Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a.p.

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[English below!] Egyesek azt mondják: „A boltokban most minden drága!”, „Háborús infláció van!”, „Itt a vég!” Ők tévesen gondolkoznak. Még ha van is igazság abban, amit mondanak (és igen, persze hogy van), ezek a rémisztő állítások miránk és tirátok, kedves, hívő olvasók, nem vonatkoznak. Mi le…..
A koronavírus-járvány, az éjszakai kijárási tilalom és a nagy hideg együtt példátlan veszélyhelyzetet teremtett a hajléktalan emberek számára. Városaink polgárai, a járókelők - köztük a rengeteg külföldi turista - részéről általában sok jóindulatot kapnak: ki alamizsnát ad; ki eggyel több…..
December 17-én a 777 blogon Vágvölgyi Gergely egy rendkívül nyugodt, mértéktartó és kiegyensúlyozott cikkben fejtette ki gondolatait és érzéseit: https://777blog.hu/2018/12/17/bekes-karacsonyt/. Olvasóit arra kéri, hogy mi mindannyian „vegyük észre, hogy az ellentétes oldalon is emberek, magyar…..
a.p. 2018.12.20 15:24:20
@maxval bircaman balcán: Beer Miklós püspök is Soros Györgynek dolgozik?
„Egyetlen történet sem kezdődik a kezdetén, a fa gyökerei elrejteznek szemünk elől, ámde a vizekig nyúlnak.” Ez a mondat többször elhangzik a regényben, és a mű vége felé egészen más értelmet nyer, mint a „kezdet kezdetén”. Első olvasatra a fa gyökerei, melyek a víz alól is kitűnnek, utalhatnak a…..
Tengelytörés blog CBA bojkottom 2012.07.02 20:34:00
Nem valami nagyszabású akció ez, egyszemélyes bojkott. Körülbelül két hete tart, és bármilyen megrázó, a CBA még működik.  Némi gondolkodás után mégis arra jutottam, érdemes leírnom, miért nem vásárolok többet CBA-ban. Kíváncsi vagyok a reakciókra. A „bojkott” oka…..
Magyarországon terjedőben vannak a radikális, rendszerkritikus mozgalmak, illetve az azok eszközrendszerét alkalmazó csoportok. Úgy tűnik, ezek közé tartozik a Hallgatói Hálózat is. A tegnapi tüntetésen feltűnt néhány radikális szocmunkás, és gondolom ott volt pár Occupy…..
A Város Mindenkié csoport információi szerint a zuglói önkormányzat tervbe vette, hogy felszámolja a kerület azon közösségeit, ahol több tucatnyi hajléktalan ember él évek óta, saját építésű kunyhókban. A hajléktalan közösségek felszámolását a Francia út és Egressy út sarkán található kunyhókkal…..
a.p. 2011.10.15 19:31:09
Zuglóban lakom, a cikkben szereplő kunyhóktól nem messze. A hírt olvasva elhetároztam, hogy odamegyek, megnézem, mi a helyzet.

Beszélgettem egy rokonszenves, segítőkész férfival, aki őrként dolgozik a terület mellett, három ijesztő, de barátságos férfival, akik a kunyhókban laknak, és két másik hajléktalan emberrel, akik valamivel távolabb, a közelben élnek.

Valóban a jövő héten várható, hogy a Francia úton az Egressy úttól délre található kunyhókat lebontják, és a lakóikat kilakoltatják. Akikkel beszéltem, bizonytalanok voltak azzal kapcsolatban, hogy melyik nap lesz ez. Vagy hétfőn, vagy csütörtökön.

A cikkhez képest új információ volt a számomra, hogy az akció oka nem pusztán egy újabb polgármester rendteremtési hóbortja. Az kunyhók egy földúton, illetve közvetlenül mellette helyezkednek el. Ezt a földutat az önkormányzat szeretné felújítani, leaszfaltozni. A mellette lévő emeletes házat lebontják. (Onnan az eddigi lakók már majdnem mind kiköltöztek.) És új házakat építenek a helyére.

Tehát egy olyan tervről van szó, ami valószínűleg jóval régebbi keletű. És az útépítésnek, házlebontásnak, házépítésnek valóban feltétele, hogy a területen ne lakjon senki.

Ettől még persze az ott élők számára nagy megrázkódtatás, ha el kell menniük.

Mi most a célunk? Hogy a - valószínűleg pontosan beütemezett - építkezéseket halasszák el tavaszra? Nem hiszem, hogy ezt el lehet érni.

Hogy a sajtó kapja fel az ügyet, és híresztelje el, hogy a zuglói önkormányzat is ellensége a szegénységnek? Ez így általánosságban lehet, hogy igaz. (Papcsák Ferenc polgármester is a hétfői törvénymódosítási javaslat beterjesztői között van.) De a konkrét ügyben lehet hogy nem erről van szó. És a sajtótámadások akár harciasabbá is tehetik az önkormányzatot.

A kunyhók lakói nem szívesen mennek el, és nagy örömmel emlegették, hogy az AVM-től járt náluk valaki. De azért egy részük már tudja, hova menne. Lehet, hogy nagyobb segítség lenne a többieknek az új ,,otthon'' megtalálásában segíteni, mint kiélezni a konfliktust, aminek részesei.

Kérem, írjátok le, ha másképp látjátok, vagy ha tudtok valamiről, ami az én figyelmemet elkerülte.

Persze ha kiderül, hogy ez tényleg csak kezdete egy nagyobb, zuglói hadjáratnak, akkor én is indokoltnak látom a kemény fellépést.
Kedves Olvasók! (Barátaim, Honfitársaim, Magyarok stb stb.) Ezen a héten, eltérően a korrupt, bűnös szociálliberális kormány - kiköp - bukását követő év 21 hetétől  - már nem lesz időm normális posztot írni. Ezért, a (még) nálam (is) nagyobb erők parancsa, és a…..
a.p. 2011.06.02 12:02:38
Kb. fél éve olvasom viszonylag rendszeresen a blogot.

Az írások értelmesek és alaposak. Erősségük, hogy a más oldalakon agyonbeszélt témákban is általában valami újat mondanak. Ezzel függ össze az is, amit a gyengéjüknek látok. Néha a felvetett szempontok - bár intellektuálisan érdekesek - nem bírnak elég nagy jelentőséggel a tárgyalt probléma szempontjából.

Mondok egy példát. A gárdamódszerekről szóló első posztban szerintem olyan átgondoltan hadakozol a cigánysoron masírozás melletti két lehetséges érvvel, amilyen átgondoltsággal azt egyetlen gárdista sem képviseli. A masírozókat, és az őket támogatókat szerintem nem az mozgatja, hogy milyen feltételek teljesülése esetén van létjogosultsága bizonyos kriminológiai gondolatmeneteknek. A legtöbb masírozót szerintem érzések mozgatják: ,,Nem hagyhatjuk, hogy embereknek félni kelljen ezektől a bűnözőktől!'', ,,Legyen végre rend és biztonság!'' Ezen kívül lehetnek olyan szereplők is, akár helyben, akár máshol, akiknek jól jön, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, és a Jobbik ismertsége - és népszerűsége - növekedett. Ettől még a posztban leírtak érvényesek lehetnek, csak úgy látom, az elképzelt vitahelyzet a valóságban nem áll fent.

A továbbiakban is szívesen egészítem ki ezen a blogon a máshol szerzett információimat olyan szempontokkal, amelyekkel
- korábban nem találkoztam, és
- talán nem is létfontosságúak a közéleti események megértéséhez, de
- mindenképpen segítik a problémák sokoldalú megismerését.

:)
Szevasztok, szabadságharcosok! – Ezzel köszöntötte Bakáts Tibor a tömeget múlt hét pénteken. Egyből visszahőköltem: Én nem vagyok szabadságharcos. Aztán próbálgattam résztvenni az eseményekben, énekelni a „Miért hagytuk hogy így legyen”-t, meg a „Ha…..