostanában  összejött pár olyan eszement dolog  amit a séták közben látok és hallok, hogy nem tudok…..
Ma rájöttem, hogy halvány lila gőzöm sincs arról, hogy mondjuk három vagy hat hónappal ezelőtt hogyan telt egy napunk, korábbi időkre meg végképp nem is tudok visszaemlékezni, így eldöntöttem, hogy remélhetőleg  pár havi rendszerességgel megpróbálom leírni, hogy hogyan…..
Ez a párbeszéd egy ebéd utáni fektetésnél zajlott le, mentségére szóljon Adélnak, hogy jön valamelyik foga és ettől persze taknyos rendesen, amitől  nem tudott elaludni. A kínlódás egy órája zanzásítva:Adél:Csicsi nem csükcséges.! (szükséges) Porcióó (porszívó) nem…..
A hosszú hétvégét Bencénél töltöttük Münchenben és igazán jól sikerült, de ahogy a címből is kitűnik,  a káosz nem maradt el. Szerencsére nem  az utazással voltak gondok - bár egy vicces kedvű ügyfél miatt fél nap késéssel indultunk el-  hanem Adél nem…..
(Ez egy egy hónappal ezelőtti bejegyzés lett volna, ha nem felejtem el publikálni...)Adél egyre jobban elkezdett beszélni, már nem csak az első betűit és szótagját mondja a szavaknak, hanem általában már az egész szót is sikerül kimondania. Ennek persze naagyon örülök, de nekem…..
Hétvégére elutaztunk Tihanyba kicsit pihenni (?) vagy legalábbis máshol lenni:-) A szállás überjó apartman hotel, amit Z. Jézuskája vadászott le  a Bónusz Brigádnál, full panorámával a tóra, amit biztos élveznénk, ha nem lenne teljesen beborulva. Vittük a tán'kóót…..
Itt a hó és a k*~/>*<>>*  hideg, éljen. Végülis a hónak örülünk, mert Adél szánkót kapott karácsonyra, és elég szomorú voltam, hogy idén már nem is tudjuk használni, de azért jobban örültem volna, ha nem ilyen viselhetetlen hideggel érkezik. Amikor leesett a…..
A január sem telt el ünnepek nélkül, de persze nem volt olyan nagy puccparádé, mint a Télapó- Jézuska duplum decemberben.Először is másfél éves lett Adél, ezt oltással ünnepeltük, és velünk együtt az egész rendelő. Kezdődött azzal, hogy a dokinéni valószerűtlenül…..
Mivel a már nem is olyan kis ded kinőtte két kabátját is, amik meg talonban vannak, azok meg persze pont akkorák, hogy kb. június- júliusra lesznek jók,és megjött a szibériai hideg első fuvallata is mára, fogtam magunkat és elmentünk kabátot venni. Kettesben. Mármint Adéllal. Nem…..
Adél élete és munkássága Laja 2012.01.02 22:57:00
Laja, aki becsületes nevén Lala és az én társam az irodában nálunk töltötte a 25-e estét,  a fiúk boroztak én meg drukkoltam és sofőrködtem a nap végén. Adél már nagyon várta, hogy Apa mikor ér haza és bőszen gyakoroltuk, hogy Apa Lajával jön haza,de azért amikor…..
Beköszöntött nálunk is az újév, nyugalmas (?!?!?!?) buliban ünnepeltünk, A. pedig Mamma Cicánál, aki karácsony óta Mamma Kutya is lehetne, ugyanis a Jézuska kiskutyát hozott neki. A kutya teljes valójában még nem érkezett meg, ugyanis jobbnak láttuk, ha nem a karácsonyi…..