Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irtech

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Miniszterek! Tisztelt Országgyűlési Képviselők! A Kormány 2017 márciusától át akarja alakítani a közmunkarendszert. Erről  most, januárban szándékoznak dönteni. A Kormány szándékával alapvetően egyetértünk, mert a mi véleményünk is az, hogy maga a közmunka…..
irtech 2017.01.01 14:24:45
@KARIKA: Kedves KARIKA!
Tapasztalatból mondom. Miután 1954.július 1. után születtem, megszüntették a TB jogosultságomat és rehabilitációs segélyemet, feltételezem, hogy nem csak én jártam így. Magyarul az egészségi állapotom romlott. Ehhez, ha hozzáadjuk, hogy a szakorvosi rendelés regionális, még útiköltséget is kellene fizetni az egészségügyi ellátáshoz vidéken. A munkaerő piacon is lehet munkát vállalni, az is igaz, megfelelő külső megjelenéssel és mentális felkészültséggel, + útiköltség és élelem támogatással legalább az első hónapokban. A szegregált iskolák és az alultápláltság sem feltétlenül előny munkavállalásnál. A másik fele a dolognak, hogy megjelent egy csomó olyan foglalkoztató a piacon, aki igenis felveszi az állami támogatást pl. idősek otthona, vagy házi segítségnyújtás szolgáltatásra, ezen kívül térítési díjat is kér a szolgáltatásáért, és közmunkásokat alkalmaz állami támogatással. Tőlük nem félti az adóbefizetését?
Nyitott szemmel Ész nélkül 2016.12.29 13:14:46
Olvasom a mai hírt, miszerint Simon Attila, aktuális főokos a NGM-tól megszólalt közmunka-ügyben. Kifejtette azt, ami miatt már egy ideje zörög a haraszt. A legújabb ötletelést, ám már nem is ötletelés, hisz januárban tárgyalja is a Kormány, miszerint ha voltál olyan balf@sz, és három éven belül egy…..
irtech 2016.12.30 11:27:00
@OMari: Én elég sokat dolgoztam már pszichiátriai betegekkel. Volt tavaly egy munkám, ahol nagyjából fel is kellett mérnem ki és mire alkalmas, ők úgynevezett haladók voltak.
Magánbeszélgetés nem nagyon volt, de annyi kiderült, hogy a legkisebb gyógyszeradag náluk 3x2 2 mg -os Rivotril volt. Tegyük föl, hogy nincs munkája, emiatt TB-je sincs, mert miből fizetné. Hogyan fog gyógyszerhez jutni? Ha nem jut hozzá, akkor ki fogja kezelni a megvonási tüneteit, mert TB-je az nincs. Hogyan közmunkát végezni?
Egy másik helyen valakinek sikerült elhelyezkednie a szokásos módon ismerősön keresztül. Jött egyszer munka után teljesen szét volt esve. Kiderült, hogy gyorsaságban nagyon meg akart felelni és kihagyott váltogatva néhány gyógyszert és figyelte a saját teljesítményét. A lényeg kértem a vizsgálatát soron kívül. Éppen a legfontosabb gyógyszereket hagyta ki. Emlékeim szerint szakrendelés nincs is kis helyeken.
irtech 2016.12.30 14:25:42
@OMari: Valakit majd kineveznek. Bár azt mondták az értelmetlen munkát meg kell szüntetni.
irtech 2016.12.30 15:42:55
@irtech: Részlet egy baleseti jegyzőkönyvből: "Önnel annak kapcsán szerettem volna beszélni, hogy xxx a baleseti jegyzőkönyvben a baleset körülményeinek leírásánál arról tett feljegyzést, hogy a baleset őt a parókia hálószobájának ablaka takarítása közben érte.
Emiatt szerettem volna Önnel beszélni, és jelezni, hogy a közfoglalkoztatási programban az Alapítvány a református egyház tulajdonában álló ingatlanok épületek, zöldterületek stb. rendben és karbantartását tűzte ki célul egyebek között (ahogyan ezt a munkavállalók munkaköri leírása is tartalmazza), azonban hangsúlyozni szeretném, hogy a közfoglalkoztatott munkavállalók minden esetben olyan feladatot látnak el amely a köz javát szolgálja.
A parókia hálószobaablakának pucolása sajnos nem tartozik ezek közé."
De olyan is van, amiben felszólítják a munkáltatót, hogy évente ismételje meg az orvosegészségügyi vizsgálatot, erre azt válaszolja, direkt nem írtunk rá dátumot, tessék most ráírni.
Tele van vele az összes híradó: ott van mindenütt, megtekint, tanácsot oszt, vezényel, irányít, vízügyi szakinformációkat olvas fel, kolbászt ebédel és a gát árnyékában kávézik: nincs árvízi hír Orbán nélkül. Micsoda ellenpontja ez a márciusi hókáosznak. Csapataink…..