Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kőkobak

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
kőkobak 2011.01.25 09:28:03
Az a helyzet, hogy mindnekinek majdnem igaza van. De kicsit érzelmi alapon csapkodtok, ezért egy kis ok okozati összefüggés - kis áthallás talán lehet a magánynugispénztárhoz - hogy mai döntéseink milyen hatással vannak a jövőre.És itt csak 10 azaz TÍZ év történelméről beszélhetünk.
A mese ott kezdődik, amikor OVI 200-ben megalkotta a középréteg felvirágoztatására szolgáló vedd meg a 3. lakásodat állami támogatással hitelkonstrukciót, amit a Meggyeske aztán 2003-ban elkezdett kiiírtani.
Felfűtött volt a hangulat lakásépítésileg, és a Ft hitelek hirtelen bedrágultak. A bankok meg hozzászoktak az állami dotáción megnyert hatalmas haszonhoz. Érdemes visszanézni miket kaszáltak akkoriban. Szóval 2002-ben Ovi megbuktatta magát, de hagyott egy időzített bombát, amit ma szívunk kérem!
Járai Zsigabácsinak hívták a bombát, aki akkor nem extra pénzért felügyelte, hanem extra pénzért irányította az MNB-t. Szocik meg nem merték eltávolítani, mert gyávák voltak. Pedig sokat használtak volna vele az országnak. Ugyanis Zsiga, hogy jól kicsesszem Megyespitével, baromi magasan tarotta a forint kamatokat. Igy Pitebá, mivel kénytelen volt az állami támogatást a forint hitelekről elvenni, mert az egész világ tudta, hogy ez az OVI bili nem tarthat örökké, finanszírozhatatlan (és miért is kéne álamnak dotálni azt, hogy XY főtisztviselő megvette 2 éves gyereke számára a jövendő lakást, mert az adókedvezményből és a beszedett bérleti díjból a törlesztés bőven kitelt)
Ekkor állt be az a helyzet, hogy mivel a bankok mohósága nagyobb volt, mint a kockázatkerülő magatartásuk, és jó jogi szövegeket is kitaláltak, amivel védhetik ma is a seggüket, elkezdték a devizahitelt, amivel hasonló hasznot vettek le államfiainkról, mint az OVI-s dotációs időszakban. Mivel egy idő után elfogytak a jó kuncsaftok, a mohóság pedig még tartott, egyre könyebben adtak hiteleket, most már azoknak is, akiknek sem jövedelmük, sem fedezetük alapján normális bank nem adna.
Sőt egy a lufin jól meggazdagodó brókerhálózat sorra beszélte rá az embereket, hogy vegyenek fel CHF hitelt az egyetlen házukra, és fektessék kínai részvénybe. Jó buli volt.
Na kérem ez a szar levedzik a fejünkön. Nem a csóró megvezetett hitelfelvevőket kell kárhoztatni, hanem OVI időzített hagyatékát, és a bankokat, akik most mossák kezüket, és igenis kifogják rámolni a népet az utcára, sé Ovi nem fogja megvédeni őket. És sajnos igenis mindenki adójából fogjuk az egész szutykot kezelni, mert nem lesz más megoldás, vagy max a rendőrség speciális egységei. Társadalmunk még inkább két részre szakad. Mocskos politikai játék volt az egész, amire rátett sajnos ez a válságosdi. Mondjuk ezt a bankok 2007-2008-ban láthatták volna, de a mohóság legyűrte a józan észt, és még rátettek egy lapáttal, ez látszik a fenti grafikonon is. Szégyen amit a nép egyszerű fiával tett a politika, és a pénzvilág. Mi meg benyeltük. Ennyi a sztori realisztikusan.