Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csomby

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar játékvezetők adatbankja szerint jelenleg 413-an jogosultak arra, hogy NB I-es, Liga Kupa, illetve NB II-es találkozókon fújják a sípot, illetve lengessék a zászlót. Közülük másfél tucatnyian a - papíron - gyengébb nem képviselői közé tartoznak. Azokon a…..
csomby 2013.04.08 19:11:05
@morzsafa: :-P
Mint tudjuk, a telefonunk egy kicsit el lett „hanyagolva” gps ügyben. A-gps került bele. Ha egyfelől nézzük, az a-gps nem rossz dolog, hisz a mobilszolgáltatótól lekéri az adatokat, és gyorsabban talál műhódokat. Másfelől, nem igazán klassz, hisz a dolog akkor működik,…..
csomby 2011.01.24 21:43:11
Sziasztok!

Rengeteg problémám volt a GPS-sel, miután felraktam a FROYO-t. De aztán sikerült megoldani, amit megosztok, hátha másnak is segíthetek vele:

November 30-án vettem egy galaxy 3-at. Nem volt vele nagy bajom, de elvileg a FROYO már támogatná az alkalmazások sd-re való tárolását, illetve a flash cuccokat, ezért feltoltam a I5800XXJP9 romot először. Szép gyors, semmi remegés. De! És itt jöttek a problémák:

- Lassan tér vissza pihenő állapotból, és valóban, csörgés után kell vagy 2 másodperc, mire látok valamit, vagy fel tudom venni a telefont. Ez sem lenne akkora baj, de ez van akkor is, ha bontani akarom a hívást.
- Aksit nagyon szívja, naponta töltöm, és kb. 2 óra beszélgetés padlóra is küldi…
- GPS jelet nem talál 20 perc alatt sem. Pedig semmi nem árnyékolja, a CoPilot mutatja a műholdak erősségét, és még csak meg sem jelenik, hogy valamit is akár gyengén is telálna.
- Telefonálás közben kattog a hangszóró, és néha nem is értem, amit mondanak nekem.

Olvasgattam, keresgéltem, aztán feltoltam a I5800XXJPF rom-ot, ami szintén nem hozott érdemben változást. Kattog, nincs GPS jel, és nem támogatja a flash-t… De itt sem adtam fel, találtam még egy rom-ot, igaz, custom, de bíztam benne, hátha van valami bugfix benne, és így most a JPB_LIGHT_CUSTOM névre hallgató, alapból rootolt, I5800XXJP4 alapú rom, de egyenlőre ebben sem látok érdemben javulást… :-S
Valakinek voltak ezekhez hasonló tapasztalatai?
Melyik az a rom, ami stabilan fut, és legalább a “kattogás” problémát orvosolja??

A GPS probléma megoldódott a következő művelettel:

A vasárnapom azzal telt, hogy a gps-t buheráltam, és végre sikerült megoldani! Mostmár net kapcsolat nélkül is kb. 1 perc alatt talál megfelelő gps jelet. 2-4 műhold 20-30 másodperc alatt megvan, és nem is veszti el (szabadtéren, autóban, buszon). Egyenlőre ez a rész már jónak tűnik. Már csak a kattogást kellene megszűntetni, és akkor nem panaszkodnék.

Röviden, amit csináltam, ami nekem megoldotta a gondot FROYO-n:

- rootoltam a telefont (mindegy, hogy hogyan csinálod)
- FasterFix nevű programmal az aktuális szervert európára állítottam, mivel nem csak az országban szeretném használni a gps-t, és "hu" beállítással sem lett semmivel sem jobb, sőt, talán még lassabb is... Majd egy restart a telefonnak
- *#*#3214789650#*#* kód vagy ha jobban tetszik, parancs a tárcsázóban, így bejön a GpsSetup2 nevű gyári kis gps beállító és tesztelő progi, ami ha épp nincs bekapcsolva a gps, akkor rögtön feldob egy ablakot, hogy kapcsold be azt. (De csak a gps részt kell bekapcsolni, a hálózat és a segítő érzékelők nem kell!! Ezek után egyet vissza lépsz, és bent is vagy a beállításokban.)

GpsSetup2 beállítása:
- gpsOne XTRA menüben: Xtra Enable->Enable, majd egy lépés vissza.
- Settings menüben: Parameter Settings->Position mode, itt felül ki lehet választani, hogy melyik opciót akarod használni, és nekünk az otions3 kell (így elvileg az UP MS BASED és az UP MS ASSISTED kivételével minden mást bepipál)
- a többi beállításhoz nem kellett nyúlnom, azokat hagytam, ahogy vannak.

Elvileg így már működnie kell mindenféle segéd érzékelő és net kapcsolat nélkül.

Ha tesztelni akarjátok, arra is van lehetőség a GpsSetup2-ben:
- Commands menüben: Get position, ahol a start gombbal egyből keresi a műholdakat. Nekem kb. 5-10 másodperc alatt már volt 2 műhold az udvaron, ahol semmi sem árnyékolt. 1 percen belül 6-7 műhold volt már… Ha meguntátok a tesztet, akkor stop, és csak kilépegetsz.

Ha valakinek még problémája van, szóljon bátran, ha tudok, segítek.

csomby
csomby 2011.02.07 18:51:57
@TGyuri:
A Fasterfix minden megnyitásnál Ázsiát ajánlja fel, mert abc sorrendben az van a lista elején. De ha megnézed, ott lesz felette, hogy Current server: ... És ott az lesz, amit előtte beállítottál.