Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyulassy Attila

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából hat hónapos próbafolyamat után végül bemutattuk az 1001-et – valójában ennél kevesebbet dolgoztunk, volt benne bő másfél hónap szünet, meg másfél hónap után lecserélődtek szereplők is, úgyhogy egyszer nekifutottunk újra. És tulajdonképpen azt hiszem, hogy…..
Szeptemberben fogunk bemutatni egy új előadást, amit jelenleg 1001 munkacímmel emlegetünk, de szokott még lenni Ezeregyéjszaka, vagy Ezeregyéj is. Ugyan már áprilisban elkezdtünk vele dolgozni, de mint látjátok, még egyáltalán nincs kiforrva a címe sem – amúgy valószínűleg az…..
A héten látszólag kicsit elkanyarodunk a színház tematikától és pár nap erejéig közéleti vizekre evezünk. Mint tudjátok társulatunk javarészt, kb. 95%-ban fiatalokból, érettségizőkből, egyetemistákból és pályakezdőkből áll, akik napi szinten találkoznak a jövőjüket…..
Szombathely belvárosában van egy hatalmas hotel, Hotel Savaria a neve. Évek óta nem használják, még akad benne  pár régi bútor, de alapvetően üresen áll, lakattal lezárva. Nem tudom ki a tulajdonosa, azt hiszem egyszer kórházat akartak belőle csinálni, néha napján meg…..
Igazából egyszerre nagyon könnyű és nagyon nehéz zenét találni egy előadáshoz. Nehéz, mert nem odaillő hangulatú akusztikai behatásokkal se perc alatt tönkre lehet vágni még a legjobb jeleneteket is és persze könnyű: ha az ember tudja mire van szüksége akkor öröm bogarászni…..
A kreatív hét végére érkeztünk, ennek alkalmából következzen az egyik utolsó ötlet, ami egyben a következő rendezésem is egyben – ha minden jól megy. Ismeritek Az Ezeregyéjszaka meséit? Ez így biztos nem mond sokat, de Aladdin, Ali baba, Szindbád vagy Sehrezád neve talán egy…..
Olyan nagy divatja van mostanában a zenés színháznak. Majdnem az összes budapesti és vidéki kőszínház musicalek és operettek tömkelegének bemutatásával próbálja bevonzani a nézőket, felkelteni az érdeklődésüket. Merthogy a zenés színház szórakoztató, könnyen eladható,…..
Megújult blogrendszerünkben, aminek működési elvét a hetente váltogatjuk a főszerkesztőket című jelmondat határozza meg, már eltölthettetek itt több hetet a Fészek Színház társadalmi hasznossága témakörében, volt visszaemlékezős hét, meg olyan is, amikor az éppen aktuális…..
Minden nyári szünet után az első előadás előtt felújítópróbával indul minden produkció, hogy a nyár masszív felejtéssel töltött, romboló hónapjait valahogy korrigáljuk és ismét nézők fogadására alkalmas perceket produkáljunk a színpadon. A Májlájt esetében azonban…..
A heti téma a blogon, hogy miért, vagy miért lehet fontos egy társadalomnak, egy közösségnek a színház és hogy az, hogyan hat vissza rá. Színházzal foglalkozom: a 7óra7 című színházi portál egyik kritikusa vagyok, az egész napomat a színház tölti ki – rengeteg előadást…..
Napok kérdése és megtartjuk az „In my life – hogy mondanád magyarul” irodalmi pályázatunk felolvasóestjét. Mivel azonban egy ilyen alkalom nem úgy működik, hogy kiáll pár ember lehadarni a szerzők által papírra vetett betűket, ezért lassan nekünk is itt az ideje…..
Mindig csak hírből hallottam arról, hogy milyen mekkora élmény az a bizonyos Bugyifeszt. Tavaly valahogy nem sikerült részesülnöm belőle – valamiért nem mentem le –, de idén már megúszhatatlannak tűnt, hogy én is kapjak valami ízelítőt ebből a legendává avanzsálódott, sok…..
Hogy tulajdonképpen ez most mennyire a Twilight és mennyire nem, hogy mennyire fognak minket utálni ezért a rajongók, hogy mennyire fognak érte rajongani a nem rajongók, vagy éppen fordítva – remek kérdés. Az igazság az, hogy szerintem nagyon is twilightos lett, illetve májlájtos:…..
Igen próbálunk, ahogy kiderült a blognaplókból. Minden bizonnyal azt is olvastátok, hogy haladunk, hogy jók a próbák, hogy mindenki boldog és élvezi. Szóval az élet szép és jó itt a Fészek Színházban különösen, amikor a Twilight álomvilágának feldolgozásával telnek az…..
Szóval úgy indult, hogy volt egy feladat tavasszal: tréning, végén munkabemutató a János vitézből. Ezt egy kicsit talán komolyabban vettem a kelleténél és őszre lett belőle egy előadás. Utóbbi már nem volt a terv része, Attiláék azt mondták, hogy benne van az előadás…..
Iskolában vagyunk, előadásonként máshol és bárhol, mindig másként, de egy biztos: diákok ülnek félkörbe három diákot, akik szemelvényeket mutatnak az életükből. Mármint a nézőkéből. Nem, nincs előtte megbeszélve, hiszen az AHA pillanatképei olyat mutatnak, amilyet minden…..
Talán hallottátok már, talán nem, tavasszal három új bemutatót is tartunk a Fészek Színházban. Rendez egyet Cziczó Attila, egyet Barabás Tamás, egyet pedig én. Attila egy saját darabot – ahogy azt szokta –, Tamás egy Ibsent – egy kevésbé ismertet –, én pedig... Mondjuk…..
2011. november 14. - Iskolapélda Koncentrálni. Talán ezt a legnehezebb elérni, hogy ott légy a színpadon, figyelj, tudd, hogy mi történik veled, másokkal, a nézőkkel és tudj reagálni, ne csak legyél, hanem tudd is, hogy mit csinálsz. Rég volt Iskolapélda, más Iskolapélda van…..
április 16. Már rég túl vagyunk a főpróbán, premieren és ezzel az utolsó előadáson is. Az első közönség előtti előadáson több az izgalom, több volt a feszültség, ami meg is látszott a végeredményen, de hát ettől főpróba a főpróba. Én is benne hagytam még egy-két…..
április 12. kedd Tartottunk egy összpróbát, fények, jelmezek nélkül, csak a nagyon szükséges zenéket bejátszva. Soha nem fogom mondani, hogy kész vagyunk, mert azt hiszem soha nem fogom azt érezni, hogy ennek a munkának vége. Sokat lehetne rajta még alakítani és szeretnék is még…..
Most nem írtam dátumot, az utolsó próbanapló óta eltelt 2-3 hét, ami alatt sokat dolgoztunk, szinte el is készült az előadás. Sőt azóta túl vagyunk egy színházban alvós, végigdolgozós hétvégén, megvagyunk minden jelmezzel – na jó még Jancsinak nem sikerült találni pólót…..
Március 16-19 - szerda-szombat   Úgy tűnik a heti célkitűzésem sikerült: feltettük rendelkezésszerűen az előadásnak több, mint a felét, alakulgatnak a jelenetek és én is kezdek belejönni a rendezésbe. De a kevés szereplős jelenetekkel érezhetően és láthatóan jobban…..
március 9., 12. - szerda, szombat   Mivel vége az összcsoportos próbának és elkezdjük csinálni a jeleneteket, ezért én áttérek a heti próbanaplóra, mivel alkalmanként képtelen leszek megírni őket. De majd igyekszem így is csöpögtetni egy-két kulisszatitkot. Ami annyira…..
március 3. - csütörtök   Mai remek kis terveim a kezdés pillanatában dőlnek dugába, ami annyira azért nem lep meg. Az egyik szereplővel abban állapodtunk meg, hogy ha ma sem jön, akkor részéről véget értek az Iluska próbák. Véget értek. Ez csak azért kellemetlen a mára…..
február 24. - csütörtök Ahogy haladunk előre, úgy kapok én is egyre több impulzust arra vonatkozólag, hogy ebben az iluskás világban kinek, milyen szerep illene és úgy kell nekem is mindig emelnem a feladatot. Haladunk, ha minden jól megy ki lesz centizve az előadás. Persze ehhez…..