Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pöpi6

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Elmesélem Nektek, hogyan lett a Férjem Jehova Tanúja...: ...Ott kezdeném, hogy nehéz gyermekkora volt . Édesanyja öt éves korában elhagyta a családot egy gazdag férfiért,...az édesapja alkoholba menekült,...a nagyszülők, az óvoda, az iskola vette át a nevelő…..
Kik vagyunk, és mit akarunk?  Jehova megkeresztelt, aktív, keresztény és hűséges tanúi vagyunk, nem hitehagyottak, nem szektások, nem felforgatók, nem szakadárok, nem alakítunk új csoportot, nem akarjuk megtagadni az Őrtorony érdemeit és munkáját, nem akarjuk magunkhoz…..
Pöpi6 2011.08.23 07:50:20
@bigpast: Mélységesen egyetértek veled..., valahol olvastam, hogy: "... objektív igazság csak a matematikában van..."
Szerintem objektív igazság : az Isten Igazsága, minden más igazság-keresés már csak szubjektív lehet. / ...legyen az egyéni avagy csoportos.../
Bill Bowen levele a Vezető Testületnek 2002.12.31-én    2002. 12. 31.  Governing Body Watchtower Bible and Tract Society 25 Columbia Heights Brooklyn, NY 11201   Kedves Testvérek,   azért írunk, hogy ismét kérjük, cselekedjetek a Nyáj érdekében. Ez az esztendő leleplezte…..
Pöpi6 2011.08.19 18:27:26
Vannak olyan esetek, amikor eltusolják a tanúk kellemetlen cselekedeteit..., nehogy csökkenjen a helyi gyülekezet taglétszáma.
A következő történet erről szól..., a családom is érintett volt az ügyben.
Felemás igában élünk a férjemmel, az előző házasságomból született egy fiam, aki hozzám hasonlóan nem tanú.
Még gimnáziumba járt, amikor megtetszett egy tanú-házaspár kislányának, aki küldött neki telefonon egy üzenetet. A fiam " bűne" csupán annyi volt, hogy válaszolt erre az sms-re, amit a tanú anyuka véletlenül?... elolvasott és elindult a lavina..., az apuka indulatos lett..., azonnal intézkedett..."Az ilyen szerelmi kihágásokat bizonyára csírájában el kell fojtani."....
Egy fárasztó munkanap után épp vacsorához készültünk a férjemmel, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy motorzúgás... , fékcsikorgás..., kiabálás..., ... csörgés , csattogás..., mire gondol egy szülő...?" Istenem, csak nem elütötték az épp motorral hazaérkező gyerekem?"
Rohantam ki az utcára..., látom egy bordó autó mögött kilógó lábak..., hát hirtelen sokkot kaptam...
Szerencsére nem baleset történt. Hogy mi történt?
A felindult tanú apuka nyomába eredt a fiamnak...,hazáig követte autóval..., majd bemutatkozás nélkül közölte vele, hogy meg ne próbáljon udvarolni a lányának, mert annak komoly következményei lesznek!!! A fiam csak annyit kérdezett, ugyan mi bűnt követett el, nem értette az egészet, hisz ő nem tudhatta, hogy a kislány kereszteletlen hírnök és nem barátkozhat kívülállókkal..., udvarolni meg pláne nem akart..., a fiammal lévő barátja is visszakérdezett, hogy miért baj az, hogy Karcsi válaszolt egy neki küldött sms-re..., erre az kapott egy nagy pofont válaszképpen, hogy..." Téged nem kérdeztelek" !!!
Erre a barát , aki önvédelmet tanult, leteperte az apukát a földre ..., ekkor érkeztem ki én és ennek látványától kaptam sokkot.
Az utánam kifutó férjem ismerte meg Gergőt a "tanú-testvért" , aki csak mekegett-makogott, mert akkor szembesült a ténnyel, hogy a fiú az én szintén tanú- férjem nevelt fia.
Gondolhatjátok, mekkorát csalódtam az addig " szentnek " hitt tanúkban?
Mit gondoltok lett valami az ügyből?- Azóta is köztiszteletben álló ember a gyülekezetben..., valószínűleg a férjem nem rohant a vénekhez besúgni,
csak annyival kommentálta a történéseket, hogy mi tanúk is emberek vagyunk, tökéletlenek, elkövethetünk hibákat. Gergő bocsánatot kért tőle, őszintén megbánta, amit tett, és ennyivel le lett zárva az ügy.
...És én? aki sokkot kaptam?... És a fiam, akit ártatlanul megalázott?...És a barátja, akit ártatlanul lepofozott?...Tőlünk nem kellett volna bocsánatot kérnie? ...Egyáltalán ..., soha az utcánkban ilyen szégyenteljes esemény nem történt..., ki rehabilitálja a " hírnevünket "?
Jehova Tanúi  A Jehova Tanúi az a szekta, amely azt állítja magáról, hogy az ő vallásuk a leggyorsabban terjedő vallás a világon. Talán ők a legnagyobb missziunáriusok az összes többi vallási mozgalom között. Senkit nem fogadnak a soraikba, míg emberek látogatásával…..
Pöpi6 2011.08.15 23:56:14
Idézet Jehova Tanúi évkönyvéből /2011/ :

" Mindennek pontosan utánajárnak"

"Jézus azt mondta, hogy a hű rabszolga értelmes módon megadja majd a háziszolgáknak az "eledelüket a kellő időben". Ezzel arra utalt, hogy akik gondoskodnak a "szellemi eledelről", azok lelkiismeretesen és körültekintően látják majd el a hit házi népét ( Máté 24:25-47).
Krisztus felkent testvérei napjainkban az írói osztályt használják fel Brooklynban, hogy szellemi eledelről gondoskodjanak folyóiratok, füzetek, könyvek és egyéb nyomtatott és elektronikus kiadványok által. ..............................
....................................................................................
Még a szent szellem által irányított bibliaírók is odafigyeltek rá, hogy mindennek gondosan utánajárjanak, hogy pontos felvilágosítást közöljenek. Lukács például sok-sok szemtanúval beszélt, és " mindennek pontosan utánajárt az elejétől kezdve" ( Luk 1:1-4).
Az írói osztály is "mindennek pontosan utánajár". De hol találnak megbízható információt? Igaz, az interneten könnyen és gyorsan lehet rengeteg információhoz jutni, ám azok, akik kutatást végeznek a főhivatalban, nem vesznek alapul blogokat vagy olyan weboldalakat, amelyeket név vagy megfelelő képesítés nélkül állítottak össze, illetve amelyek nincsenek kellően alátámasztva adatokkal.
.....................................................................................
......................................................................................
Ennélfogva az írói osztály inkább mértékadó forrásművekre, elismert szakemberek cikkeire és jó nevű kiadók könyveire hagyatkozik. "

( Az írás magáért beszél...)
Jó napot kívánok!Az én kérdésem a számomra nagyon fontos,mert nem értem meg.Miért van az ha valaki megemliti Jehova isten nevét mindjárt mindenki a nem tetszését nyilvánitja ki.Én a pároméknál lakom és a szobámba szoktam ismerkedni a bibliával.Miért szégyenlik ezt? És miért…..
Pöpi6 2011.08.15 10:53:56
Kedves Hajni!

Amikor hozzám is bejöttek a Tanúk a munkahelyemre hirdetni az igazságukat és a beszélgetés végén megkérdezték: " Ugye te is szeretnél Jehova barátja lenni? "...Nos hirtelen sok minden átfutott a fejemben..., mit is válaszolhatnék erre a kérdésre... :
- A legelső gondolatom az volt, hogy a fizikai szüleim is megtisztelem azzal, hogy Édesanyámnak, Édesapámnak szólítom, a Nagyszüleim esetében már esetleg Eszti-Mama vagy Sanyi-Papa, Pöszi-Mama, Anti-Papa a megszólítás,de azért, mert belőlük van négy, illetve volt :( ,...hát akkor hogy szólíthatnám a Teremtő Istent csak így egyszerűen Jehovának ? ! / Az más , ha Jehova -Istennek nevezem/ , de nem... Jehovának, ... ez a mai napig bántja a fülem, zsigerből tiltakozom ellene.
Véleményem szerint van a TEREMTŐ.
A VELE való viszonyunkat talán még szavakkal sem fejezhetjük ki,...ez bennünk van..., semmihez sem hasonlítható kötődés, érzés, érzelem, TISZTELET, HÁLA.
Szüleink,gyermekeink,családtagjaink..., megint csak más viszonyokat, érzéseket, érzelmeket
képviselnek bennünk és még sorolhatnám : szerelmünk vagy házastársunk, barátaink, embertársaink, ellenségeink ,stb..Összehasonlíthatatlan viszonyok, érzések, érzelmek...!

Bocsánatot kérek, de ebben a megvilágításban én is borzongok a "JEHOVA" név hallatán.

- Aztán az előző gondolatvillanásból következik, hogy összeszorul a gyomrom a gyülekezet elnevezésétől is: "JEHOVA TANÚI" Nem lenne kifejezőbb :
" Őrtorony Társulat Tanúi " ???

Miről is tanúskodhatunk a világi életben?
-Arról, amit a saját szemünkkel láttunk; a saját fülünkkel hallottunk.

A tanúk arról tanúskodnak, amiről a gyülekezeti összejövetelen hallanak, látnak, amire megtanítják őket.

HOGY NEVEZHETIK MAGUKAT JEHOVA TANÚINAK??? ......................................................
.................................................................................

Visszatérve az írásom elejére,...mit is válaszoltam a tanúknak ? : -igaz, kitérő válasz volt-
" Tegnap megakadt a szemem egy kis pitypangon az udvaron. Gyomláltam épp, letéptem :( ...megnéztem közelebbről, csodát láttam: maga a tökéletesség...az apró sárga téglalap alakú szirmok közül kikunkorodó porzók
olyan szimmetriát alkottak amit ember soha nem utánozhat..., számomra ez a kis gyomnövény többet tanúskodott akkor a TEREMTŐRŐL, mint bárkinek a szavai.)

Nem, én nem lehetek az Ő barátja."

Ezt ők akkor elutasításnak értelmezhették, mert nem is győzködtek tovább, illedelmesen elköszöntek és elmentek ... , de talán a prédikálószolgálat közben találkoztak ezzel a kis gyomnövénnyel és kíváncsiságból lehajoltak hozzá és megszemlélve közelebbről átérezhették azt a csodát, amit én! :)
Pöpi6 2011.08.15 23:23:14
@Zsolt520:

Kezembe került a Jehova Tanúi évkönyve 2011

/Megérdemel egy kis elemzést!/

A 2. oldalon a: "2011-es évi szöveg

"Jehova nevénél keress menedéket"
( Sofóniás 3:12)"

A 3. oldalon:" Levél a Vezető Testülettől"

" Drága Társaink, akik Jehovát szolgáljátok!

Milyen izgalmas időket élünk! És mennyi örömben van részünk! Nagyon boldogok vagyunk, drága testvéreink, hogy " vállvetve" végezhetjük veletek minden idők legnagyobb tanúskodómunkáját, mely által égi Atyánkat, Jehovát dicsőítjük ( Sof 3:9; Ján 14:12).
...................................................................................
...................................................................................
...................................................................................
A " Maradjunk közel Jehovához!" jeligéjű kerületkongresszusok, melyeket többségükben 2010-ben tartottunk meg világszerte, megerősítették az égi Atyánkhoz , Jehovához fűződő kapcsolatunkat. Milyen igazak a zsoltáríró szavai: " Boldog nép az, amelynek Istene Jehova!" ( Zsolt 144:15).Bármit hoz is a jövő, biztosak vagyunk benne, hogy ha Jehova velünk van,semmitől sem kell félnünk (Zsolt23:4)
.Jehova a Fia által nemsokára "lerontja az Ördög
munkáit" (Ján 3:8). Már alig várjuk azt a napot!
De addig is bőven van tennivalónk (Kor 15:58).
Szeretnénk, ha tudnátok,hogy " nem szűnünk meg mindig említést tenni rólatok imáinkban" (Róma 1:9).
Szívből kívánjuk,hogy tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, miközben várjátok Jézus Krisztus, a mi Urunk irgalmasságát az örök életre" (Júd 21).

Nagyon szeretünk benneteket.

Testvéreitek
Jehova Tanúi Vezető Testülete"

( Akinek alacsony a vérnyomása,ajánlom végigolvasásra az egész évkönyvet..., garantáltan rendbe fog jönni !)
Legfőképpen 3 Péter-től, de bármelyik tanútól is nagy érdeklődéssel várjuk a válaszokat!   1. Mik az Őrtorony mértékek más vallások mérlegelésére? Máté 7:2 2. Ki győzte meg Charles Taze Russell-t arról, hogy Krisztus Második Eljövetele 1874-ben kezdődött el? 3.…..