Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BárányKolléga

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
BárányKolléga 2011.01.24 15:26:23
Nem olvastam el minden kommentet, ezért előre is bocs, ha olyat írnék, amit más már leírt előttem. Szerintem 13-14 éves gyerekeknek este tízkor otthon a helyük, és akkor még elég megengedő voltam. Mi az, hogy bulizni járnak éjnek évadján?! Hol vannak a tisztelt szüleik, miért engedik el őket? Egy 13-14 éves ifjú még gyerek, akármilyen felnőttnek akar is látszani. Jó lenne, ha a 13-14 éves (és egyébként még a 16-17 éves) ifjak is tudomásul vennék, hogy gyerekek, és így is viselkednének. Az, ha egy 16 éves úgy néz ki, mintha 22 lenne, nem érdem, hanem inkább szomorú. Mert 30 éves korára már kiélt és kiégett lesz.
Félreértés ne essék, nem a normálisan szórakozni vágyókat ítélem el, akik időnként elmennek egy-egy bulira, hanem azokat a tizenéveseket (és szüleiket), akik minden hétvégén valami diszkóban fetrengenek, berúgva meg betépve. A West Balkánban elhunyt három lány közül is kettőnek a szervezetében drogot találtak. 17-18 évesek voltak. Nagyon sajnálom őket, a családjukat, de megkérdem: miért éltek így? Hogy lehet, hogy valakinek a 17-18 éves gyereke hétvégenként betépve bulizni jár? Mire nevelték a t. szülők, ha azt hitte, hogy ő ettől különb, szebb, jobb, felnőttebb lesz? Tudom, a korcsoport vonzereje nagyon nagy: ha a barátnő vagy barát azt mondja, hogy ez így jó, egy tizenéves a legritkább esetben mond ellent, nehogy a csoport kirekessze. Így aztán iszik, akár drogozik is, akár meggyőződése ellenére is, mert nem akar kilógni a társaságból. (Rosszabb, ha meggyőződéssel teszi.) Ámha azt a tizenévest normálisan nevelik, nem fog ilyen helyzetbe kerülni.
BárányKolléga 2011.01.24 17:12:10
@manager2008:
Igen, mindenben tökéletesen igazad van. A két szülő közti kapcsolat-megszakadásban is, aminek a gyerek issza meg a levét – mint látjuk, szó szerint. Az elvált szülők között ide-oda vándorló gyerekekre a kutya nem figyel. Viszont ha valaki olyan környezetben nő fel, ahol pozitív példákat kap, még a szülők válásának ellenére is tudja, hol a határ. Nem próbálja meg kijátszani egyik szülőjét sem, nem használja ki a lehetőséget, hogy hülyeségeket csináljon. Ezek a lányok állítólag úgymond jó családból származtak, de ezt csak ilyen-olyan mendemondákból hallottam. Egy szilárd értékítéletű család gyereke megnézi, milyen helyre megy bulizni és kikkel.

Mellesleg csak annyi jutott még eszembe ennek az egésznek a kapcsán: Woodstockban négyszázezer betépett jóember ült három napig a füvön, mégse tapostak halálra senkit. A Wight-szigeti rendezvénynél úgyszintén, pedig ott még kerítésdöntögetős-ingyen bejutós sztori is volt. Ha az akkori filmfelvételeket megnézi az ember – Woodstockból van egy jó pár –, még közvetlenül a színpad előtt se volt lökdösődés és tülekedés, akkor se, ha pl. Hendrix játszott, és mindenki látni akarta. (Altamont az más eset, ott se a nézőkkel volt a baj, úgyhogy ez már külön történet, nem keverem ide.) Nem lehet, hogy a mai világgal valami alapvető nagy baj van? A 60-as évek zenéi gondolkodásra akarták serkenteni a hallgatót. Drogoztak ugyan a népek, de figyeltek egymásra. A mai világban meg légy egyéniség, légy törtető, különben más viszi a pálmát. A gyerekek csak azt hallják, nehogy lemaradjanak valamiről, kimaradjanak valamiből. A bulikon az a lényeg, hogy minél előbb kiüssék az agyukat, hogy felejtsenek. Meg is van az eredménye.