Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajtosroló

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
A nomád-sorozatban továbbra is Budapest legkellemesebb munkakörnyezetét keresem, ezúttal a Stex házba tévedtem a laptopommal. Valójában a választásom most nem spontán elhatározásból vagy baráti ajánlásból eredt, a főiskolai éveim alatt sokat jártam ide, egyrészt mert korán…..
Sajtosroló 2010.08.03 15:19:08
@shitgun: nézzük őket, ha meg akarnak valamit, akkor odajönnek beszélgetni.
A vb-kommentátorok megnézték a foci vb lehengerlő látványt nyújtó központi vezérlőjét Johannesburgban: innen jut el a világ összes tévétársaságához az adás. 360 monitor egy falon a televíziós főhadiszálláson, jó meló nyugodt embereknek...
Sajtosroló 2010.06.10 19:47:31
18 év és még pár hónap. Kábé ennyi ideig tartana, ha valaki mondjuk beépített klotyóval ellátott űrruhában, infúziós zacsiból csöpögő pörkölttel és sörrel intravénásan táplálva egy ültő helyében szeretné végignézni a Magyar Televízió 160 000 órányi…..
Sajtosroló 2008.05.29 22:18:19
Az analóg anyagok - technológiájukat tekintve - bizonyos idővel veszítenek jelerősségükből, melynek eredménye oszcilloszkópon látható. Ez a mágnesszalag sajátossága.
Ezt lehetőség van digitálisan feljavítani, leghamarabb digitalizálás után. Egy több éves szakmai tapasztalattal rendelkező vágónak is igen kemény fejtörést okoz olykor a fényszintek megfelelő beállítása... és akkor még a hangról nem is beszéltünk, ami szintén szakembert igényel.
Úgyhogy ha valaki abban a hitben él, hogy egy cserfes szájú egyetemista képes ezt elvégezni, akkor sajnos azt kell mondjam, téved.
Persze akkor még a forrásanyag minősége technikai szempontból (az idő vasfogát nem tekintve) kifogástalannak kell legyen. Ha az sem úgy van, akkor szükség van egy harmadik szakemberre, aki azt a szalagot/kazettát/filmet képes olvasható állapotba hozni.

Mindezek után jöhet az informatikai szakember, aki a megfelelő formátumra konvertálja, majd letárolja és az adminisztrátor, aki kategorizálja ezeket az anyagokat.

Persze lehet majmokkal is csináltatni, katt-katt... de az MTV -ben dolgoznak szakemberek is, akik értékként kezelik a múlt mozgóképanyagait, és ennek megfelelően dolgozzák fel azt.

Legvégül azt a tévhitet szeretném eloszlatni, hogy ezt "közkincsnek" akarjuk. Televíziók nem dolgoznak olyan anyagokkal, melyeket érdemben tudna egy otthoni átlag számítógéphasználó kezelni. Ne is várjátok el ezt. Na és akkor a jogdíjakról még nem is beszéltem...
Bár ma reggel azt közölték a BRFK-n, hogy a korábbi bejelentéssel megegyezően a rendőrség ma, 14 órakor fog sajtótájékoztatót tartani a szerverlefoglalások ügyében, az imént azt az infót kaptuk, hogy sajtótájékoztató mégsem lesz, viszont hamarosan kiadnak egy közleményt és…..
Sajtosroló 2007.11.12 12:48:38
Azért olvastam itt a kommentek közt is egy-két hülyeséget... nem csak a szakértők tesznek ki magukért...
A bitHUmen egy közösségi site. Akár hiszi, akár nem, a mélyen tisztelt jogvédő-bürokrata, igazi értéke az ott kicserélt adatoknak nincs, vagy ha van is, akkor nagyon elenyésző méretekben.
Ugyanis a felhasználók bármilyen adatot cserélnek is egymás közt, azt önszántukból, ellenszolgáltatás nélkül teszik. Hozzáraknak valamit a közösséghez.
Ez lehet egy film, egy program vagy épp tudásanyag, amit megoszt másokkal a fórumban.

Akárhogy is számolom, az ország gazdaságát csak mozgatja ez a fajta fájlcserélés. Hogy miért?
Mert megveszik az emberek az internetet, szervereket, dedikált vonalakat bérelnek. Adóköteles hardvereket vásárolnak, jogdíjas lemezeket vásárolnak a boltban, fizetnek villanyszámlát... és úgy (ha már amúgy is nyakig ér a szar...) csöndben vannak egy picit.

Most tegyük fel, hogy egy ilyen bunkokráciában élünk, ahol a multik megköthették azokat a rabló-szerződéseket, miszerint az állam a feléjük befolyó összegekből minimális részesedést kap. Ez egyszer már rossz pont.
Most akkor szembesül az ország azzal, hogy az ország vezetői, akik egy ilyen volumenű eljárás levezetéséhez, megszervezéséhez elegendő kapcsolati tőkével, pozícióval rendelkeznek - ezek az emberek komolyan elhiszik azt, amit mondanak?
Ha az új generáció, aki majd őket felváltja (remélhetőleg minél hamarabb) torrentezik, és él, kihasználja a 21. század technikai vívmányait, akkor azt már ki lehet kiáltani bűnözőnek?
Bűnözők! Elvtársak! Nem lettünk egy kicsit sokan?
Biztos, hogy jól van ez így?
Azt hiszem, hogy aki aláírta a papírt, már-már nagyon fáradt. Nem kéne mennie?

Az információ hatalom...
ettől akar minket megfosztani... a jelenlegi "hatalom"
A rendőrség augusztus 27-én lefoglalta Magyarország egyik legnagyobb torrentszájtja, a PoWeR OF FREEĐOM szerverét és az üzemeltető egyéb gépeit. (Bár a felhasználók már 25-én arra panaszkodtak, hogy nehezen vagy egyáltalán nem tudnak belépni az oldalra, ez még a szolgáltatás…..