Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prelog

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Társaság ezúton értesíti minden kedves olvasóját, hogy megelégelte a homeopátiáról folyó parttalan vitát, ezért egy végleges megoldással le is zárja azt...
Prelog 2011.01.22 23:08:46
Egy ideje figyelem, amit a szkeptikusok a homeopátia körül művelnek, és eddig csak megmosolyogtam a dolgot.
A tudomány nevében küzdenek a homeopátiával szemben. Mekkora balgaság, emberek! Mégis mit bizonyítanátok be, azt, hogy a cukros víz -ami a golyócskákban van- nem gyógyít?? Szeretnék gratulálni..
Persze le kell rombolni az emberek tévhitét, pláne, ha egyesek pénzt is keresnek a tömegek tudatlanságával.
De én NEM így gondolom.
Mert ha placebót árulnak, akkor mi van?? Hallott már a szkeptikus társaság arról, hogy a placebó gyógyít?? És vegyszer nélkül teszi! Ha elmegyek placebót venni tudatosan, akkor az hatni fog? Miért akarnak kiábrándítani tömegeket, és elvenni tőlük valamit, amiben hisznek, és használ?
Szinte hallom a választ, hogy azért, mert a sok buta ember gyógyszer helyett is ezt eszi. De a homeopaták tudtommal hangsúlyozzák, hogy a készítmény nem helyettesítheti az előírt gyógyszeres kezelést.
A mai ember szinte semmiben se hisz, csak a tudományban. Abban, ami mindent elvett tőlük, ami nem bizonyítható, vagy mérhető, mert ha olyanban hiszel, akkor sötét vagy, mint az éjszaka, ill. természettudományosan alulművelt, becsapható.
De mégis mennyivel boldogabb tud lenni az az ember, aki hisz valamiben! Rosszul alszik, emésztési zavarai vannak, de a táltos tanácsára odébb teszi az ágyát, és minden megoldódott! Teljesen mindegy, hogy a pí-vizet issza, vagy a Szent Mária forrás vizét, ha neki ettől több energiája lesz, és színesebben látja a világot!
Akkor most ez esetben ki a káros az egészségünkre? Tessenek elgondolkodni, és önmaguk meggyőződéseivel szemben is szkeptikusnak lenni időnként..