Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziémi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holland kaland by Dorka 1 hónap 2012.02.19 19:04:46
 Már egy hónapja itt élek. Nem tudom, hogy ez sok vagy kevés, mindenesetre egy    forduló. Már itt is megszoktam, de azért sokat gondolok az otthonra. Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe a Rózsa. Lehet ez beteges, de csak most jöttem igazán rá, hogy mennyire szeretem,…..
Sziémi 2012.02.19 19:39:16
 Sziasztok!Mint a címből is láthatjátok nem tűntem el. Az ok amiért nem írtam nagyon egyszerű: ismételten beteg lettem. Csak ez az amsterdami betegségnél kicsit komolyabbra sikerült mivel elkaptam az influenzát. Csütörtök óta vagyok beteg, péntek óta van lázam... Ma már…..
Sziémi 2012.02.19 19:38:15
:)
Kundenzátor Politika? 2011.01.20 20:32:00
Politika, még mindig, persze mostanában divatos dolog lett a politizálás, de nem mindenáron. Sajnálom gyermekeim, de én semmivel sem értek egyet, de mégis mindennel. Minden tiszteletem Daniel Cohn-Bendit-é, aki meglehetősen kiosztotta Orbán Viktort. Úgy tűnik, nem mindenkinek nyerte el…..
Sziémi 2011.01.20 22:27:47
Az lenne a lényeg, h nem ilyenkor kéne kötözködniük ilyen dolgokról, amikor eddig senkit nem érdekelt, h milyen törvényeink voltak eddig, hogy a szocializmus törvényeit éltük tovább, amik már alapjukban nem egyeztethetők össze a demokratikus törvényekkel. Egyébként meg nem tudom mitől félnek, amikor Orbánék jelezték, h ha a Bizottság bármiként is dönt, akkor azt elfogadják és aszerint fognak eljárni...úgyhogy nem értem, miért ezt úgy kezelni, mintha azzal fenyegetőznénk, hogy világuralomra törünk. Úgy kezelik Shulzék ezt az ügyet, mintha Orbán ellenezte volna a média törvény felülvizsgálatát, közben teljesen együtt működik. Akkor miért nem lehet szép csendben kivárni az eredményt és normális dolgokkal foglalkozni? Az öreg Shulz, ha ennyire akar ezzel foglalkozni, akkor szeretnék kérdezni, hogy mégis hol volt az elmúlt húsz évben?Ja...és ezt nem gyűlöletbeszédnek szántam! Csak én úgy érzem, h ez már egyfajta kötekedés az uniós politikusok részéről, mivel ahelyett, h lezárnák a vitát addig, míg meg nem születik az Európai Bizottság felülvizsgálatának eredménye, tovább fűzik a dolgot, pedig az sem biztos, h jogos az aggodalmuk. (Főként azért, mert abszolút együttműködőek vagyunk ebben a kérdésben.) Egyébként meg szerintem sokkal elfogadhatatlanabb egy uniós állam (Szlovákia) politikusának egy másik nemzet ellen irányuló olyan mértékű sovinizmusa, ami több ezer ember életére nagy mértékben kihat. Ez közel sem kapott ekkora figyelmet, pedig sokkal nagyobb veszélyt jelent az érintett emberek ALAPVETŐ emberi jogaira nézve.

2. A magyarveréssel a szlovák-magyar problémákra utaltam, nem feltétlenül a szó szoros értelmére.
3-4. A katasztrófavédelem a társadalom védelmére irányul, ezáltal nagyon is politikai kérdés is, mivel az állam funkciója a társadalom védelme. "A politika az a tevékenység, mely során a közösség tagjai a közösségen belüli konfliktusok valamint a közösség egészét vagy egy részét érő külső hatások sokasága közül kiválasztják, hogy melyek számítanak az egész közösséget érintő problémának és döntenek azok kezelési módjáról." (Attól tartok, a katasztrófavédelem ebbe bőven belefér.) Azáltal pedig, hogy Uniós tagállam vagyunk, ez beletartozik az EU politikájába is.
5. A Brad Pittes dologgal pedig arra próbáltam utalni, hogy más országokat ért katasztrófákra sokkal fogékonyabb a világ, mi pedig lassan csak Pittékre "számíthatunk".
;)

A lényeg: Szerintem elszomorító, hogy a médiatörvény az első példa arra, hogy Magyarország ügyeibe bele akarnak szólni,mikor erre -ha nem több, mint- az elmúlt 20 évnél korábban is sor kerülhetett volna sokkal komolyabb problémákkal kapcsolatban.