Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lidércfű

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kép hál' Istennek nem Zánkán készült. Nálunk ilyen irányú problémák nem nagyon vannak. Hogyan került akkor mégis ide ez a felvétel? Településünk turizmusának szimbóluma. Ha nem javítjuk meg a hintát, nem cseréljük ki a törött alkatrészeket, nem festjük le, senki nem ül…..
lidércfű 2011.04.07 01:23:42
Kedves Mindenki!
A következő kiegészítést még csatolnám előző írásomhoz.
Idézem Török Gyuláné független képviselőjelölt választási programját. (2010.szeptember Hírmondó)"-A sportélet fejlesztése, a szabad terekre ping-pong asztalok kihelyezése.Az iskolai tornaterem, a futballpálya legyen a mindennapos testnevelés és a tömegsport színtere.

**Támogatom, hogy a sportélet fejlesztésére, többet áldozzon a falu,** hisz a sport segítségével az egészséges életre nevelés is megvalósulhatna falunkban."
Nagyon szép, és egyetértek vele!
De figyeljük meg miként változott azóta a helyzet.Az ovi -foci egy évre 60.000.-Ft. Az intézmény költségvetéséből kihúzva takarékos gazdálkodásra hivatkozva.!!!
Apuka focizzon a gyerekkel, vagy nyúljon a zsebébe és fizessen ha tud.
Gyógytorna- egy évre iskola költségvetéséből kihúzva ugyanazon okok miatt!!! Naponta halljuk, látjuk Tv-ben olvashatjuk az újságban, hogy mennyire megnövekedett a gerinc- és mozgásszervi megbetegedésben szenvedő emberek száma.Talán törekednünk kellene a preventív tevékenységek szorgalmazására már a gyermekkorban, az egészségmegőrzés érdekében.Mindezt szolgálnák fent nevezett tevékenységek.Az én problémám ezzel kapcsolatban az, hogy takarékos gazdálkodásra hivatkozva megvonja az intézményektől a Képviselőtestület a támogatását ezekre a tevékenységekre, míg ezzel szemben hasonló, vagy nagyobb összegeket "eltapsol" az Önkormányzat költségvetéséből szórakozás jegyében (Szilveszteri Buli,Berecz András, Pannonhalmi Borkóstoló, ....stb).Én az ifjúságot és az egészségmegőrző tevékenységeket támogatnám, döntse el ki-ki meglátása szerint. De a Képviselőknek ebben a kérdésben is mint sok egyéb más kérdésben is,igenis nagy felelőssége van!
lidércfű 2011.04.07 01:35:08
@lidércfű: Bocs, ez kimaradt: Gyógytorna -egy évre iskola költségvetéséből 450.000.-Ft (Berecz András 1 óra 150.000.-Ft, Borkóstoltatás 1-2 óra Kb 100.000.-Ft, Szilveszter meg már leírtuk sokszor, hogy mennyi.)
lidércfű 2011.04.06 01:43:30
Kedves blogíró Társak, most már nem tudom megállni, hogy ne szóljak!
Képviselő Urunk hozzászólása bőszített fel, de nagyon kikényszerítve, hogy véleményemet leírjam néhány mondatban.Úgy tűnik havonta egy alkalommal dolgoznak."...beszámolunk a munkánkról" -írja Varga Zoltán.Mit jelent a beszámoló??? Ki számol be és miről??? A Polgármesternek valóban be kellene számolnia, hogy a két testületi ülés közötti időszakban mit dolgozott.(Mármint a Faluért, -és nem a (fő)munkahelyén!)Persze ha meggondolom, ilyen 4 éves gazdasági program és Polgármesteri célkitűzések mellett nincs is szükség összeülniük még ilyen gyakran sem.Így akár nyugodtan lemondhatnának a tisztelet díjukról is, ennyi munkát nyugodtan elvégezhetnének a falujuk iránti szeretetből! Van akinek ez az összeg fél havi keresete, és naponta be kell járnia a munkahelyére és 6-8 órát dolgoznia kell, s családot eltart, gyereket nevel.Ugyanis felháborítónak tartom, hogy a pénz hiányra hivatkozva béreket vonnak meg például az iskolától,(túlóradíjak-elvégzett munkáért)vagy különböző programok díját kellett lehúzni az intézmények költségvetéséből.(gyógytorna, ovi-foci,...)S ezzel szemben az Önkormányzat (az adózók)pénzéből ingyen kostóltatja a Pannonhalmi borokat. Kérdezem!!! Miért nem a helyi borosgazdákat támogatja az Önkormányzat,(ha már van szórni való pénze), hisz vég nékül sorolhatók a környezetünkben fellelhető jó minőségű borok. Ha meg nincs pénze, akkor amúgy is megtámogatják a falu rendezvényeit a helyi gazdák.Csak azt kellene tisztázni, hogy van pénz, vagy nincs pénz??? S hogy a gondolatot folytassam említésre méltó még az ingyen szórakoztató műsorok.Mindannyian tudjuk hogy ezek kemény pénzekbe kerülnek. (lásd:Berecz András)Csak az a kérdés hogy ki fizeti meg??? Az Önkormányzat vagy a szórakozni vágyó emberek??? Én azon a véleményen vagyok, hogy aki szórakozni akar az fizesse meg az árát! Az Önkormányzat pedig koncentráljon a kötelezően ellátandó feladataira,(van belőle bőven) és az egyik kezével visszatartott forintokat ne szórja a másikkal észnélkül.Már csak azért sem, mert a bevételi oldal növelésének lehetőségére nem tud megoldást keresni, vagy nem akar??
De szép is volt! Sütött a nap, hét ágra, feküdtünk a füvön nap hosszat, bámultuk a csajokat, nyomtuk a lángost, a palacsintát no meg a sört, és alig fértünk be a strandra. Tele volt mindenféle emberrel.Leginkább magyarral és némettel. Hollandok és dánok is jöttek szerényebb…..
lidércfű 2011.02.25 22:40:34
@Yockee:
Kedves Yockee! Jól látod és valamennyien így látjuk a helyzetünket. Zánkának nincsen turisztikai koncepciója.Idézem Polgármesterünk 2006-os választási programjából, "A térség turizmusfejlesztési programját el kell készíteni.Igényes , idegenforgalmat jelentősen vonzó kultúrális programsorozatot kell kialakítani a környező teéepülésekkel szorosabban együttműködve." Kinek a feladata mindez? És a mai napig miért nem valósult mindez meg? A képviselők nem támogatták ebben a kérdésben Őt?? Mindannyian tudjuk csak az valósul meg amit megtervezünk lépésről lépésre, feladatokat, felelősöket, ehhez szükséges pénzeszközöket mellé rendelve. Korábban is és most is minden képviselőjelölt programjában szerepelt a turizmus fejlesztés. Akkor kérdezem miért nem sikerül az előre lépés.???? És amikor eltelik 4 év és jön az értékelés, a visszatekintés akkor sem jut eszükbe, hogy hoppá ezt nem teljesítettem? Irod hogy nem lehet egy vállalkozást 6 hétre tervezni, mert az öngyilkosság. Ez így igaz.Tudjuk, hogy ki kellene tolni a szezont több hónapra, egész évre akár. Lehetne ezt a horgászatra alapozni és természetesen a borturizmusra. A horgászathoz szinte semilyen feltétel nem biztosított kis falunkban pedig 20 éve minden választási kampányban megjelent célként mind a Polgármester mind a Képviselők programjában.Ha az Önkormányzat nem tud ebben lépni, lehet hogy vállalkozókat kellene erre is találni akik valamilyen formában találnának lehetőséget a horgász helyek kialakításában. A környező településekkel a szorosabb együttműködés miért nem működik??? Be kellene látni,a települések adottságait tekintve, egymást kiegészítve, segítve jobban mehetnének dolgaink.Csak ehhez fel kellene keresni,tárgyalni és kompromisszumokat kellene kötni a környező települések vezetőivel szakembereivel. Tudatosan, tervszerűen, következetesen! A borturizmusban én szintén jó lehetőségeket látnék. Itt van a szüret időszak például. Sokszor halljuk, hogy milyen nehezen lehet szüretelőket találni. Szerintem sok városi ember, családok, diákok örülnének, ha részesei lehetnének egy jó hangulatos szüreti munkának. Ehhez szállásadó kell, ellátás kell, a munka végeztével jöhetnének a programok. Növekedne az ide látogatók száma. Nem tudom talán érdemes lenne foglalkozni a gondolattal. De tervezés és együtt munkálkodás nélkül nem valószínű, hogy előbbre jutunk. Üdv.
Úgy érzem, nagyon innovatív településen élünk, kedves zánkai polgártársaim. Zánka mindig megelőzi a korát, ezt meg kell, hogy állapítsam. Amíg kormányunk napjainkban vívja élet-halál harcát a világgal a totális médiauralom megteremtése érdekében, addig csendes, kicsiny…..
 Nagyon jó felvetések születtek a blogon kicsiny településünk közlekedési helyzetével kapcsolatosan az elmúlt napokban. Gratula a kommentelőknek! Köszönet érte! Úgy gondolom, a téma megérdemel egy misét, nem sokára "celebrálom" majd. Jelen bejegyzésnek azonban…..
lidércfű 2011.02.12 22:44:20
Kedves Zánkanári!
Ennél jobban lehetetlen lenne leírni, hogy mi folyik Zánkán.(Mióta a nagyhatalmú polgármesterek világa van!)Egy ilyen kicsi faluban, ahol szinte mindenki ismer mindenkit, akár "élhetnénk boldogan is míg meg nem halunk.." De itt példátlan események zajlanak, pontosan úgy , ahogyan fölvázoltad.Nem lehet egy önálló jó gondolatod, véleményed,el sem mondhatod, mert ha nem egyezik a hatalom véleményével, érdekeivel, akkor már ki is vagy "nyírva". Mindegy , hogy zánkán élsz,hogy megfelelő képzettséggel, szakmai tudással, gyakorlattal, tapaztalattal rendelkezel,évtizedeken át ezért a faluért, az itt élő közösségekért munkálkodtál önzetlenül. Nem számít...itt semmi nem számít!!Ha nem tudjuk "megvenni", "száját betömni",(ahogy írtad) akkor nincs más hátra, vesszen!! És hogy miért tartunk itt?
Idézek néhány sort a 2002.Októberi Hirmondó cikkéből.
A mi Európai Uniónk.-irta T. Horváth Lajos
"A falu közösségeivel való törődést nem győzhetik le önző egyéni érdekek, törtetések, szűkebben vett érdekviszonyok.A közjót előmozdító egyénekre nagyon is figyelni kell, hisz Ők viszik előre a faluközösséget!
A tét nagy: nem mindegy, milyen összetételű lesz az új képviselőtestület, ki kerül a polgármesteri székbe!
A SZOLGALELKŰSÉGET ELUTASÍTÓ,a NYÍLTSÁGOT a NYILVÁNOSSÁGOT,az ÉRDEMI VITÁKAT és a KÖZÖS MUNKÁT felvállaló,HITELES személyiségeknek van helye Zánka új önkormányzatában!"
Talán el kellene meditálnunk azon mit is jelentenek ezek a sorok!!
SZOLGALELKŰSÉG-mely által az ember a nála hatalmasabbnak feltétlenül és meggondolás nélkül engedelmeskedik, akkor is ha a parancsolt dolog önmagában rossz.
A szolgalelkűség rombolja az objektív erkölcsi rendet és az emberi kapcsolatokat.
mert a felettessel szemben megalkuvóan hajlongóvá, a vele egyenrangúval vagy alárendeltjével szemben kegyetlenné teszi az embert.És valójában milyen is az új képviselőtestület? Kérdem én, ki számít hiteles embernek? Aki " vizet prédikál és bort iszik"? Számomra az a hiteles ember, akinek a tettei összhangban vannak, a szóban vagy írásban elmondott gondolataival, véleményével az adott kérdésekben.
Csodálatos gondolatok, csak az a baj, hogy miután elfoglalják képviselői székeiket választottaink, mintha valami amnéziás állapotba kerülnének.("Amnézia" -emlékezőképesség meggyengülése vagy teljes elvesztése.)Gondolkodjunk közösen miért is tartunk itt?
lidércfű 2011.02.15 23:55:46
Kedeves kommentelők!
Nem gondolom, hogy közvélemény kutatást kellene végeznünk és azzal kellene foglalkoznunk, hogy a nem blogoló, de azt olvasó embereknek mi a véleménye a bejegyzésekről. Majd ha úgy döntenek, hogy leírják a véleményeiket egy - egy téma kapcsán, akkor igen! Majd akkor tudomást veszünk róla. Minden bejegyzés valamennyi olvasóban valamilyen gondolatokat elindít, s természetesen ehhez valamilyen érzelmek társulnak akár negatív, akár pozitív (lehet düh, félelem, harag,bánat, öröm...) s ez nyilván az egyes hozzászólásokban tükröződik, kifejeződik. Ezt én nem rónám fel hibának és nem cikiznék ezért senkit. Ha nem így lenne, borzasztó unalmas lenne olvasgatni!! (Volt olyan bejegyzés például, amin én napokig tudtam nevetni, ha eszembe jutott.És van olyan amitől dühös leszek.)Az észrevételeket nem erre kellene kihegyezni!!! A blogírásnak végül is pontosan az a lényege, hogy egyrészt gondolatokat ébresszen a "fejekben" azáltal, hogy rávílágítunk a mindennapi életünkben előforduló jelenségekre, gondokra, problémákra, rendellenességekre, másrészt arra serkentsen embereket, hogy igenis fogalmazzák meg és juttassák kifejezésre véleményeiket azokban a kérdésekben amelyekben változást, jobbítást szeretnének elérni. Ne menjünk el olyan dolgok mellett szó nélkül, közömbösen amelyekért közösen szót emelve, jobb mederbe terelhetünk ügyeket. S ezzel közelebb kerülnénk a megoldáshoz! Anélkül nem nagyon sikerül változnunk, változtatnunk, hogy nem fogalmazzuk meg kritikusan, hogy mit nem tettünk meg, mit tettünk meg de nem jól, mert hibás lépés volt, és mi az amit nagyon jól csinálunk.Pozitív vagy negetív kritikánk kifejezése nagyon fontos!!Bár elismerem, sokszor nagyon fájdalmas is !
Igenis érezze az általunk választott Faluvezetés, hogy nem csak 4 évente egyszer olvassuk és hallgatjuk, hogy ők mit szeretnének kis falunkban tenni,és milyen magatartást tanusítanak mint választott tisztségviselők, hanem nap mint nap érezzék, hogy minden szem és fül rájuk fókuszál és észrevesszük, s ha úgy adódik helytelenítjük tetteiket, amikor elfelejtik, hogy Ők vállaltak szolgálatot Zánka minden Polgáráért és nem fordítva.!
Megszólíttattam! Nem érdemtelenül. Valóban az elmúlt hétvége enyhén szólva csendes volt a blogon. Vasárnap este végig szaladtam a kommenteken, hát mit mondjak, gyorsan végeztem. Szerintem ez volt a blog életében a holtpont, amin ha túljutunk, "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol…..
lidércfű 2011.02.05 23:20:57
@Varga.Zoltán:
Nem szükséges különösebb megfejtésekbe bocsátkoznia én a következőt olvastam a lidércről és lidércfűről.Leírom lehetséges, hogy mást is érdekel.
A gyógyító lidércfű
"A gyógyítás látványos fejlődése mellett létezik egy gazdag hagyatékunk, a népi gyógyászat. Ősidők öröksége. Ihlető forrás.Feltételezhező összefüggésekre enged következtetni. Ennek érzékeltetésére indulunk ki a ma mesének tekintett, gyermekded, kitalált összefüggésekből, és jutunk el a jelen megvalósításához.Szerepel benne fantázia és valóság, Lidérc pedig egy szeszélyes személy, aki titokzatos ugyan, de nem tesz rosszat.
Lidércfű - a magyar szakszótárakban "kék iringó" a növény neve.A botanikusok Eryngium planum néven szerepeltetik.A harmincas években Páter Béla -az első Gyógynövény Kutató Állomás igazgatója- felfigyelt a növény használatára.Ellenőrizte hatékonyságát, vizsgálta hatóanyagait.Így született tudományos vizsgálatok által az egyik legártalmatlanabb köptető hatású gyógynövény.Javasolt a gyermekgyógyászatban és időskorúak gyakori- sokszor gyógyszer okozta - köhögésében.A Herba Eringii plani főbb javallatai: légcsőhurut (tracheitis), hörgők gyulladása (bronchitis), szamárköhögés (pertussis). Amikor még nem ismerték a szamárköhögés kórokozóját, tapasztalat alapján már használták a lidércfüvet. Napjainkban inkább az alapkezelés kiegészítésére rendelik, valamint az időskorúak kínzó köhögésében."
Prof. dr.Rácz-Kotilla Erzsébet
Sajnálom, hogy mindig másról szólnak a hozzászólásai, mint az éppen felvetett problémák. Nem csak a nevét kellene felvállalnia - bár ezért nagyra becsülöm- hanem a gondolatait is a felvetett kérdésekkel kapcsolatban. Vagyis konkrétan a képviselői munkájáról szeretnénk többet tudni, mert hogy az választ adna a blogolókban felmerült kérdésekre.
 Halleluja! Zánka ismét költségvetést alkot.Gondolhatnánk, nem egy bonyolult dolog ez, pedig az. Közgazdaságilag valóban hallatlan egyszerű a feladat: Számold meg a várható bevételeidet és próbáld meg a kapott összeget egy évre elosztani. Mégis fontos kritérium: ne költs…..
lidércfű 2011.01.23 18:56:15
Nem új keletű dolog, hogy a 2011-es költségvetést is óriási hiánnyal terjesztette be a Polgármester Úr. Ez mindig így történt, mondhatnám úgy is - hagyományőrző.A takarékos gazdálkodásra hivatkozva lefaragják az általuk elfogadhatónak mondott összegeket minden intézmény költségvetéséből.Ez jelenthet dologi kiadások, szakmai eszközök vásárlásainak csökkentését, valamilyen fontosnak tartott fejlesztés elhalasztását, vagy esetleg ha nagy a baj, még létszám leépítést is, hisz a bérek és járulékok csökkentése jelentik a legnagyobb spórolást. No és az intézmény bezárás. Telik-múlik az idő, s egyszer csak azt vesszük észre, hogy valahogy megint csak van pénz. Osztogatja a Polgármester Úr saját hatáskörében, vagy esetenként a képviselőtestület jóváhagyásával hol erre, hol arra, kinek-kinek - saját megítélése szerint.(lásd:klubok kérelmei,"nem várt események" kiadásai, egyéb költségvetésben nem szereplő dolgok finanszírozása, vagy egy előre meghatározott kivitelezési munka mégsem annyiba került, hanem pár millióval többe, és természetesen kifizetjük....), már rég elfelejtve, hogy szigorú költségvetési év és gazdálkodás van!!!Aztán vannak a meggondolatlan döntések következtében bekövetkezett plusz kiadások.Hány milliót is fizettünk ki azért, hogy az Arankától "megszabaduljunk"? Hány ember végzi most azt a munkát, amit korábban Faluház vezetője látott el egyedül?(Könyvtár,Faluház,Tájház stb.)És megjegyzem a faluház nem volt bezárva és bejárt a falu apraja- nagyja. Mit gondolnak erről, most ez kevesebbe kerül?? Mert úgy tudom azért volt indokolt az átszervezés, hogy gazdaságosabb, (olcsóbb) színvonalasabb legyen. Vagyis nincs következetesen betartott szigorú költségvetési év és tervszerű takarékos gazdálkodás sem!!Azt gondolom, hogy ez így komolytalan. A Képviselőtestület költségvetés ügyben sokkal következetesebb és tervezettebb munkát végezzen!! A Képviselő tagok pedig járjanak utána, de inkább elébe a Polgármester Úr előterjesztéseinek, szorgos"hangya" módra gyűjtsék a lakosság köréből az igényeket,véleményeket,(bölcsőde,óvoda,iskola, körjegyzőség kérdése)-hogy megfontolt és bölcs döntéseket hozzanak valamennyiünk érdekében. Ne csak a lefaragásban tudjanak gondolkodni, hanem a meglévő pénzek, bevételek megsokszorozásában törjék a fejüket, ez nagyobb dicsőség! Azt gondolom "sok kicsi sokra megy"!Mindenki tartson önvizsgálatot,gondolja át minden intézmény vezető,klub vezető, és minden Polgár aki a közpénzből valamilyen módon részesül,mi az amiről le tud és le kell mondania, s ezt tegye is meg!Lehet szerényebben "élni", szerényebben rendezvényeket tartani,szerényebb kirándulásokat szervezni stb....Mert valljuk be őszintén mindenki ezt teszi otthon a saját költségvetésében is -erről is le kell mondania és arról is - mert most nehéz idők járnak. Szerintem két lehetőség van mind a falu mind a családi költségvetés egyensúlyba tartásához:-hátradőlünk kényelmesen és lefaragjuk a költségeket, vagy keményen dolgozunk és megkeressük változó igényeink kielégitésére a rávalót!
lidércfű 2011.02.01 00:44:33
Kedves Mindenki!
Idézem blog társam sorait:"igen a folyamatok egyszer csak kiütköznek, világossá válnak és eléggé húsbavágó problémákat okoznak. Úgy is lehet fogalmazni,hogy visszaéltek a bizalmunkkal..." Mert, hogy pontosan ez történt és történik számtalan esetben. A faluvezetés kihasználja azt a tényt, hogy döntéseikkel kapcsolatban az emberek nagy többsége nem képes az összefüggések látására, nem képesek átlátni teljes folyamatábana döntés lényegét és várható következményeit, amelyek kihatnak mindennapi életünkre. De megkockáztatom, hogy sajnos sok esetben döntéshelyzetben lévő képviselők sem képesek erre. Az említett képesség nem feltétlen iskolázottság kérdése, ez lehet információ hiány, érdektelenség, lustaság, egyéb..! Véleményem szerint ez az oka annak, hogy csak akkor borul ki a bili, amikor már sok ember a saját bőrén tapasztalja meg, hogy ez nekem nem jó, hisz nem erről volt szó.(Íme Faluház, "Különös Szilveszter".)De akkor már késő!!S csak azért ezzel példálózom, mert ez a legfrissebb esemény, amely egy jóval korábbi testületi döntésnek, vagy döntéseknek az eredménye. Néhány évvel ezelőtt a Polgármester Úr előterjesztette a Faluház működésének megreformálását, átszervezését, sőt meg kell szüntetni, mint intézmény. Mai napig gondolkodom rajta, hogy valójában mi motiválta ebben a cselekedetében? Amivel indokolta az a jól hangzó és mindenkinek eladható bűvös szó, költség megtakarítás, olcsóbb és színvonalasabb működtetése a háznak. Mindannyian tudjuk, hogy Faluház,Könyvtár, Tájház egy egységet képezett, egy költségvetéssel, egy művelődésszervezővel, egy gondnokkal és sok-sok ellátandó feladattal. Igaz sokan mondták akkoriban hogy az Ari nem csinál semmit, nincs semmi, nincsenek programok. Ahhoz képest azt a "semmit" amit neki kellett végezni, most nagyon sokan végzik. ( létszámban és anyagiakban is.)Ari tájékoztatójából tudjuk, hogy 13 millió költségvetéssel működött a Faluház mikor még Ő volt.(mindhárom feladattal)Az első "takarékos" lépés az volt, hogy az Iskola költségvetésébe beépítettek egy könyvtárosi állást bér+járulék, azon felül könyvtárfejlesztésre és működtetésre néhány milliót.Nyilván Igazgató Úr és a könyvtáros állást betöltő személy elégedett volt ezzel a döntéssel, miért ne szavazta volna meg? Ez mégis csak hozott valamit az iskolának is. A következő előterjesztés és képviselői döntés, meg kell szüntetni a Faluház vezetőjének a kinevezését és meghirdetni a Művelődésszervezői állást. De hát miért? - gondoltam én naivan? Ha megszüntet egy intézményt az Önkormányzat, akkor az ott dolgozó közalkalmazott részére fel kell ajánlani egy másik állást. Ha nincs olyan állás ami az iskolai végzettségének megfelel és nem fogadja el akkor jöhet a "válás", természetesen végkielégítéssel. Zánkán tudjuk szükség volt a művelődésszervezőre, mert az eddigi munkát továbbra is el kellett végezni valakinek.(Ari már szinte túl képzettnek is minősült erre a feladatra.)A Tisztelt Képviselőtestület nem ajánlotta fel a meglévő munkakört az Arinak. Kifizetett az Önkormányzat inkább több millió forintot végkielégítésként és meghirdették az állást. És ekkor jöttek sorban a bejáró, vidéki dolgozók, akik nem igazán tudták elkápráztatni a zánkai lakosságot. Pedig most már tudjuk, jól feltornászta a Képviselőtestület a kultúrára fordítható összeget az Önkormányzat költségvetésébe, hiszen most már oda tartozik ez a szakfeladat. És azt gondolta néhány képviselő, aki támogatta ebben a tevékenykedésében a Polgármester Ur előterjesztéseit, hogy nagyon sokat megtakarított (spórolt)?? És jelen pillanatban ott tartunk, hogy a Polgármester Úr újabb ötletekkel tud még meglepetést okozni választó polgárainak. Vállalkozókat bízunk meg, és nem kutakodunk, hogy van e helyben olyan személy aki akár így, akár úgy megfelelően el tudná látni ezeket a feladatokat. Miért is támogatnánk a helyi embereket? És mennyibe kerül ez a falunak? Mit számít ez már. És ha ezt az egész folyamatot végig gondoljuk, ami néhány éve húzódik a Faluház kérdésében akkor én úgy gondolom egyet tudok érteni az Arival, hogy nem kér bocsánatot a "kissé ostoba" falutársaimtól. Sajnos hagyjuk, hogy az orrunknál fogva vezessenek bennünket, és még elhitetik velünk azt is hogy így jó nekünk!!!
 Hallatlanul gyorsan teljesíti ígéreteit az új Képviselő Testület! (Halleluja! Ha ez így megy tovább, szezonra kész lesz a fövenyfürdő!) Polgármesterünk éppen, hogy meghirdette tavaly októberben, hogy kulturális területen struktúraváltásra van szükség, és láss csodát,…..
lidércfű 2011.01.27 18:59:10
@Naplemente: Idézem soraidat, ami szerintem nem helyes álláspont."...sajnos a Polgármesteri hivatal még segít is nekik." Ők nem tudnak segíteni ebben a kérdésben. Az Ari nagyon jól leírta mi a jelenlegi állás, mely szerint a Polgármester Úr vállalkozói szerződést kötött a vállalkozóval, amely tartalmazza többek között a vállalkozói díjat, amelyért meghatározott feladatokat el kell végeznie.( Hogy ez miről szól azt nem tudhatjuk.)A díj kifizetését pedig a Polgármester Úr ellenjegyzi.Ha számla ellenében fizetik a díjat, akkor az nem lehet se több se kevesebb mint ami a számlán van. A számla pedig csak arról szólhat ami a megállapodásban van.
lidércfű 2011.01.28 00:14:57
@Naplemente: Kedves Naplemente!Néhány gondolatot fűznék a hozzám címzettekhez. Azért írtam, hogy nem tudhatjuk, mert egyikünk sem látta hogy mi van benne, nem a titkosságára gondoltam. A falu többsége bizalmat szavazott a jelenlegi faluvezetésnek, (nem is olyan régen) hogy gazdálkodjanak az adófizetők pénzével és bizony ők döntenek, hogy pénzünkből mire és mennyit költenek az elkövetkezendő 4 évben ismét!!!Ezt jobb ha mindannyian tudomásul vesszük, és bizony azt is megtehetik, hogy fittyet hánynak a mi véleményünkre. Mert a felelősség is az övék, amire oly buzgón hivatkoznak,-s ez így is van!! Számomra egyértelmű hogy Ő szerződőtt a Vállalkozóval, mert Ő a két alkalmazottnak is a munkáltatója. A Képviselők pedig valószínű megszavazták, mert különben nem ez lenne a helyzet.