Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grizzli

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl sok jóra nem számítanak azok a csepeliek, akik a fideszes vezetésű Csepeli Önkormányzat képviselő-testületi ülésének mai döntését várják a csepeli iskolabezárásokról. (Az ülés délután öt órakor kezdődik a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A napirend innen…..
grizzli 2011.01.28 13:01:28
Végig olvasva a gyűjteményr sok igazság és még több érzelem tapasztalható a kommentekben.
Amit én gondolok erről az a következő.
Nehogy valaki is azt higyje, hogy ez egy előkészítés. Ez maga a döntés. Miért?
Mert februárban elő fogják terjeszteni az éves költségvetést és júliustól ezeknek az iskoláknak ( Szárcsa, Csete )a fenntartási költsége (közaalkalmazottak bére, rezsi költségek ) már nem is szerepel majd benne.
Márciusban pedig elő kell álni azzal, hogy melyik iskolákban lhet és hány első osztályt indítani, mert ennek ez a határideje. Utána lehet nézni ezeknek a dolgoknak.
A Szárcs iskolával kapcsolatban ez előző képviselő testületi többség is álszent módon járt el. Mindent megtettek azért, hogy a Szárcsa esélyeit csökkentsék a a 2 első osztály indításához. Láthatóan, de nem tényszerű döntésekben az Eötvös iskolát preferálták, s ebben partner volt a 2.sz.egyéni vk. fideszes képviselője is.
Az Eötvös isi igazgató nője mindkét pártnál jól feküdt, most meg a fidesznél van jó helyen. ( A sajkát szemszögéből)
Mit felejtettek el a korábbi és mostani döntéshozók. A gyerekeket és az ő esélyeiket a tovább tanulásban. A készülő új oktatási törvény szelleme szerint az a gyerek aki nem versenyistállóba jár annak esélyei az érettségi megszerzésére is minimálisra csökken. Ez a kontraszelekció.

A fullra feltöltött osztályok és intézmények csoportszáma eléri a 30-35 főt.
Ebben a tömegben aki nem zseni az elkallódik. A pedagógusnak sem érdeke sem ideje a nehezebben tanulókkal foglalkozni.
Amig a mérce az, hogy egy adott iskola, osztály hány tanulmányi versenyet nyert meg, egy osztályban mennyire magas az átlag eredmény, addig a gyengébb képességüek ( hangsúlyozom ők sem hülyék ) ebben a rendszerben elkallódnak. Tehetségek gyerekek vesznek el, mert a rendszer nem védi és nem sgíti őket.

A Csete helyzete. A fővárosnak történő átadással, most boritékolom a 2012 évben a Csete is bezárja a kapuit. Hova mennek azok a gyereke akik, a fentiekben ecsetelt szemlélet miatt nem elég jók a Jedliknek, a Fodornak, vagy a Vásárhelyinek.
A belvárosba még azok közül sem fér be mindenki akik a Jedliknek már jók.

A kötelezően ellátandó feladat ( ebben az esetben alap oktatás ) elvileg nem azt jelenti, hogy a gyerek nyolc évig jár egy helyre, s ezzel ezt a problémát ki lehet pipálni.

Az elöterjesztésben szereplő elérni kívánt cél a 25 fős csoport létszám a 100 %-ra való feltöltés mellet, hogy fog megvelósulni? Egyenlőre sehogy. Ez a maszlag.

AA korábbi többségnek sem volt ingerenciája a kerület oktatásának korrekt, tisztességes átszervezésére, s a jelenlegi többség sem akar ezzel a problémával tisztességesen szembenézni.
Amikor ellenzékben voltak, minden olyan ügyben tüntettek, amit most erőből lenyomnak a választóik torkán. Az emlékezet rövid.

Ezzel szemben csak egy jól összefogot polgári engedetlenségi mozgalom járhat sikerrel.
Akár az is benne lehet, hogy a Szárcsa és a Csete köré élőláncot alkosson az akiknek ez az ügy és kerület demokratikus ügyintézése mkég fontos.

A gyerekeknek nincs párt identitása! Viszont nekik lehet jővőjük, amit nem kéne ily módon tönkretenni.
 Újabb helyen, a csepelinfoplusz.hu blogon találtuk az előző bejegyzésünkhöz hasonló segélykérő "kommentet", amit most szintén szó szerint ismertetünk. Eddig ezekkel ellentétes jelzést nem láttunk: "Tisztelt -bármelyik oldalon fórumozók!Most…..
grizzli 2011.01.21 08:50:20
Sziasztok!
A hír igaz. Jan.27-én fogja az előterjesztést tárgyalni az könkormányzat.
Az előterjesztés megtekinthető a
www.budapest21.hu jobb oldalt fent meghívó címszó alatt 9. napirend, 13.sz. előterjesztés. Nem csak a Szárcsáról van szó, hanem több intézményről.
Csak az nem derül ki belőle, hogy mindezt hogyan akarják megvsináni és az így kialakult helyzetet hogyan kívánják kezelni.
A stratégia ami a címe az anyagnak, bezárás, megszüntetés, bontás. De miért, és mi lessz azokkal akiket ez érint arról semmi. Senkivel nem beszéltek, szülők, tanárok, stb. döntenek.
És kész.