Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ausie

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már foglalkoztunk a Wizzair jófajta születésnapi fantomakciójával, amikor 20% kedvezménnyel drágábbak voltak a jegyek, mint előtte vagy utána bármikor, XYZ most elmeséli, milyen volt. A jelek szerint egyáltalán nem tűnt fel neki, hogy 67460-20%, az sehogysem lehet 63060 forint,…..
Ausie 2012.02.21 03:20:00
ugy ahogy elottem vki irta, kinek mi a fontos. 20as eveim elejen gyerek nelkul haverokkal nekem sem volt szempont a korai indulas keso esti erkezes, akar repteren alvas. En anno dolgozoi jeggyel utaztam. Vicces volt es erre volt penzunk, erre volt igenyunk. Igy 30as eveim vegen, gyerekkel mar mas a szempont. Nem tul korai indulas, nem tul kesei erkezes, kenyelmes, kedves kiszolgalo szemelyzet, csomagok vitele, vagyis a minoseg az elsodleges szempont. 2011ben utaztunk Malev-el, Bp-rol Parizsba, majd vissza. En nem hiszem h dragan vettem a jegyet foleg csucs szezonban, es utazas elott 3 hettel foglaltam. Osszesen fizettunk 2 felnott, plusz csecsemo nem egesz annyit, mint itt Qantas-al Melbourne-Perth egy felnottre. En azt mondom Malev nem volt draga, realis arai voltak. Voltak hibai, es ez foleg belso szervezeti hibai voltak, de mas allami magyar cegeknek is vannak. Mindig a top line management kapja a nagyobb szeletet, foleg Mo-n, es a kis dolgozo meg epphogy megel. Ez mindenhol igy van. A kulonbseg h Mo-n kp cserel gazdat uzleti tranzakciok soran es az szamit ki lop tobbet es ki kinek ad szivesseget, ki ki dugja be a nem tudom hanyadrangu ismeroset. Sajnos ez a kultura.
Mivel nekunk mar mas az elvarasunk / igenyunk, mi hajlandoak vagyunk fizetni erte, ezert a fapados joval tobbe jonne ki mint mas legitarsasag. Igy egyertelmu mi nem utazunk fapadossal. De ha ujra fiatal lennek es mas szempont lenne a lenyeges, akkor a vegeredmeny is mas. Szerintem kinek mi a fontos. Ha nem nagyok az elvarasok, akkor biztos h az utas a fapadossal is boldog lesz. Ha magas az elvaras akkor meg fizetni kell erte.
Aki követi a WizzAir akcióit, tudhatja, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ágnes azonban jóhiszeműen megadta maléves foglalási kódját online rendelésnél, így neki 7 ezer forinttal drágábbra jött ki Eindhoven, mint maléves kód nélkül foglaló utastársának: Egyike vagyok a…..
Ausie 2012.02.21 02:52:10
Latszik aki csomag nelkul indul utnak gyerekkel meg sosem utazott!!! Pelenka, cumisuvegek, min 2szeri valtoruha, tapszer, bebietel es meg sorolhatnam, ket nappy taska tele van csak a pici cuccaval. Hozza jon a laptopom es annak kabelei, extra mouse mert a laptoposat nem szeretem. ES akkor a borondokrol nem beszelunk. Vagyonokat fizetnenk a fapadoson. Mentem uzleti utra Europaba, Singapore-ba, Uj Zealandra es mindig volt kezi poggyaszom (laptop) es feladni valom is, pedig nem pakoltam tul magam es meg duty free dolgokat sem vettem. Laptop-ot kenytelen vagyok vinni, ez a munkaeszkozom.
Itt OZ foldon sem hasznalom a fapadosokat mert mire az extrakat raadom olcsobban utazok a Qantas-al. Nem beszelve Avalon airport kint van a fenebe 2 ora utazas, mig Tullamarin egy oranyira van. Ez is szempont. Ugyszinten Europaban sem jutna eszembe sem Ryanair, sem Wizz air-el menni. Malev-vel repultem mindig ha Europaban mozogtam, egyet leszamitva mikor Dusseldorf-bol mentem Budapestre akkor Air Berlin-el mentem. Nem volt rossz, de nem is a legjobb. Egyszer foglaltam fapadosra Budapest-Berlin-Budapest, de az ex-el osszevesztem es az ut meghiusult. Atrakni az idopontot tobbe kerult volna mint maga a jegy, igy veszni hagytam, meg mindig olcsobban jottem ki a bulibol. Felhivni a customer service-t lehetetlen, meg ha sikerul is tort angolt megerteni lehetetlen es fogalmuk sincs h mit akarok mondani, irodajuk nincs, ha barmi problemad van h odafordulj. Dolgoztam Malev-nel, es egyet ertek h fejesek szetloptak a ceget a rendszervaltas ota. De ez igy van mas allami szervnel is. Sajnos a kultura ilyen, es ez fuggetlen a Malev letetol. Nekem pl igenis hianyozni fog a Malev, mert elfogadhato aron normalis szolgaltatast tudtak nyujtani. Igaz a szolgaltatas merteke csokkent 2007-rol 2011-re, de nalunk nem jelentett problemat, a hideg szendviccsel is elvoltunk. A legiutaskiserok kedvesek voltak. Volt egy ket mogorva koztuk, de alapjaraton kedvesek es segitokeszek voltak. Jovore megyunk megint Europaba es fogalmam sincs melyik legitarsasaggal utazunk majd Europan belul, egyet tudok fapadossal biztos nem. Lufthansa-ert nem rajongok, mert a kiszolgalas es a mogorva legiutaskiserok nem hianyoznak a nyaralasom alatt. KLM-tol sem vagyok elajulva. Innen Down Under-bol mi mindig Emirates-el megyunk Becsig es egy dolog miatt 30 kilot lehet vinni fejenkent, es igenis gyerek mellett, meg mi vasarolunk Budapesten, pedig szinte ures borondokkel megyunk, kitoltjuk a 30 kilos fejenkenti adagot, sot egy ket kilo tulsulyunk van es volt mikor kezicsomagunk is volt boven. Emirates elnezi mindenzt es nem szamol extrakat. Legiutaskiserok mindig kedvesek es segitokeszek, es Dubai egy gyonyoru varos szivesen allunk meg utkozben.
Masik nagy hatrany a fapadosoknal hogy nem elfogadhato idpontban indulnak, tul korai indulas, tul kesoi erkezes gyerek mellett nem igazan jo. Lehet maga a jegy 20 EUR. Mi mar kinottunk abbol a korbol, h a ruhat nem viszunk csak ami magunkon van, vagy csak egy ket dolog, h hajnalban ott vagyunk a repteren, h ott alszunk a repteren, h a legolcso szallason szallunk meg. Csinaltam kollegakkal mikor Maleves voltam, igaz nem fapadossal hanem kedvezmenyes jeggyel, jo buli volt mikor 20as eveim elejen jartam. De igy 30as eveim vegen a kenyelmet reszesitem elonyben a penz helyett, es szimplan vagy van penzem utazni es megadom a modjat vagy nincs es maradok otthon. De h minel tobbet utazzak minel olcsobban mar nekem nem szempont.
Tehat egy szo mint szaz nekem/nekunk hianyozni fog a Malev, es ezt az urt a fapadosok sosem fogjak betolteni a mi szemunkben es a mi businessunk-et nem kapjak meg soha.
Egyebkent az osszehasonlitas jo, es eleg szemet dolgok elonyoket elvezni porul jart utasoktol. Szerintem ez szanalmas. Masreszt nem kell h megvegyed a jegyet h kidobja az arat, mert vegig csinalod a booking funkciot, kidobja az arat, es nem vagy koteles megvenni ha nem tetszik. Mindig az utolso funkcio a fizetes.
Harmadreszt kar vitatkozni, ki mit reszesit elonyben, aki a legolcsobb kategoriat keresi annak mindegy az az arra utazik es neki a fapados boven megfelel. Mi a kenyelmet reszitjuk elonyben az arral szemben es nem mennyisegre utazunk hanem minosegre, tehat a fapados kiesett a kategoriabol.
Ausie 2012.02.21 02:57:10