Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nfljcs_Renton

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nefelejcs blog Pózer 2013.12.16 20:15:08
"Van még hely?" kérdeztük a foglaltház aljában. Az idősebb fazon, az utolsók egyike, aki még talpon volt a Köpiben, csak csóválta a fejét. Teltház, magyarázta, a folyosókon is alszanak. "Tényleg semmi?" "Semmi, de ha nem vagytok finnyásak, ott van szembe az öreg gyár..." Nem…..
Nem vagy te hülye gyerek, azt mondták. Csípőből voltál kitűnő alsóban. A gimi alatt is inkább a firkálási- és rovásírási készségedet fejlesztetted tökélyre, azt mégis ment.Nem vagy te hülye gyerek, csak épp lehet, hogy a hülyének jobb, aki megizzadt az ötösért. Aki…..
Nefelejcs blog Manipulatív dolgok 2013.08.18 11:49:26
A világ egy szörnyű hely. Nem feltétlenül azért, mert mindenki rosszakaratú, hanem mert mindenki olyan érdekrendszer szerint működik, ami gyakran saját maga előtt is rejtve van.Ez azonban nem mentesít senkit a felelősség alól, noha mindannyian szeretnénk úgy pörgetni a sztorit,…..
Amíg nem múlsz el hat, addig a mikulás hozza a csukába a csokit.Ha elmúltál tíz, akkor már gyanús, hogy nem a jézuska pakolja a távirányítós barbiet a fa alá.Valamikor a középiskola alatt meg leesik az irodalom- és történelemórák között, hogy a Jancsi és Juliska, meg az…..
Nefelejcs blog Pornosztalgia 2013.08.07 20:03:29
Ülök. Csörög a telefon. Nyelek egyet, felveszem a headsetet. Belekezdek a mondókámba, amit már álmomból felkeltve tudok (onnan tudom, hogy tegnap felkeltettek, és ezt mondtam jó reggelt helyett). Közben reménykedem, hogy a hangomból a színtiszta jóakarat cseng a vonal másik…..
Nefelejcs blog Falak 2013.07.30 19:33:27
Amikor először kerestem állást életemben, nem vettek fel sehova. Semmi értelmesre legalábbis - az első iroda, amibe besétáltam, a Zepter-csodalámpa átverőműhelyé volt. Akkor ütött be a gazdasági krach, nekem pedig csak egy érettségim volt, meg angol nyelvtudásom - ezzel…..
Nefelejcs blog Felnőni 2013.05.16 20:41:55
Az utóbbi években a legkitartóbb beszédtéma köztem és a szeretteim között az a "Mikor fogsz már felnőni?" kérdése volt. Aggódó hangvétellel, méla undorral, esetleg elnéző félmosoly kísérte mindig, egy egy megértő "jó, jó, de..." replikával kezelve az esetleges…..
Pár napja jött ki az indexen egy igen pozitív hangvételű cikk az eljövendő szebb időkről, amikor a mesterséges intelligencia és a gépesítés egy újabb ipari forradalmat fog hozni, annak minden azonnali negatív- és későbbi csodás következményeivel. Alapvetően az a problémám…..
Nefelejcs blog Dunning-Kruger 2013.03.26 21:05:23
Amikor még kölyök voltam, az a fajta szerencsétlen, akinek lóg a takony az orrából, de arra sem képes, hogy egy papírzsepit kérjen, ha már az aputól kapott ruhazsebkendője lassan biofegyvernek minősül, akkor akárhányszor megkérdezték tőlem az iskolában, hogy "na, Gergő, mi…..
Tavaly nyár elején az örökké kedves-bájos Csilla rámírt, hogy van neki pár haverja, akik valami játékfilmet forgatnak, és hogy pont nagyon kellene nekik valami trainspotting-szerű lakás pár napra néhány jelenethez. Mire gondolsz, kérdeztem én álszenten, aztán kiderült, hogy…..
Nefelejcs blog Csavaros észjárás 2013.03.12 19:35:17
Van egy régi elképzelés arról, hogy az érzelem és az értelem egy alapvető szembenállásban vannak. A ráció és az emoció mint az életünket meghatározó, ellentétes pólusú erő. Hallgattam volna az eszemre, rossz megérzésem van, azt súgja az ösztönöm, helyesebbnek gondolnám,…..
Nefelejcs blog ...csajozós 2013.03.08 18:44:31
Azért nem írtam sokáig a blogba, mert felvetettem magamnak egy feloldhatatlan álproblémát: mindenáron be akartam fejezni a csajozós trilógiát, mielőtt áttérek más témára. A baj persze nem azzal volt, hogy konzisztenciára törekedtem, hanem azzal, hogy nyárra már én nem lettem…..
Nefelejcs blog Ego 2013.02.27 18:47:36
Amikor az ember elkezd jó lenni valamiben, annyira, hogy már nem hagyatkozik a külső megerősítésre, akkor kezdődik az igazi harc. Mert olyankor jön a hang, hogy na ugye, mennyire jó vagyok, befektetett munkám nem volt hiába, többé lettem, mint az átlag ember. Hajlamosak vagyunk…..
Nefelejcs blog Magyar rulett 2013.02.10 15:28:56
Ennél egyszerűbb játék nincs: egy golyót betölteni a fegyverbe, megpörgetni a tárat, csövet fejhez tartani, ravaszt meghúzni és remélni. Végül is elég jó eséllyel nyertél, élhetsz. Hatból egyszer halsz csak meg. Mondjuk többször nem is kell. Egy picit jobb arányban…..
  A nőzés marha nagy titka Szóval az egész úgy kezdődik, hogy hősünk, Benő leül a gép elé. Megoldást keres, mert szenved, hisz szerelmes az előző csajába/sosem volt még csaja/a csaj akibe szerelmes csak barátként tekint rá/nem érzi magát férfinak/marha rég…..
Ülünk a lövészárokban. Mindannyian. Valakik régebb óta, némelyikünk csak nemrég érkezett. Várjuk, hogy lemenjen a nap. Néha beszélgetünk arról, hogy milyen lehet a mező túloldalán, de több nem esik. Várjuk a holnapot, tétlenül. Hisz felkelni és elindulni azt jelentené, hogy…..
Nőzni nem arról szól, hogy az embernek van egy nagyon jó szövege, vagy hogy olyan ütős a szaga, vagy annyira jóképű. Nem is arról szól, hogy mennyi pénzt tud az asztalra letenni, nem arról, hogy mekkora panorámája van Budán, vagy hogy mekkora felnik vannak a kocsiján.…..
  Szóval a számokat nézve… világszerte több száz, ha nem ezer cég vagy önjelölt mester él meg ebből a szakmából. Egyes tréningek több ezer dollárba is kerülnek egy hétvégére. Itthon legalább öt cég van, akik szintén azzal foglalkoznak, hogy Benőket megtanítsák…..
Rég írtam erre akárhány sort is, de a közeljövőben lesz néhány dolog, amiről úgy érzem, előzetes magyarázatra szorul. Bár kronológiailag akartam vezetni ezt a blogot, egyéb okok miatt megakadtam, úgyhogy inkább itt a válasz arra a kérdésre, hogy Gergő, mégis mi a faszt…..
Nefelejcs blog Too much fun club 2011.10.27 11:45:50
Too much fun club - így hivatkozott az öreg Doktor, Hunter S. Thompson magára és Johnny Deppre mielőtt kilövette magát egy ágyúból. Ennél a kifejezésnél nehezebb találót fogni egy olyan életmódra, amiben simán benne van, hogy az ember másnap komoly embernek adva ki magát elmegy…..
mostanra megutáltam a skinst. nem azért, mert évadról évadra egyre értékelhetetlenebb, és nem is azért, mert lassan benő a fejem lágya.hanem egy falu miatt, amit az ártatlanok védelme érdekében nevezzünk most Rábaböszörménynek, valahol Győr mellett, ahol düledezik a bakterház,…..
Nefelejcs blog I. In medias res 2011.08.03 09:55:00
Két emo ül a Duna partján. Egy bort lóbálnak, áttekintve a Margit-sziget felől Pestre, kényelmetlen kövökön ülve, és épp megváltják a világot, ahogy azt illik. Olyan kérdéseken szenvednek, hogy miért ilyen igazságtalan az élet? Az egyik bőrkabátban, a másik egy bokáig…..
Levelezek a kormánnyal. Most miért, vagyunk ilyen viszonyban, jó? Még jó, hogy megkérdeznek, különben mindenféle hülyeséget csinálnának! Na mondjuk megnépszavaztatni nem fognak, annyira nem vagyunk jóban, meg akkor ugyi kötelező lenne úgy, ahogy mondjuk. Azt azért már…..
Létezik-e kínosabb dolog a magyar EU-s elnökség szempontjából, mint az új médiatörvény EU-s fogadtatása? Örömmel jelenthetjük, hogy az MTV által celebrált Halló Európa, itt Budapest! c. programsorozat zenei kínálatának sikerült mindent alulmúlnia. Nem lenne ezzel baj, ha nem a…..
nfljcs_Renton 2011.02.22 18:02:53
Nefelejcs blog Pornóilag Korrekt 2011.02.22 15:35:00
B egy nagyon veszélyes alak. Nem kocsmai bunyós, hanem kimért tróger: ködös tekintettel méri fel a társaságot, a sok megfeszülni akaró fazont és lánykát, slukkot szív, nevet és kipufog, mert nem érdekli. B nem azért veszélyes, mert szó nélkül megbök, vagy rád küldi az…..