Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pokember

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vissza a marxista gyökerekhez jelszóval megalakult az MSZP AlterGlob nevű tagozata a feminista Alföldi Andrea és Gellért Dániel vezetésével. A párt székházában 50-60 ember jött össze ebből az alkalomból – a meghirdetett Sickratman-koncert miatt többre számítottunk.…..
Pokember 2011.01.23 15:26:06
Ez egy marhaság!

Nem is tudom, minek erőltetik a dolgot. Mondjuk nekem az 50 éves már nem fiatal, de ha csak igy tudott nekik kijönni ez a csodálatos létszám....

Egyébként nem értek egyet még az önmeghatározásukkal sem. Világosan látszik, hogy az MSZP az utóbbi 6-8 évben minden volt, csak épp baloldali nem. Most meg nemcsak baloldali, hanem még marxista is? (Legalábbis ez az oldaltermése...)
Ez egy átverés, és ha már sem a Fidesszel, sem az LMP vel, (és a Jobbikkal) nem tudják sikeresen felvenni a harcot, inkább megpróbálják tömöriteni a baloldalon elhelyezkedő kis szervezeteket. Mert ennek ugye, ez lenne a lényege. A többi szervezettől előbb utbb elvenni az emberanyagot, és egyetlen nagy katyvaszba sűriteni. A gond csak az, hogy ezek a kis törpeszervek sokkal inkább baloldaliak, mint az AlterGlob valaha is lesz.
Ott van mindjárt a 20 éve töretlen, ma már kuriózum Munkáspárt. Ami a mai napig november 7-et és április 4.-et ünnepel. Igaz, öregek. Lassan alig marad párttagjuk, hogy elmesélje, mi is az a marxizmus.
De ha már belekezdtünk a felsorolásba, van itt az előbbiből kiszakadt Munkáspárt 2006, vagy a cikkben emlegetett Zöld Baloldal.... bár ezek szerepe oly csekély, hogy azon sem lennék meglepve, ha valakimost hallaná először a nevüket.
De lépjünk tovább, és nézzük meg a fiatalságot.
Az AlterGlob 50 éves (minusz) fiataljaival szemben itt van a legnagyobb ifi szervezet, a Baloldali Front, a maga tizen és huszonéveseivel, aztán ott van még a Miksz, de talán létezikmég a Fibu, és ehhez jönnek még olyan kis kiegészítő apróságok, mint az Attac, vagy aKádár János Baráti kör stb....

Érdekességképpen (mivel nyomon követem a baloldali változásokat) linkelek egy aranyos dolgot:
szegedma.hu/hir/szeged/2011/01/%E2%80%9Etisztan-baloldali%E2%80%9D-partta-alakitana-az-mszp-t-az-alterglob.html

Úgy látszik, az igazi baloldaliaknak sem tetszik ez a játszóház, amit az AlterGlob készítget. Van igazságuk....