Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morciba (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar joghallgatóiból álló Együtt a Hallgatókért Kulturális és Közéleti Egyesület (EHA) sok szeretettel üdvözli karunk váratlan és zajos vendégeit! Bár szívesen látjuk őket hívatlanul is, vendégszeretetünknek határt szab, hogy…..
Morciba (törölt) 2012.02.16 20:18:27
Kedves keb 26!
Felettébb boldoggá tesz, hogy egy egyetemre járhatok olyanokkal, akik VÁGJÁK a jogot és annak ellenére, hogy leszarják a helyesírást, szöveget még remekül tudnak értelmezni. Azonban a vélemények arcba dörgöléséről szóló részt újraolvasnám a helyedben. Nem sok köze volt ugyanis a te hozzászólásodhoz.
A "Miből gondolod, hogy nem tudok örülni az ELTE hagyományainak?" kérdésedre a választ a "...nem tudok neki örülni h én is e 375 éves egyetem joghallgatója vagyok." mondatodból bátorkodtam leszűrni, de persze előfordulhat, hogy a soraidban oly magas fokú körmönfontság rejlik, ami elfedi együgyű elmém a valódi mondanivalódat.
A más nívójú felsőoktatási intézmények figyelmedbe ajánlása pedig a közlemény stílusát, és hangvételét fitymáló reakciódra reflektált, és ezzel próbáltam jelezni, hogy amennyiben a hivatásunkban a társadalom által is megkövetelt színvonal illetve méltóság számodra nem elfogadható, jobb lenne más szakma után nézned. És az itt használt főnevek jelentésbeli tartalmában megbúvó, üvöltő különbségekre is szeretném felhívni a figyelmedet. Azt pedig, hogy jeles elődeink, és oktatóink vajon milyen véleménnyel lennének a szeretett termekben órákon át tartó artikulálatlan gajdácsolásról, melynek egyetlen témája az volt, hogy meddig kurjongassanak még itt, nos meg sem kísérelném kitalálni. (például Békés tanár úrét, - Isten nyugosztalja - aki a rendszerváltozásban komoly szerepet játszva az akkor alakuló Kerekasztal számára felajánlotta a Kar általa vezetettbüntetőjogi tanszékét, hogy a nemzet ügyeibe való beleszóláshoz méltóbb formát kaphassanak a folyamatok, egy sokkal vészterhesebb időben...)
Mindezek fényében ajánlom figyelmedbe Georges-Louis Leclerc, Buffon grófjának nem éppen újkeletű mondását: Le style, c'est l'homme, avagy "A stílus maga az ember."
Morciba (törölt) 2012.02.16 22:35:11