Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsofazsofa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futótűz Istenként élni. 2012.08.12 14:17:02
  Istenként élni. Amikor imádkozunk, akkor Istennel beszélgetünk, állítja a Biblia. A hitünk által megfogalmazott vágyainkat fejezzük ki Istennek, azzal a titkon remélt céllal, hogy Ő valósítja majd meg azt számunkra. Mert Isten a mindentudó és mindenható Teremtő, aki…..
Zsofazsofa 2022.10.22 19:17:05
Futótűz Isten éltessen. 2022.08.07 06:29:44
Isten éltessen. Hívő és hitetlen, így üdvözli a másik embert akkor, amikor annak névnapja vagy születésnapja van. Mert a mi ősi magyar nyelvünk, tökéletesen megőrizte ezt a csodálatos áldást. Ami éppen arra utal, hogy a lélek által Isten élteti az embert akkor is, ha nem tud róla. Ezzel az áldással…..
Zsofazsofa 2022.10.22 19:14:16
Mit mondhatnék? Tizenhat évesen úgy beleszerelmesedtem az erdélyi muzsikába, hogy azonnal oda akartam utazni. Nem sokat hezitáltam. A szüleim azt hitték, Pestre megyek, de már Miskolcon átszálltam egy vonatra, és meg sem álltam Kolozsvárig. Ha tudták volna hova készülök, nem engedtek volna el.…..
Eltűnődtem, hogy nem jól van ez így, hogy a túlzott korrektség miatti igyekezetem jegyében addig nem írok kritikát egy kínairól, amíg legalább háromszor-négyszer nem fordultam meg benne. Hiszen az étterem, az is csak egy szolgáltatás. Ahol egyszer megengedik maguknak a rossz…..
Könyvkritikák Tegnap / A Szörny 2014.04.22 12:42:18
Szerző: Agota KristofCím: Tegnap / A Szörny (Hier / Le Monstre et autres pièces)Fordító: Takács M. JózsefKiadó: Cartaphilus KiadóOldalszám: 224 SPOILERMENTES ÍRÁS! Agota Kristof nevére először a 2013-as A nagy füzet című film kapcsán figyeltem fel. Ekkor jelentette meg újból…..
A mai nap úgy látszik az alternatív megoldásoké, ugyanis most a letöltésekre ajánlott, nemrég megújult Orbit Downloadernek csinálok konkurrenciát. Persze a dolog nem ilyen sarkított, a két program nálam is remekül megfér egymás mellett, egyik sem váltja ki a másikat teljesen.…..