Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m-p-z

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Találkoztam pár ismerőssel a minap, akik toborzási területen dolgoznak, beszélgettünk, hogy most januárban mit látnak, beindult-e a cégeknél a felvétel? Elég egyhangú volt az álláspontjuk, miszerint ami most történik, az nehezen nevezhető beindulásnak. Nyílt egy pár új…..
m-p-z 2011.01.24 12:16:54
Ezt már nem állom meg szó nélkül, mert ez már több a soknál. Miszerint elhíresztelik, hogy nincs mérnök stb. hát had mondjam el, hogy én az évfolyamon a jobbak közt voltam, és 2 idegen nyelven is beszélek, az egyiken kiválóan, és már több mint egy éve nem kapok még sorvezetői állást sem, és ráadásul az ország 75%-ába hajlandó lettem volna elutazni/költözni az első perctől, hogy állást keresek amit teszek már azelőttről, hogy végeztem volna, úgy ahogy a nagy könyvben megvan írva.
Az egyetlen bűnöm, hogy nincs ismerősöm aki beajánlana, akit csak ismerek és felvették valahova mind csak így kapott állást, addig ők is csak keringtek az országban. Ahova csak lehetett jelentkeztünk, de még csak válaszra se méltattak, vagy olyan indoklással nem vettek fel amiről tény, hogy nem igaz, de simán az arcomba mondták. Mióta csak figyelem az állásokat (több éve) a tisztelt multik mindig ugyanazokat a pozíciókat hirdetik, most is láttam olyat ahol még arra is lusta volt a hr-es, hogy a jelentkezési határidőt átírja, 2009-cel hirdetik most 2011-ben! Csak az adatbázist gyarapítják a jelentkezők, amikor tényleg kell ember arra valakinek a valakijét veszik fel. Egyébként már először is direkt keveset kértem, szó se volt a fent említett összegekről, nehogy az legyen a baj.
Véleményem szerint a legtöbb hirdetés mögött nincs valódi állás csak reklám a cégnek, hogy látjátok milyen „dinamikusan fejlődünk”. Valamint ez egy kampány is és arra megy ki, hogy egyre többen végezzenek, telítődjön a piac és a mérnök is olcsó munkaerő legyen mint az operátor, és ha nem tetszik a képe, akkor már lehessen is meneszteni. Ez egy nagyon hatékony nagyon eredményes kampány volt, ugyanis már célt értek.
Amiről szó van, hogy hiányszakma stb. kb. 10 éve volt igaz sajnos, és már nekem is csak az maradt, hogy eltűnjek, és valamerre átképezzem magam, csak én se tudom mire, mert én azért tanultam ezt mert ez érdekelt, de lassan már tényleg bedobom a törölközőt és másban fogok próbálkozni.
m-p-z 2011.01.24 12:24:44
@mernokbazis.hu:
Ez is is nagyon jó, ugyanaz az állás van fent legalább 10-szer, különböző közvetítőkön keresztül, igen már végignéztem mind! Nem tudom sírjak vagy nevessek.
m-p-z 2011.01.26 21:10:21
@Karriervadász: Nyilvánosan elővigyázatosságból nem írok további részleteket. Örülnék, ha tudnál valamit, és szívesen elküldöm a cv-met is, ha nem csak statisztikailag érdekel a dolog, de így névtelenül ez elég felelőtlen volna a részemről. Tisztázni kellene mailben.
Az álláskeresés, karrier témában írt cikkek nagy részében toborzó, személyzeti tanácsadó cégeket, karrier-tanácsadókat kérdeznek meg az újságírók. Természetesen ők, mivel nagy számban találkoznak álláskeresőkkel, önéletrajz vagy interjú szinten, releváns információt…..
m-p-z 2011.01.24 12:40:25
@Nick Papagiorgo:
Fogadjunk az még nem jutott eszedbe, hogy azután is kivehet albérletet, hogy felvételizett hozzátok és talán ezért nem közölte a címét, ami egyébként jogilag nem is képezheti döntés alapját. Azért jó, hogy te minősítesz másokat, miközben ezt magaddal már kiváltképp megtetted. Lefordítom: Ezzel a bejegyzéssel is csak a saját magadat értékelted nagyon meggyőzően.