Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsebpénzelemző

41 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
apám titkos élete Aki hazudik, az 2012.11.19 22:04:00
Az elemzők majd elemzik, amit elemezni kell, én csak merengek a szavahihetőségen. Külhonból figyelve még döbbenetesebb volt a pénzügyminiszteri mondatokat hallgatni, háttérben a hódmezővásárhelyi zseni finom gesztusaival... Mintha bohózat volna. Mintha önmaguknak játszanának,…..
Én Magyarország miniszterelnökével és leggazdagabb emberével ellentétben, nem vagyok falusi gyerek. Ezért nem is érzem úgy, hogy a mezőgazdasághoz értek. Még szobakertészkedésben is óvatos fogalmazok. Viszont tényleg érdekelne az érdemi vita Ángyán és a "nagy családok"…..
IMF ellen hirdetünk? Ez most komoly? 200M kivágva az ablakon, hogy megmutassuk a népnek, az istenadta népnek, hogy mi a nem létező követelésekre is nemet mondunk?! A kommunikáció győzelme a józan ész felett? Ha holnap a bankhoz fordulok hitelért, akkor fizetek egy másik blogernek,…..
Még a nyár elején átszerződtem Matávhoz (márpedig az, MTEL-nek akkor hívom, ha majd jól viselkedik, uff) energia számlák tekintetében is. Az ELMU-vel, azon kívül, hogy nem olvasta az órát, különösebb bajom nem volt, a TIGAZ arrogáns és képtelen ügyintézésével amúgy is…..
apám titkos élete 1:1 2012.09.12 22:30:00
Tegnap láthattunk egy kilátástalan magyar válogatottat. De legalább a holland jó lett volna! Elpötyögött alapjáraton és ez 1:4 oda. A másik viszont, hogy remek cikket olvastam a portfolion, íme! Ez mentette döntetlenre a tegnapi napom...
Ej-ej, fiúk, ez így nem lesz jó! Hogy mi történt, azt sosem fogjuk megtudni. A politikai ködösítés a külügy területén olyan diplomáciai takonnyal van nyakonöntve, hogy gps legyen a talpán, aki kiigazodik. Mondjuk, ha a külügyérség egy külön szakma, akkor ezért. Sorok…..
- Az amerikaiak olimpiáról olimpiára jól szerepelnek, pedig arányosan kevés az állami támogatás. - Az amerikai felsőoktatás sem államilag agyondotált szektor, mégis sikeres. Én nem gondolom, hogy a siker záloga kizárólag az állami pénzpumpa. Olvasd el, ahogy Kínát és USA-t…..
apám titkos élete A munkám 2012.07.30 19:31:00
Irodai megfigyelési pontomról lehangoló támadásokat vélek felfedezni. Egyesek úgy szopják fel magukat a kinevezési ranglétrán, mint a húgy a lakmusz papíron. Hajszálcsövesség – erre majd kell találni egy megfelelő irodai megfelelőt. Ne hazudjunk: részben rendkívül tehetséges…..
apám titkos élete Mindennapjaim 2012.07.29 20:11:00
Gyávaság, szakmai intolerancia, emberi packázások, ocsmány cselvetések vesznek körbe. Azt mondják ez az élet, azt mondják ez a világ, ez az üzlet. Én meg leszarom. Irodai gerilla vagyok...
apám titkos élete Magamról 2012.07.27 19:59:00
Azt mondják: menjek vitorlázni, golfozni, vadászni, akkor értékesebb kolléga leszek. Hm? Azt mondják: építsek kapcsolatokat, attól javul a szakmai értékelésem. Hm? Azt mondják: barátkozzak a nem-barátaimmal, mert ettől holnap előrébb léphetek. Hm? Azt is mondják: nem érdemes…..
Nyomasztóan többet tudnak erről, mint mi otthon. Sokkal szofisztikáltabb piac, sokkal több tapasztalat, mi csak egy lebutított modellje vagyunk ennek. Lenézően, bár roppant kedvesen kezelnek minket, magyarokat, meg a cseheket, litvánokat, stb. Ide nem lehet betörni, ez itt sokkal…..
apám titkos élete A kudarcról 2012.07.22 20:02:00
A kudarc nem elkerülni kell, hanem kezelni. Aki kudarc nélkül akarja leélni az életét, aki a kudarctól való örökös rettegésben és menekülésben látja a sikerességet, az óhatatlanul bukni fog. Előbb-utóbb eljön, és a kérdés az, hogy fel tudsz-e állni utána. Van stratégiám a…..
Az IMF jött, fontos potentátok pedig szabadságra mentek. Hajmeresztő pofátlanság? Elemi bárdolatlanság? Kurucos kivagyiság? A család uralma a munka felett? Tele van a tökünk? Ki érti ezt... ..
apám titkos élete Napi 2012.04.26 21:12:00
Nem olyan egyszerű kegyetlennek lenni. Azt gondoltam, hogy predátor vagyok, vagyis leginkább lennék, ha végre karmokat, fogakat és izmokat kapnék. És mikor piciny mértékben megkaptam, akkor hirtelen látom az embert a másik oldalon. A tőzsde személytelensége megkímél ettől. A…..
Szinte csak karcszerűen jutnak eszembe a gondolatok. Többet nem is akarok vele foglalkozni, majd elolvasom, ha végleges lesz. Szembetűnő az eddigi pletykák és az eredeti gondolat között, hogy a Tobin-adó kifejezetten a spekulatív mozgások ellen irányult volna, a forró tőkére csapott…..
„Bull markets are born on pessimism, grown on skepticism, mature on optimism, and die on euphoria. The time of maximum pessimism is the best time to buy, and the time of maximum optimism is the best time to sell.”John Templeton ..
Nyilván felületes, nyilván ennél lehetne mélyebbre ásni, és nyilván elsikkad valahol, és nem több, mint egy kocsmai helyzetértékelés. Nyilván.Viszont NagyLevin kommentjével együtt nagyon is pontos, mármint érzésre...
Szembe tudunk nézni vele? Egy mai beszélgetésen előjött a háziasszony, aki pillanatok alatt összekapart 30 %-os nyereséget forexen. Nem is elhanyagolhatóan kis tőkén. A nő teljesen tudatlan, bár nem buta. Ahhoz mindenesetre kellőképpen bölcs volt, hogy némi ráhatásra, de le is…..
apám titkos élete Mi a tuti? 2012.03.24 22:08:00
Nem csak tuti nyerő nincs, hanem tuti biztonságos sem. Az állampapírokat éreztük ilyennek, hogy legyen csak a portfolióban, biztos hozam, nagy biztonság. A görög állampapírok magas hozamszint mellett, szoros kontroll alatt tartott euróban kibocsátva meglehetősen jó befektetésnek…..
apám titkos élete Ez kemény... 2012.03.12 22:17:58
Nem pusztán az a gond ezzel, hogy bankoknak nagyon fájt a 260 mrd mínusz. A nehéz felfogásúak számára ilyenkor teljes a káröröm, azt nyilván nem fogja tudni felérni ésszel, hogy ezt a pénz most simán kiszivattyúzták a hitelezhető állományból. Hitel nélkül pedig nagyon nehéz…..
Nem tudom, igaz-e, hogy Kamprad a leggazdagabb európai. Bloomberg szerint igen. Az biztos, hogy meglehetősen egyedi jelenség, élete bővelkedik a bulvár elemekben. Gyufaárustól a gazdagságig, azaz hogyan lesz egy leleményes kisfiúból a világ egyik leggazdagabb embere. Vajon hányan…..
Elmerengtem azon, hogy ha "kötelezővé teszik" a bérkompenzációt, azzal gyakorlatilag megadóztatják a munkáltatókat. A népnek azt mondtuk, hogy senki nem jár(hat) rosszabbul, de mi mégis csak adót emeltünk (valakiknél), de hogy a hóvégi boríték (bitsor) ne legyen kisebb,…..
apám titkos élete Napi 2012.02.25 21:22:00
 „Tudta nagyon jól, hogy egyetlen realitás létezik csak ezen a világon: a pénz. Háború és béke, élet és halál, asszonyi tisztesség, oldó és kötő pápai hatalom, a rendek szabadságvágya, az ágostai hitvallás tisztasága, a tengert átszelő hajók, a fejedelmek hatalma…..
apám titkos élete Kettősség 2012.02.23 23:05:00
Miközben nő a szegények és a gazdagok közötti különbség, a kiadási kosaruk nagyon közel került egymáshoz. A vagyoni különbségeknek nyilván oka a "kamatos kamat" hatás, tartós, háborúval és dögvésszel nem tarkított békeidő, illetve a középosztály…..
apám titkos élete Napi 2012.02.18 16:20:00
„Hiszem, hogy az, aki állítása szerint érti, mi folyik a világban, az apró dolgokban is hazudni fog.”Neil Gaiman/Amerikai istenek..